Tar ikke turen for moro skyld

Skrevet av Pål Jensen,  04.11.2011
Artikkelbilde
Noralf Palin Brækken drar til Tønsberg med ambisjoner om å vinne DNT's Høstfinale (foto: hesteguiden.com)

Trøndertrener Noralf Brækken er ikke redd for å dra på langtur med hestene sine og kommer til Jarlsberg med skumle hensikter.

Hele 150.000 kroner venter vinneren av V75-3 som er DNT's høstfinale lørdag, og fra Trondheim akter en offensiv Brækken å kjøre til med sin flotte treåring Juliano Rags. Da vi ringte i totiden fredag hadde hestetransporten allerede kommet et stykke på vei, men Juliano er tross sin unge alder en bereist og rutinert kar med tretten starter og 250 tusen innkjørt sålangt.

Hvordan ser du på oppgaven i morgen Noralf?

- Jeg registerer at vi er rangert som åttende- niendevalg, og tipsekspertene vet jo som regel hva de snakker om. Fleip til side, jeg tar ikke den lange turen uten ambisjoner om å kjempe helt i toppen - Juliano er en kjempehest.

Hesten gjorde mange sterke løp i Sverige på forsommeren.

- Ja, han møtte gode hester og gjorde solide løp hver gang. Dessverre ble han febersyk i forbindelse med Ulf Thoresen-løpet, og heller ikke i Kriteriekval og finale var han på topp. Det har tross en fin sesong vært endel stang ut.

Da han gikk rekorden sin på 13.9 full vei tapte han bare for hesten i rygg (som senere ble fjerde i det svenske kriteriet). Det er lettere i mot på lørdag.

- Joda, som sagt så tar jeg ikke turen for å kjøre om en liten premie. Med løpesnor og en meget startrask hest kommer jeg til å brenne til fra start. Jeg kommer nok til å bruke ham i ihvertfall 6-700 meter om nødvendig.

Tror du han vinner om du kommer deg greit frem til f.eks. dødens?

- Nei, det vet jeg ikke. Hesten min er veldig bra, og formen virker klart oppadgående. Hesten er nyskodd, men muligens river jeg av fremskoene uten at det betyr allverden. Hesten er stor og baneprofilen på Jarlsberg er en fordel kontra hjemme.

Jeg må si jeg har god tro på min hest, avslutter en spent trener og kusk.

Vi kommer med ferske V75-tips og spilleforslag lørdag morgen!