Tilbake til hverdagen

Skrevet av Pål Jensen,  29.03.2011
Artikkelbilde
Melvin Zoot er den eneste deltakeren med over tusen startpoeng på Jarlsberg fredag (foto: hesteguiden.com)

Vi har vært bortskjemte med besøk av en mengde topptravere selv på hverdagskjøringene her på Jarlsberg, men førstkommende fredag er det langt mellom de sportslige perlene.

Det skal selvsagt være et skille mellom onsdags-og lørdagsløp, men på Jarlsberg har kvaliteten på starthestene gjennomgående vært meget god - også gjennom vinteren.

Denne fredagen ser dog ut til ikke å inneholde pålangtnær like mange plussvarianter, og det er faktisk bare èn hest med over 1000 startpoeng i programmet - det er den langveisfarende 4-åringen Melvin Zoot i V5-4. Til sammenligning kan nevnes at vi forrige fredag hadde tolv hester med +1000 poeng, mens det var ni stykker selv på søndagskjøringen 20. mars. Nå skal det sies at det bare kjøres syv løp denne gang, og at flere av løpene er for hester i relativt lave grunnlag.

Allerede neste løpsdag har landets beste varmblodshest Yarrah Boko meldt sin ankomst så da får vi heller stå over med litt lavere kvalitet denne gang.

SPILLEMESSIG
er det dog ofte veldig interessant når kjempefavorittene glimrer med sitt fravær, og i V5-spillet kan det fort bli fine penger for de som løser rebusen. Det er Biri som har DD denne fredagen så alt fokuset kan legges i det populære V5-spillet.

De som møter tidlig opp kan dessuten få med seg prøveløpet til en ustartet femåring som det svirrer svært gode rapporter på. Alm Taragon (e Lome Kongen u Alm Tara 24.5/532.744) skal etter sigende være en svært løfterik traver som debuterer i regi Lars O. Romtveit. I prøveløpet med start kl. 17.10 kommer også syv varme 3-åringer til start. Disse er det alltid spennende å følge, og hvem som er tøffest av Brendens Ur Barsk og Høitomts Gutten Til Far får vi kanskje svar på da.

KOMPLETT BANEPROGRAM
på pdf kan dere skrive ut her, mens kun løpsoppstillingene inkl. prøveløp finnes her .

INTERVJUER, TIPS OG QUIZ
Vi kommer som vanlig tilbake med mer stoff rundt kjøringen senere i uken - deriblant V5-tips og quiz på løpsdagen.