Vi går for gull

Skrevet av Pål Jensen,  20.03.2011
Artikkelbilde
Blades of Glory har feilet bort topplasseringer to ganger på rad - snur lykken i kveld? (foto: hesteguiden.com)

Vi tar en frekkis og bankerspiller i A-spillets mest åpne avdeling - det kan borge for fin utbetaling.

Det er endel tynne favoritter i kveld, og vi satser istedet på et tredjevalg som har vært veldig uheldig i sine to siste starter som begge har endt med galopp på oppløpet.

11 BLADES OF GLORY debuterte ikke før i januar i år, men den femårige hoppa gjorde en fin innsats direkte til annen i sin løpsdebut. Gangen etter ble hun sendt frem i dødens, men slet med travet og galopperte i kampens hete - vi mistenker at den svært variable og ofte løse Bjerkebanen spilte henne et puss. I sin siste opptreden på Biri 11. mars gjorde hun sitt beste løp hittil i karrieren. Mot gode hester fra et elendig tolvtespor angrep hun på siste bortre, og via fjerdespor i siste sving kjempet hun heroisk til galoppen felte henne midt på oppløpet. I følge kusk Gunnar Austevoll var det når draskylappene ble dratt at hun skvatt over i feil gangart - som klart seiersfarlig.
Det løpet ble vunnet av meget gode og ubeseirede Millstone på 18.0/2100a, mens også andrehesten C.C. Sugarmiss ville vært klar favoritt i kveldens V5-2. Fjerdehest og klart slått av Blades of Glory var også Litte Brown Ace (1.18.3) som uken etter vant på 18.0/2100a. Det skulle tilsi at det var gode hester vår banker hadde slått feilfritt sist, og denne gang håper vi galoppskoene legges igjen hjemme. 

Det er et mye billigere selskap Center Field-datteren støter på ved denne anledningen, og hun har vist at hun tåler å gjøre grovarbeidet selv. Det er mange ubeskrevne blad på strek - alle med null i grunnlag - og selvsagt kan det være noen plussvarianter blant disse. Vi satser imidlertid på at ingen av dem makter å stå i mot vår spennende løsning i A-veddemålet. Verdt å merke seg er at Blades Of Glory har to millionærer i søskenflokken - deriblant 10.6-traveren Jewish Banker som tjente nesten 2.5 millioner.

En frisk banker kombinert med flere overspilte favoritter i de øvrige løpene kan borge for en meget spennende kveld. På det store forslaget spiller vi et ring-system der vi må ha inn minst èn av seks utgangshester.

I V5A-innledningen blir ubeseirede 6 Most Wanted One soleklar favoritt. Har dog møtt klart enklere motstand ved sine to tetseire, og har dessuten måtte minnes om stundens alvor mot mål. Den finstammede hoppa er klart hesten å slå, men som en 79-prosenter er hun absolutt ikke spillbar som banker denne gang. Vi har vel så god tro på 3 Becky som kommer ut etter pause. Det er snakk om en meget sterk dame som var heroisk etter et meget tøft løp i sin siste start - tross hardt tempo utvendig leder kjempet hun mesterlig og var kun slått av Beak's Super News som skal ut i grunnlag under 100.000 i V5-4. Dersom løpet ikke har satt varige spor tror vi den toppstammede 5-åringen kan vinne direkte streket på bare 22 %.
Det er flere hyggelige hopper med og vi blir ikke sjokkert om vi får en skrell direkte. 4 Princess Of The Dawn kommer ut etter veldig lang pause, men husk at denne hesten gjorde flere fine løp tidlig i karrieren - står spennende til som en foreløpig 10-prosenter. 2 Diamant Håleryd opptrer usikkert, men i kveld er forutsetningene fine fra et ideelt startspor, og med feilfri avgang kan Romtveit-hoppa avlegge sitt maidenchip. 7 Caltina Hall har vært urdårlig og bare hengt med i sine siste starter. Viste dog ved seieren har på Jarlsberg 26.11 i fjor at hun kan endel. Når hun blir helt glemt streket på latterlige 2 prosent må vi bare spille henne denne gang - det er tross alt snakk om variable hopper. 11 Genoa er kapabel, men sliter med galopper - tas med etter pause.

FAVORITT-DUOEN RYKER?
Det er smått med formhester i V5A-3, og det er derfor ikke så rart at 2 Tangen Jenny og 7 Ylvruna blir knallhardt betrodd - og lås på svært mange bonger i kveld. Begge har vist fine ting på slutten, og står flott inne på pengene. Det er imidlertid ikke snakk om noen stjerner, og vi synes det er svært interessant å "få bort" de to damene. To andre hopper med fin kapasitet er 4 Homme Vesla og 6 Bare Malin som begge hadde fine sesonger i fjor. Vi tror ikke disse er stort dårligere enn favorittene, og skulle de gå feilfritt denne gang er de svært hete i våre øyne. Meget kapabel er 9 Rau Jo som holdt på å sjokkvinne et V75-løp sammen med Magnus Helland i fjor - Tangen Eld vant det løpet. Var forbedret med ny skoning sist og skulle Bokli Eld-sønnen mot formodning trave feilfritt denne gang er 6-prosenteren fort en vinner!
Borte vekk er heller ikke 8 Arjo Snella som kan spurte fort de dagene hun er i godlune - gjorde noen fine innsatser på samme tid i fjor og er urørt i spillet.

UTGANG PÅ 9-PROSENTER
12 Photogenic AM
i den fjerde avdelingen kommer ut etter vinterhvile med meget fine treningsrapporter i ryggen.
Photogenic AM
Den nå 4-årige Fast Photo-vallaken gjorde flere fine innsatser i fjor, og vant bl.a. et 50.000-kronersløp i Skien på overlegent vis. Når suksesstrener Frode Hamre melder at lillebroren til gode Reve De Va Bene og T.T. Va Bene har trent meget fint og gått 17 på distansen i trening blir vi meget nyskjerrige. Hesten møter ikke verre selskap enn at han kan runde de aller fleste på sisterunden - spesielt dersom det blir litt fart innledningsvis. Dagens drag er nevnt.
10 Callisto kommer også ut etter pause, og i likhet med Hamre pleier Steiner Hammersborg å sende vel forberedte hester til start. Callisto ble fratatt tredjeplassen i fjorårets Kriterie, og er mye bedre enn grunnlaget tilsier.

Vi står på denne spennende duoen som utgangshester samt på det lilleforslaget, men det er flere gode travere på farten her. Både 5 American Sine (bortvist sist) og pausehesten 9 Chess Love You holder dog meget uviss form i likhet med startkjappe 3 Zanziro. God form har dog favoritten 6 Beak's Super News (samme trener som vår banker), men vi synes 5-åringen møter klart skjerpet motstand denne gang.

ÅTTE I FINALEN
Dersom vi er med til siste avdeling kan det bli svært morsomt. På lillebongen har vi bare råd til favorittduoen 3 Angels Pride og 5 Mighty Lady. Førstnevnte er en god tetløper som vant nettopp her på Jarlsberg i fjor - attpåtil over full distanse. I kveld er det sprint og trolig leder Brenden-traveren svært lenge. Mighty Lady er en galopplysten og lunefull dame, men Bella Coal-datteren har vist fine ting og bl.a. vunnet V75 fra køplass tidligere i år.
Skulle denne duoen svikte er løpet vidåpent, og kun 1 Elken Dijon, 6 Nero Høgsted, 8 My Golden Star og 9 Meadow Kruzer får ikke plass på vårt største forslag.

V5A-FORSLAG (spillestopp kl. 18:00)

Lite, kr. 144,-
2,3,4,6,7,11
11 Blades Of Glory
2,4,6,7,8,9
10,12
3,5

Stort, kr. 1216,- (ringsystem over tre bonger)

Stamme, 1728 rekker (6*1*6*6*8)
2,3,4,6,7,11 (utgang 3 og 6)
11 Blades Of Glory
2,4,6,7,8,9 (utgang 2 og 7) 
3,5,6,9,10,12 (utgang 10 og 12)
2,3,4,5,7,10,11,12
** Dersom stammen inneholder alle vinnerne får vi 5 rette dersom minst èn utgangshest innfrir.

LYKKE TIL (tipsene er oppdatert pr. kl. 13:00)