Makarov i årsdebut

Skrevet av Pål Jensen,  21.03.2011
Artikkelbilde
Eirik Høitomt var glad og lettet etter at han loset Makarov inn til seier i Norsk Derby 2010 (foto: hesteguiden.com)

Den Gunnar Eggen-trente Derbyvinneren sesongdebuterer under fredagens V65-kjøring på Jarlsberg.

Makarov var hesten som sikret Gunnar Eggens hans tiende trenertriumf i Norsk travderby, og Sandefjordsfødte Eggen ble dermed historisk. Det var landschampion Eirik Høitomt som styrte Pine Chip-sønnen inn til enkel seier verdt 750.000 kroner, og igjen er det Jarlsbergs kuskeess som skal tøyle millionæren. Hesten har trukket et dårlig åttendespor, men står perfekt inne i V65-5 da det er snakk om et tidsløp for hester som ikke har travet fortere enn 14.5. Motstanden er likevel kvalifisert med råsterke Super Challenge i andrespor og Strong Forte i førstespor - sistnevnte årsdebuterte for formsterke H.C. Holm med seier på 16.0 full vei. Også McCormick er meget god på sitt beste og vil nok ha et ord med i kampen om 18 tusenlapper.

GODE UNGDOMMER
møtes i V65-2 som også er et tidsløp - denne gang for kaldblods med 26.5 eller dårligere rekord.
4-årige Wik Stjernen var hakk i hæl med Dotterud Teddy og tjente over 900.000 kroner i en herlig treårs-sesong. Etter å ha vunnet på Romme i sin siste start runder Mørtvedt Jerkeld-sønnen etter alle solemerker millionen på fredag. Heller ikke Wik Stjernen kommer til dekket bord da Cato Antonsen sender ut sin 5-årige Lom Pilen i årsdebut. Hesten har allerede sprunget inn drøye halvmillionen, og er i tillegg til Komnes Judo og Pedrus tøffe konkurrenter for den unge favoritten.

UTE AV TIDEN?
Begge de overnevnte løpene er altså tidsløp, og ytterligere to slike er skrevet ut til denne løpsdagen. Det er nok mye som tyder på at gode unge hester med få starter og forholdsvis beskjedne rekorder skremmer vekk mange potensielle konkurrenter. De fire tidsløpene har bare samlet totalt 30 hester på startstreken (og 7- og 8-hestersfelter kan man ikke ha for mange av i V-spillene).

En annen klassisk vinner er derfor satt utenfor V65-spillet. Voje Spika tjente nemlig over 300.000 kroner på bare åtte starter i sin debutsesong som 3-åring.Voje Spika og Thor Borg
Thor Borg var stø sjåfør da Øverdal-traveren sikret seg Oaks-triumfen på Momarken i fjor.

Spikeld-datteren travet dog ikke fortere enn 29.9 som best, og dermed møter hun bare seks motstandere i kveldens siste løp (V4-4) som er stengt ved 29.5-rekord. Også dagens innledningsløp har samlet kun syv deltakere - skuffende da mange hester med rekord 16.5 eller dårligere burde være interessert i førstepremien på 16.000 kroner, og her var det heller ingen konkurrenter som var egnet til å skremme. 

Klikk her for fredagens løpsprogram.

Vi kommer som vanlig tilbake med mer info rundt stevnet utover i uken!