Tolvtespor ingen hindring

Skrevet av Pål Jensen,  20.11.2011
Artikkelbilde
Uten en seier på over to år skrellet Canny for Kristian Malmin i V65-finalen (alle foto: hesteguiden.com)

FREDAG 18. NOVEMBER:
V65-spillet ble avsluttet med tre hester som rundet til seier fra verst tenkelige utgangsposisjon.

Det er vanligvis veldig vanskelig å vinne travløp når man havner helt sist fra start, men med tempo i front og en sterk hest lar det seg gjøre. I kveldens seks første oppgjør var det imidlertid langtfra køhestene som dominerte. I de to treårsløpene fikk vi først se en finfin debutant i Geir Flåtens TYRI GUBBEN som ledet hele veien til overlegen seier på gode 34.1/2100v. Deretter var det Jarlsberg-kollega Lars Anvar Kolles tur til å kontrollere hjem 40.000 kroner bak Trond Anderssen-trente ROCKY WINNER. Den flotte Credit Winner-sønnen tok årets femte seier og fremtidsutsiktene er lyse for den kapable ungdommen.

HERLIG DUELL
Mellom disse oppgjørene ble vi vitne til et flott travritt med to freske damer i salen. Malin Berås prøvde nemlig å dempe med favoritten LIMERICK, men da ga Martine O. Sørvik full marsjordre med Sense Of Beauty.

Etter en første tusen på 16.3 bestemte Sørvik seg for å presse på utvendig i hele sisterunden som gikk i 13.5-tempo.

Igjen viste dog Berås-traveren seg best ved å trave unna til årets syvende montèseier på flotte 14.9/2100a - og det på en Jarlsbergbane som ikke var helt lettsprungen etter mildværet som kom over natten.

VANSKELIG IGJEN
Med jackpot fra forrige fredag ble det spilt V65 for nesten 3.9 millioner, og selvom to store favoritter innfridde var det igjen vrient å være spiller. Det startet allerede i første avdeling der Gunnar Austevoll tråklet seg åpning bak femtevalget SANCIGAR. Det så helmørkt ut i rygg på en bremsende tethest, og selvom Løvdal-traveren tapte noen lengder skjøt han flott fart på oppløpet. Deretter viste ORCHIDEA S.L.M. seg favorittskapet verdig ved å enkelt ta ned Gazzas Image fra dødens på ny rekord 15.5. Det er en flott treårshoppe Frode Hamre nok skal få mye glede av fremover.

DRAMATIKK
ble det dog for dagens største favoritt LILLE GRETE i V65-3. Ikke uventet ble hun overfløyet, men kuskene ville tydeligvis ikke at 1.8-oddseren skulle bli sittende fast. Dermed så Jan Martin Bjerring sitt snitt til å overta føringen, og dempe på Thor Borg-vis.

Det holdt på å koste Vikersund-treneren seieren da Spikeld-datteren var vond å få igang igjen da sjokket Eli Nova og Thor Borg angrep på oppløpet. Det holdt med minst mulig marginal for en ydmyk kusk som innrømmet at han fortsatt har endel å lære i sulkysetet - det gjelder nok de fleste!

TRE GANGER 12
Verdien var dermed fortsatt moderate 575 kroner, men denne skulle bli til sekssifet før kvelden var omme. Første ut var Øystein Bjørnstad som har skikkelig form på sin fireårige hoppe FRØYU ODA. Med 26-tempo i front angrep Moe Odin-datteren i tredjespor runden igjen, og etter en tøff forsering overtok hun i siste sving. Derfra og inn var hun alene på valen og kunne runde 100.000 inntjent på fine 30.4/2100a.

UFLAKS
Jjackpotbankeren Opus One F.H. var den moralske vinneren i V65-5, men i det Thor Borg skulle sette inn angrepet ut av nest siste sving tenkte Gunnar Austevoll samme tanken i paret foran. Dermed ble det galopp for Opus som imidlertid satte full fart igjen og så ut til å svepe feltet. Da gjorde rutinerte Borg en liten blunder ved å ta opp i siste sving, og bød dermed WESLEY NEYENRODE inn i kampen. Det ble en herlig oppløpsfight som danske Anders Pedersen vant med minst mulig margin til Giant Cat-vallakens andre strake stayertriumf.

ENDELIG SEIER IGJEN
I V65-finalen ble det kjørt fort innledningsvis, og tross spor ytterst på vingen presset Macho seg til føringen. Etter 11.5/500 ble tempoet dempet til 14.2 første tusen, men det skulle vise seg at dette ble for tøft for favorttien. Bakfra angrep Bambino Avanti med Telemark-kollega CANNY i sin rygg. Det skulle stå mellom disse to ut i oppløpet, men overraskende nok var det Canny og Kristian Malmin som enkelt stakk unna til seier - dermed vanket det 122 tusenlapper til de med seks riktige. Kendrick Hanover-sønnen som var meget god for etpar sesonger siden tok dermed en etterlengtet seier - den første siden august 2009.

Klikk for spillresultater samt fullstendig premielister

NESTE FREDAG ER DET SYV LØP MED KUN ETT V5-SPILL PÅ JARLSBERG - se innmeldingsliste

 

VINNERBILDER (alle foto: hesteguiden.com):

1. løp, 2100 volte (3-åringer høyest 7000 tillegg v/1)

Geir Flåten hadde forberedt 5 TYRI GUBBEN godt før debuten som endte i overlegen seier i upåklagelig stil.

2. løp, 2100 auto (travritt høyest 550.000)

En knallgod 6 LIMERICK gjør at Malin Berås blir jublende glad til sørlandjentas nittende montèseier denne sesongen.

3. løp, 2100 auto (3-åringer høyest 150.000)

Lars Anvar Kolle hadde ingen å frykte når målpasseringen nærmet seg for stilige 3 ROCKY WINNER.

4. løp, 2100 auto høyest 31.000     V65-1

Gunnar Austevoll ga 10 SANCIGAR en kremreise og kunne spurte ned alle inkl. en rågod 1 Fellowchip G.T.

5. løp, 1609 auto (hoppeløp høyest 90.000)     V65-2

Frode Hamres 6 ORCHIDEA S.L.M. tok sin tredje Jarlsbergtriumf på mektig vis - en rågod treårshoppe!

6. løp, 1609 auto høyest 550.000     V65-3

Denne gang kunne ikke Jan Martin Bjerring koste på seg seiergest bak 1 LILLE GRETE som ble reddet av målstreken.

7. løp, 2100 auto (hopper høyest 95.000)     V65-4

Øystein Bjørnstad er i flytsonen fortiden og med sin egen 12 FRØYU ODA ble det helenkelt triumf.

8. løp, 2609 auto høyest 200.000     V65-5 og DD-1

12 WESLEY NEYENRODE og Anders Pedersen får kastet seg foran tapre 9 Opus One F.H. på streken.

9. løp, 2100 auto høyest 405.000     V65-6 og DD-2

Høyt tempo og drahjelp fra 9 Bambino Avanti sørget for helenkel seier for 12 CANNY og Kristian Malmin i finalen.

Vestfold Travforbunds ponniløp, 2100-2380 meter (kategori B,C og D)

En jublende glad Andrea Sletsjø konstaterer at hennes 6 ØSTERENGENS FRAZER er best i ponniløpet mens...


feltets kanskje stasligste hest 1 RUSTY'S BELLBOY ikke hadde det plagsomt travelt sammen med Linda Engen.