Lagsdag med store favoritter

Skrevet av Pål Jensen,  30.11.2011
Artikkelbilde
Bo Westergård og Keanu Hanover kommer på et sjeldent fredagsbesøk (begge foto: hesteguiden.com)

Etter etpar vriene V65-omganger er det fredag mange solide holdepunkter på Sandefjordsdagen.

Nok en gang er det duket for mange tilskuere i restauranten og på Ulf Thoresen-rommet når Sandefjord Travforening avslutter stafetten av travlag som dette året har bidratt til å skape blest om travsporten. I en tid med dalende tilskuerantall er det viktig at ildsjelene i sporten bidrar til at flere besøker våre travbaner, og lagsdagene er veldig populære - også blant de aktive.

FLOTTE PREMIER
Ikke bare har åtte av de ni løpene 20.000 kroner i førstepremie - det vanker solide ekstrapremier til eierne som i de sponsede V65-løpene kan vente seg en travsele verdt 3.500 kroner. I alle ni løpene får dessuten oppasserne et gavekort pålydende tusen kroner, mens det vanker blomster til både kusk og trener samt seiersdekken. 

PONNISTAYER
Det er mange gode hester å skue denne fredagen, og allerede i ponniløpet får vi se en unntakshest i Nora Hagelund Holms Piggybank. Ponniene skal denne gang ut over hele 2600 meter, mens Piggybank må trave ytterligere 320 meter. Løpet går rett etter første løp ca. kl.18:20.
Piggybank og Nora hagelund Holm
Niårige Piggybank står med rekord på fantastiske 41.8 og er ubeseiret på årets seks starter for Nora.

I kveldens andre løp er kun syv hester starterklært, men det er flere gode norskfødte fireåringer som setter hverandre i stevne - fire av hestene har travet på 15-tallet full vei.

TO TANDEMSULKYLØP
Blant kveldens seks sponsorer finner vi bl.a. Sandefjord Fotball som ventes å stille med tre kusker til dobbelsulkyløpene som vil gå rett etter andre løp - erfaringsmesig er dette noe alle som har prøvd synes er kjempespennende.

TOPPTRENERE MED TOPPSJANSER
Bo Westergård, Frode Hamre og Trond Anderssen er blant landets mest fremtredende trenere og fredag vil deres hester bli hardt betrodd i V65-spillet. Westergaard har sogar to store favoritter i Hanna Banker i V65-2 samt tidligere Waaler-trente Keanu Hanover i den femte avdelingen. Førstnevnte misset som 1.6-oddser på Bjerke i august, men har ellers gjort solide løp. Høykapable Keanu står til får å lede lenge, men må være på topp for å holde unna for sterke Wesley Neyenrode og Opus One F.H. som hadde et herlig nappetak her sist.

Tapper i nederlaget forrige fredag var Ouster Hanover som blir mye spilt fra et perfekt førstespor i V65-4. Anderssen-traveren sto på meget bra fra dødens sist, men får nok hard kamp av Frode Hamres råsterke Marcan Photo om denne skulle trave feilfritt. Hamres største sjanse kommer dog i finalen der amerikaimporten Sexy Dirty Money skal ha en solid sjanse.

I de to kaldblodsløpene er det heller ikke altfor mange vinnerkandidtater. I V65-innledningen jakter Frøyu-hoppene Oda og Tuva nye Jarlsberg-seire, mens Espe Trym har en perfekt oppgave i den tredje avdelingen - kanskje samlebonger er løsningen denne gang?

Klikk for komplett baneprogram.

QUIZ OG TIPS
For fjerde fredag har du mulighet til å vinne tre andeler i vår Folkehest Super Einar. Fredagsquizen legges ut kl. 10 og du har helt til kl.17 med å gruble ut svaret.

Ferske V65-tips får du presentert i 15-tiden på løpsdagen!