Misser ikke

Skrevet av Pål Jensen,  25.03.2011
Artikkelbilde
Vi satser på at C.C. Sugarmiss klatrer helt øverst på premielisten i V65-1 i kveld (foto: hesteguiden.com)

I en ganske oversiktlig V65-rebus velger vi å bankerspille to 4-åringer innledningsvis - den første har ikke vunnet på ti forsøk, mens den andre har seiret i ti av femten starter.

Forrige V65-runde gikk vi hardt ut og bankerspilte Nume Vinter i første avdeling - med bravur. I kveld satser vi enda tøffere fra start ved å singelstreke i de to første løpene.

10 C.C. SUGARMISS har altså tilgode å vinne løp, men husk at Holm-hoppa har møtt adskillig tøffere konkurranse enn det hun støter på ved denne anledningen. Enda viktigere er det at Kings Sugarboy-datteren virket bedre enn noensinne i sitt siste løp - etter behandling. Sugarmiss var ute i fire 50.000-kronersløp i fjor som 3-åring, men fikk svært lite utbytte grunnet stendige galopper. Denne sesongen har hun travet feilfritt, og etter en fin tredjeplass på 17.3/2100a nest sist ble hun behandlet - hun fungerte nemlig ikke 100 %. Den startkjappe hoppa valgte å slippe til gode Millstone sist, og satt fast med masse tørt krutt ned oppløpet. I en meget kjapp siste 500 spurtet hun meget bra og hadde full fart inn i kassa.

I kveld står hun i bakspor, men har trukket en startrask rygg i 4 Wilma Rudolph og det ligger an til en fin utvendig reise. Med løpet sist innenfor vesten forventer vi den kapable hesten ytterligere forbedret, og dersom hun ikke faller tilbake til gamle synder tror vi Geir Vegard Gundersen runder samtlige på sluttrunden. Det virker til å være fin tæl i denne damen (kjempet tappert helt inn i kassa også nest sist), og mot klart overkommelig motstand synes vi andrevalget ligner en vinner.

EN SKIKKELIG STJERNE
Om vi tar en sjanse i første avdeling ligger 6 WIK STJERNEN an til å bli dagens største favoritt i V65-2 - ikke mye å si på det da fireåringen virkelig er en traver utenom det vanlige. Mørtvedt Jerkeld-sønnen startet karrieren med å bokføre ÅTTE strake seire, og tjente nesten millionen i sin debutsesong.
Wik Stjernen og Gunnar Austevoll
Den stilige lillebroren til unghesttalentene Wik Elden og Wiking Blesen har vunnet 10 av 15 starter, og kun i Kongepokalen har han vært utenom trippelen - da galopperte Wik Stjernen i det han gikk i nærkamp med Dotterud Teddy. Årets andre start var meget solid da Gunnar Austevoll sendte ham frem i dødens midtveis fra 60 meter tillegg, og på 27.4/2200v hadde full hesten kontroll på gode svensker.

I kveld er hesten ute i et tidsløp mot eldre hester, og står helt glitrende inne i et lite felt med bare åtte hester. Hesten er overlegen på fart, og her kan kusken velge mellom flere taktikker - vi tror han vinner åkke som. Både unghesttalentet 3 Lom Pilen og sterke 7 Pedrus er klare plussvarianter, men begge kommer ut etter pause med usikker form. Førstnevnte var solid som 3-åring, og er et uromoment siden han nå kommer ut nykastrert. Treningsrapportene på Pedrus er svært negative (og vi har ingen tro på at han kan kjempe mot rågode Wik Stjernen på halvform). 

Med to bankere innledningsvis kunne vi dekket godt opp i de resterende avdelingene, men vi synes ikke løpene har så fryktelig mange vinnerkandidater - vi værer litt lave premier.

Derfor velger vi å spille kun om sekserpotten og et samlebongsystem på det store forslaget. 

TRIO I FINALEN
Vi satser på at det holder med tre kapable travere i V65-6.
10 Nume Balder innfridde til fulle som vår banker sist, og Knutsen-traveren var jo helt outstanding tross en tullegalopp i siste sving - sjekken justeres nok denne gang. Dette er en fireåring i flott utvikling, og uten tull på startsiden kjemper H.G. Balder-sønnen garantert helt i toppen. Løpsfavoritt blir imidlertid 8 Kile Håp som bl.a. slo seiersvante Flyveren sist - gangen før var det bare den ferske V75-vinneren Eike Prinsen som ble for god. 6-åringen til Tom Erik Solberg er et klart kryss, men mest spennende er uten tvil vår tredjehest 13 Sandemoin.
Teigen-traveren gjorde en rekke sterke løp i fjor (1 seier og 3 annen på rappen), men slet med mye galopper. Ble bare slått av Tønder tross to galopper da han satte sin rekord 31.0 full vei i Drammen. 

Kommer nå ut etter pause med gode treningsrapporter i bagasjen, og fra et flott springspor er den startraske 5-åringen meget interessant streket på bare 13 prosent.

5*5*5
I avdelingene tre til fem tror vi det skal holde godt med 5 streker.

I V65-3 blir 7 LIV I NORTEC vårt holdepunkt og utgang på systemet.
Juel-traveren tok tre flotte og enkle seire fra tet i fjor, og innledet 2011 ved å slå gode hester her på Jarlsberg.
Da spurtet hun meget kjapt, og viste at hun også kan bakfra. Det er mange kjappe på innsiden, og i dette løpet forbeholdt stallansatte blir det nok kjørt friskt innledningsvis. Vi synes andrevalget som viste flott form på en upassende krapp bane sist er hesten å spille.
Startraske 3 Victorias Queen står forlokkende til, og etter to sterke dødensløp kan det bli seier med snillere reise i kveld. 5 Gigant Pay skuffet før pausen, men varsles frisk og rask igjen nå. Radet opp fem seire i fjor og fjorårets stallmannschampion på Jarlsberg er stødig sjåfør. 9 Staro Darling står fint til for dyktige Marius Høitomt - kan spurte til etterlengtet seier for formstallen til Halle. Stallkompis 4 Ohio D.K. var god fra dødens sist - kan vinne om det klaffer for den meget urutinerte kusken.

I den fjerde avdelingen blir 4 NEWS AND NOTES klar favoritt for Høitomt/Eggen. Er kjapp i vei og fra tet er det helt klart hesten å slå. Både 5 Frenchchip G.T. og 9 Magic Me har dog kapasitet til å kunne spurte forbi om det klaffer på veien, og storfavoritten er jo heller ikke helt stø på beina. Det kan derfor fort komme en liten overraskelse her, og vi tar også med 20-prosenteren 3 Johnny V. som stadig gjør godkjente innsatser - perfekte forutsetninger i kveld. Et sjokk vil 6 Shadow Of The Wind være, men husk at denne damen gjorde endel meget sterke løp under fjoråret. Ja, vi betaler for 2-prosenteren som i likhet med hestene på stallen til Karoline Krogh-Hansen ikke har gjort mange glade på en god stund - kanskje kom vendepunktet med seieren til stallkamerat Red Basin i går?

8 MAKAROV DIREKTE?
Det skal bli meget spennende å se fjorårets Derbyvinner i sin årsdebut, men om den nyblivne femåringen er en vinner direkte er vi ikke like sikre på. Tjente 750.000 i et jafs, og møter garvede konkurrenter fra et dårlig startspor. Nå er kapasiteten til Pine Chip-sønnen meget stor, men vi håper ikke konkurrentene bare bukker ham til tet første gang ut - vi vil se travløp!
Vi spanderer derfor dobbeltutgang i V65-5, og hesten vi i første rekke garderer med er 6 McCORMICK.
Dette er en meget god hest når formen er inntakt, og etter etpar svake løp var det klar fremgang å spore tross smultringen sist. Holdt farten meget godt fra sjakkplass på ny rekord 14.4/2100a, og møter med unntak av storfavoritten ikke pålangtnær så tøffe konkurrenter i kveld. Var rågod ved en rekke anledninger i fjor og tjente nesten halvmillionen - the hard way. Streket kun på hver fjerde bong er 8-åringen meget spillbar i kveld - også i DD og V4.
På det store forslaget får vi også plass til gode hester som 1 Strong Forte som imponerte i årsdebuten, råsterke 2 Super Challenge samt Hamres vrakhest 3 Nokien. Denne kommer ut skoløs og kan få et maksløp, og med åpning tilslutt kan 7-prosenteren kanskje overraske om de heteste favorittene kjører for hardt underveis. 

  

V6-FORSLAG (spillestopp kl. 19.05)

Lite, kr. 150,-
10 C.C. Sugarmiss
6 Wik Stjernen
3,4,5,7,9
3,4,5,6,9
6,8
8,10,13

Stort, kr. 1155,- (samlebongsystem over tre bonger)

Stamme 1875 rekker (375 rekker 5 ggr)
10 C.C. Sugarmiss
6 Wik Stjernen
3,4,5,7,9 (utgang 7 Liv I Nortec)
3,4,5,6,9 (utgang 4 News And Notes)
1,2,3,6,8 (utgang 6 og 8)
8,10,13
**Dersom stammen inneholder alle vinnerne får vi V6 FEM ganger dersom minst èn utgangshest innfrir.

DAGENS DOBBEL-FORSLAG (spillestopp kl. 20.25)

Lite, kr. 150,- (3 rekker à kr. 50,-)
6 McCormick
8,10,13

LYKKE TIL (tipsene er oppdatert pr. kl. 14.30)