Spennende jackpot-omgang

Skrevet av Pål Jensen,  16.11.2011
Artikkelbilde
Vinner Macho og Gunnar Austevoll selv fra et vrient åttendespor i V65-finalen? (alle foto: hesteguiden.com)

Med over en million ekstra i sekserpotten er det gode penger å vinne på Jarlsberg fredag.

Ingen klarte å løse V65-rebusen på fredag og dermed blir det kjempeinteressant spillemessig denne gang. Du kan allerede nå forberede deg på utfordringene ved å studere baneprogrammet der du også finner sportssjef Tore Sten-Hansens tips - klikk for komplett program.

Våre ferske V65-tips kommer i 15-tiden på løpsdagen, mens andre runde av vår populære Folkehesten-quiz publiseres fredag kl. 10 med tre nye Super Einar-andeler å vinne! 

MØT OPP TIDLIG
Selvom stevnestart er kl. 18 og første V65-avdeling først starter i det fjerde løpet kl. 19:35 er det mye god sport før den tid. Jarlsberg er kjent for å ha et meget hestevennlig banelegeme og dessuten fine oppselingsmuligheter i et stort stallområde. Derfor er det neppe noen baner som tar imot flere langveisfarende unghester enn Jarlsberg, og i disse dager er det stadig flere norskfødte toåringer som skal ut i mønstringsløp. Mellom kl. 17:10 og 17:30 kan du se hele 16 toåringer i mønstrings- og prøveløp, mens et nytt ponniløp for våre fremtidige kusker går av stabelen 18:15.

VARIERT TRENING
Kveldens første totalisatorløp med start 18:10 er et løp for kaldblods 3-åringer i lavt grunnlag, og her debuterer en aldri så liten kjendis i 7 Tyholt Lomen. Dette er nemlig hesten som sprang ut i trening så sent som på lørdag, og som dere kan lese om og se video av her.
Litt artig at trener Pål Sem uttaler til Stallskriket at hesten har trent godt den siste tiden. Favoritt fra tillegg blir nok uansett fintstammede 13 Stensvik Iver som etter programtrykk har travet 33.6 full vei som annen.

KNALLGODE MONTÈHESTER
I det andre løpet skal flere av landets bedre montèhester i ilden med 6 Limerick i spissen. Berås-traveren kommer dog ikke til dekket bord da en feilfri 3 Best Boy Augusitinu har vel så høy kapasitet samt 4 Sense Of Beauty som imponerte ved å vinne fra dødens på 13.8 sist.

40 I FØRSTE
Gode hester er det også i 3. løp forbeholdt varmblods treåringer med maks 150.000 i grunnlag. Her venter hele førti tusenlapper på vinneren, og favoritt til å ta hjem den sjekken blir nok 3 Rocky Winner fra Stall Anderssen.

Credit Winner-sønnen som lenge var aktuell for Ulf Thoresen kom tilbake etter pause på Jarlsberg 9. september og lekte seg til seier sammen med fast kusk Lars Anvar Kolle. 

Har siden vært ute i knalltøffe selskap uten den rette turen underveis, men har en finfin oppgave fredag. Tom Horpestad kommer med en god hoppe i 4 Lava Broline, mens Frode Hamres amerikaimport 6 Poppy Hills har vært bra selvom han tydeligvis sliter litt helsemessig. To norske hester er med i leken i form av 2 Andy B.R. og lokale 7 Keep The Spirit. Førstnevnte er lillebror til selveste Muscles Wiking B.R. og vant V75 nest sist, men må være enda bedre for å vinne mot denne gjengen. Sistnevnte har tjent over 100.000 uten å vinne, og Svinsholt-traveren henter seg trolig fine penger igjen.

TRE HELNORSKE BEST?
Å bruke norskfødte avlshingster er det ikke så mange som gjør, men i V65-1 er faktisk favoritt-trioen etter millionæren Linderman G.T., Kriterievinner Soir Des Tibur samt JGP- og Derbyvinneren Prince Birchwood L. Løpet er skrevet ut for hester med høyest 31.000 på konto, og treåringene 1 Fellowchip G.T., 4 Li Li Fly og 9 Prince Moonlight Fun har alle rukket å vise at de kan trave først over mål.

ORCHIDEA IGJEN?
I V65-2 skal tolv hopper kjempe om 20.000 kroner, og 6 Orchidea S.L.M. kan ikke unngå å bli favoritt etter den imponerende seieren sist fredag.

Tross en drøy sistesving var Hamre-importen godt klar av konkurrentene på flotte 16.3/2100a.

Dagens største favoritt blir dog 1 Lille Grete i den tredje avdelingen. Bjerring-hoppa har imponert i likhet med de fleste hestene på stallen til Vikersund-treneren. Vant på herlig vis her på Jarlsberg 7. oktober og jakter årets sjette triumf - innersporet kan dog vise seg å bli en felle.

FORMTOPPEDE DAMER
I V65-4 skal tolv kaldblodshopper med under 95.000 på konto sette hverandre i stevne. 3 Stjerne Sofie, 6 Lurifaxa samt 12 Frøyu Oda holder alle toppform for tiden, men kanskje må de strekke våpen for en konkurrent som virkelig har dagen?

KASTES TIL ULVENE?
Den femte avdelingen (og DD-1) har samlet mange gode travere over stayerdistanse, og her har trener Geir Kihle valgt å melde opp sin fireåring 8 Jules kraftig i grunnlaget. VIc Torre-sønnen som vant V75 sist og kan skilte 4 seire på 5 starter har attpåtil trukket et dårlig åttendespor. To meget sterke femåringer i 4 Oliver V.P. og 9 Opus One F.H. vil garantert kjempe i toppen feilfritt, mens Larvikhesten 10 Tib Thierry virkelig har funnet formen og står med to strake.

Opus One F.H. var knallgod vinner sammen med Thor Borg under V75-kjøringen 5. november.

TUKTER DAMENE?
Også V65-finalen er et flott oppgjør og her har sportrekningsmaskinen virkelig vært en gentleman og gitt de fire hoppene spor 1, 2, 3 og 5. 1 Deux er en vinnervant dame som med løp i kroppen kan være vinnerklar igjen fra perfekte forutsetninger. 2 Milliondollarbaby D. kommer ut etter pause, men syvåringen er som kjent meget god på sitt beste. 3 Dame Superb holder meget fin form, og har også hun en fin oppgave på papiret. 

Men det spørs om de kan stå i mot en skikkelig tøffing i 8 Macho som er vant til å møte gode hester og som virkelig imponerte i seiersløpet sist. Eneste gutt i løpet er Kolnes-traveren 4 O.O. Seven V.P. som viste gryende storform her på Jarlsberg sist, og med løp i kroppen er S.J.'s Photo-sønnen selvskreven på kupongene denne gang.

Det er bare å glede seg til fredagens mange sportslige høydepunkter og spennende spillemeny!