Rekordløp av Norheim Faksen

Skrevet av Pål Jensen,  24.03.2011
Artikkelbilde
Norheim Faksen var helt enorm på ny norgesrekord sammen med gjestekusk Eirik Høitomt (foto: hesteguiden.com)

Romtveit-trente Norheim Faksen gjorde et fantomløp på Bjerke i går til ny norgesrekord 1.20.9 volte.

Siden fast kusk Tom Erik Solberg satt opp bak Bork Odin var det landschampion Eirik Høitomt som ble betrodd oppsittet bak den doble derbyvinneren. Norheim Faksen sto flott til på strek, og Høitomt sendte 5-åringen rett til tet fra tredjesporet i volta.

De dro unna i jevnt 22-tempo slik at elitehestene på tillegg ikke skulle få noe gratis. Norheim Faksen som ikke hadde vunnet løp siden Derbytriumfen var uforskammet sprek i front, og etter en siste 500-meter i 18-fart fullstendig utklasset Järvsöfaks-sønnen motstanderne. Seieren var verdt hele 100.000 kroner, og vinnertiden ble tilslutt oppgitt til 1.20.9/1640v - noe som er seks tideler raskere enn Spikelds ti år gamle bestenotering.

Se gårsdagens rekordløp her (velg Bjerke løp 10).

HERLIG KVARTETT
Lars O. Romtveit ble som kjent kåret til årets trener i fjor, og har startet 2011 på glitrende vis.
Skoppum-treneren har i Derbyvinnerne Bork Odin og Norheim Faksen to superkjappe travere som garantert vil være med å sette preg på eliteløpene utover sommeren. Romtveit har tidligere uttalt at han akter å gå for verdensrekord med 6-årige Bork Odin, men slik Norheim Faksen opptrådde denne onsdagskvelden kan nok også han senke rekorden sin ytterligere. Kanskje blir Norheim Faksen den første norskfødte under 1.20 som ikke er etter Elding.

I tillegg til Odin og Faksen har Romtveit også to av de absolutt beste 4-åringene i landet i form av Kriterievinner Dotterud Teddy samt oppkomlingen Jærvsø Ole (som igjen skal herdes i V75 - denne gang i Bergen på lørdag).

Duoens kanskje verste motstander når det stunder mot Derby er Wik Stjernen - den kan dere se i aksjon på Jarlsberg under V65-kjøringen i morgen!