To ganger to

Skrevet av Pål Jensen,  25.11.2011
Artikkelbilde
First And Only står perfekt til i andrespor sammen med Thor Borg i V5-4 i kveld (begge foto: hesteguiden.com)

I kveldens V5 spiller jeg et abc-system med to dobbeltbankere.

Ved første øyekast så kveldens rebus høyst overkommelig ut med flere klare favoritter, men etter litt betenkningstid og ekstra studering ble samlebongfunderingene skrinlagt. At det i tillegg fort kan bli litt tyngre i førstespor er heller ikke med på gjøre utvelgelsen lettere. Jeg valgte tilslutt å droppe bankerspill og heller gå for en god gammel 2*2-variant som får minnene til å svirre tilbake til de glade 80-årene da jeg ble introdusert i hestespillets verden.

De fleste har fått med seg at systemspill ofte er å foretrekke når innsatsene blir større, og ved å spille uten banker blir potensialet for en større gevinst svært bra om man unngår førstevalg i vinnerrekken - og i V5-4 tåler jeg uansett ikke favorittseier da jeg kjører en tøff dobbelbanker på tredje- og fjerdevalget.

FØRST TIL PLANKEN
Her satser jeg nemlig på at 2 FIrst And Only kommer seg tidlig til føringen og da skal Thor Borg ha en fin mulighet til å lede helt hjem. Det er snakk om en kapabel 3-åring som vant lett i norgesdebuten før han feilet seg bort i tet under press av gode Rocky Winner gangen etter. Hesten fikk så en pause da han fortsatt var i vekst, men i kveld tror jeg det er dags for en ny pinne på Søvik-traveren. Kusken har gitt ham etpar snille løp nå hvor han har sittet fast - det er perfekt for psyken og i dag blir det full ladning fra start. Forutsetningene er perfekte for tredjevalget denne gang, og med de hardeste konkurrentene utenfor seg på sprint bør vinnersjansene være svært hyggelige.

Jeg garderer dog med en annen 3-åring som også satt fast i det samme løpet som min favoritt sist - det dreier seg om 9 Zeus Blue Chip. Det er ikke mange hester på Hamre-stallen som står uten seier, og det tror jeg ikke Credit Winner-sønnen vil gjøre så lenge til heller. I kveld kan 28-prosenteren få et perfekt løp med rygg på startraske First And Only, og skulle min favoritt legge av mot mål håper jeg det er Zeus som avlegger sitt maidenship. Kolle mente han hadde vunnet lett med åpning sist! 

INGEN ROKKER PÅL?
Mitt andre tohesterslås er ikke like sprekt, men jeg tror favorittduoen i V5-3 gjør opp om den gjeveste sjekken.

V65-vinneren 6 Rigel Pål blir nemlig klart kuskeforbedret og når i tillegg sporet også er adskillig bedre enn på slutten (kun bakspor) skal det være gode miligheter for at Sjefen-sønnen bokfører årets femte triumf. Offensive Tom Erik Solberg vil garantert styre fremover direkte, og den startraske vallaken bør ha gode muligheter til å nå føringen ganske tidlig (mest smygere på innsiden). Fra tet skal vinnersjansen være solid da hesten møter enklere selskap enn normalt, men jeg velger å doble med en kapabel hest fra stallen til Mysen-trener Cato Antonsen.

7 Rokketroll er ikke helt stø på labben, men i en feilfri utgave er har syvåringen vist mer enn nok til å kunne kjempe mot kveldens ganske så "snille" konkurrenter. Rokketroll tåler nemlig å gjøre mye grovjobb selv noe han beviste ved seieren her på Jarlsberg tredje sist - gangen etter vant han endog et sprintløp tross startgalopp.  

Jeg tror det er fine muligheter å komme helskinnet gjennom begge spareløpene og isåfall kan det bli riktig fine penger om vi skulle få inn en skrell eller to i dekkeløpene.

EN TØFF OG TO HAMRE-FAVORITTER
Jeg velger å kjøre to "safe" utganger i Hamre-traverne 6 Poppy Hills (V5-2) samt dagens største favoritt 4 Dressedforsuccess i finalen. Begge er de klart beste hestene i feltet, men førstnevnte skal ut i et ungdomsløp med i disse sammenhenger ferske Tina Storetvedt ved roret, mens sistnevnte skuffet en smule sist. Et eventuelt tungt innerspor kan også spille kjempefavoritten et puss, men normalt leder den toppstammede 4-åringen helt hjem.

Det ligger imidlertid fine oppganger og venter dersom disse svikter, og spesielt om den underspilte 22-prosenteren 11 Bork Faksen i V5-innleningen innfrir kan det bli en spennende avslutning på kvelden. Gulbrandsen-traveren ventes forbedret med løp i kroppen, og herfra bør det bli feilfri avgang for 6-åringen som slett ikke er dårligere enn konkurrentene - Malmin kjører dessuten i medvind for tiden.

 

V5-FORSLAG (spillestopp kl. 18:30)

Lite, kr. 192,-
1,2,4,8,10,11
6,9
6,7
2,9
2,4,5,12

Stort, kr. 1072,- (abc-system over fire bonger)

Stamme 2016 rekker (8*7*2*2*9)
A: 11 Bork Faksen B: 1,2,4,8,10 C: 3,6
A: 6 Poppy Hills B: 1,2,7,9,10 C: 4
6,7
2,9
A: 4 Dressedforsuccess B: 2,3,5,12 C: 8,9,10,11
**Dersom stammen inneholder alle vinnerne får vi 5 rette dersom enten minst èn A-hest eller kun B-hester vinner.

Utfylling: a-abc-abc, bc-a-abc, bc-bc-a og b-b-b.

LYKKE TIL! - tipsene er oppdatert pr. kl. 15:15