Nye V75-seire til Anthony og Siri

Skrevet av Pål Jensen,  13.11.2011
Artikkelbilde
Trener Frode Hamre og oppasser Berit Paulsen etter Anthony Bokos tredje V75-seier (foto: hesteguiden.com)

Både Anthony Boko og M.G. Siri kom hjem fra Biri med seier i bagasjen lørdag.

V75-spillet begynte med total Vestfold-dominans da først Thor Borg ledet hele veien med Lome Brage i Arne Lunds Minneløp med hele 100.000 i førstepremie. I den andre avdelingen kjørte Jarlsbergkollega Tom Erik Solberg på sjanse innvendig med Mosquito De Mill - da åpningen åpenbarte seg føyk den Per Johansen-trente vallaken inn til overlegen seier.

DOBBEL HAMRE
I V75-3 kjørte Frode Hamre selv andrevalget Anthony Boko fra førstespor bak bilen, mens Vidar Hop var betrodd stallkameraten Saturn Blue Chip som siktet inn ryggen på Frode. 4-årige Anthony Boko hadde få problemer med å lede helt hjem på ny rekord 13.6/1609a. Dette var Revenue-sønnens ellevte seier på tjue starter i en sesong som hittil har innbrakt 396.000 kroner. Saturn Blue Chip holdt knepent unna til annen på 14.0 noe som var banerekord for utlandskfødte treåringer. Petter Glittum-trente Orion Hindø ble fjerde for sønnen Truls slik at Vestfold-trente hester tok hjem 124.500 av den totale premiepotten på 160 tusen.

I den fjerde avdelingen fikk vi se nok en herlig oppvisning av Tekno Odin i Biris Oppdretningsløp. 3-åringen til trener Øystein Tjomsland utklasset konkurrentene etter en siste halvrunde i 19-fart, og har nå tjent 1.3 millioner på årets ti starter. Moe Odin-sønnen som ble kåret tidligere på dagen er dermed sammen med Romtveit-trente Alm Taragon alene om å ha vunnet fem V75-løp dette sesongen.  

RÅSTERKE SIRI
Geir Flåten har hatt mye moro med Harstad-traveren M.G. Siri som debuterte for ham ved å vinne V75 på hjemmebane i januar. I V75-5 ble det dog en meget tøff reise i tredjespor, men Bokli Eld-datteren holdt farten bemerkelsesverdig oppe helt til mål.

Den sterke damen kunne ta hjem hoppedivisjonen på 28.4/2120v og sikre seg nye seksti tusenlapper til kuskens begeistring. Seksåringen har dermed tjent hele 325.000 på sine atten starter i Flåten-regi og rekordforbedret seg fra 31.3 til 27.0 full vei (foto: hesteguiden.com).

BARE NESTEN
I de to siste avdelingene ble det kun annenplasser på våre håpefulle, men Acolyte Hanover var moralsk vinner i Sølvdivisjonen. Favoritten Photo Bear fikk overta teten, mens Frode Hamre ble hengende i sporene med Acolyte som ble bakket sist. Via en heroisk sisterunde nærmet 4-åringen seg hele oppløpet ned, og var kun knepent slått.

I V75-finalen som var Sølvdivisjonen for de kalde gjorde Pål Kristiansens Føynland Kongen et sterkt løp sammen med fast sjåfør Geir Flåten. Femåringen kunne dog ikke nå igjen Jan-Olov Perssons Haga Kungen, men sikret seg sølvet verdt 30.000 slik at årsfortjenesten nå er oppe i hele 390 tusen. Eier og trener Pål Kristiansen fra Husøysund fikk dessuten Lome Kongen-sønnen kåret slik at det ble nok en jubelhelg.

Se Føynland Kongens dommerkort fra Biri her.

Neste lørdag er det Momarken som er V75-arrangør med Oaks-finaler og Thor Østbys Minneløp på programmet.