Trosser sporene?

Skrevet av Pål Jensen,  11.11.2011
Artikkelbilde
Mye tyder på at Cato Antonsen og Kampen Blessen innfrir i V65-1 i kveld (alle foto: hesteguiden.com)

Jeg tror både Kampen Blessen og Gilmas Hansine sporer hele veien tross åttendespor bak bilen.

Mens sportssjef Tore Sten-Hansen har valgt to bankere fra syvendespor satser undertegnede enda tøffere med to hester fra ytterste spor bak vingen - attpåtil på sprint.

De som så 8 KAMPEN BLESSEN sist kan ikke ha unngått å bli mektig imponert da den røde vallaken tross utvendig reise bare forlot konkurrentene i sluttfasen. Moe Odin-sønnen avsluttet den siste halvrunden i 25-fart og landet på smått utrolige 27.1/1609a. Da var det ikke rart at hester med snaue 50.000 på konto var lenger enn langt bak i kassa. Det er flere startraske hester på innsiden i V65-innledningen i kveld, men det vil vel være nesten selvmord å svare opp storfavoritten etter hva den viste sist. Man kan selvsagt spekulere i at fantomløpet sitter i kroppen på 5-åringen, men i en ellers vrien omgang velger jeg å satse på at Cato Antonsen har fått frem et nytt forvandlingsnummer - hesten så helt lysende ut med full fart inn i kassa. 

HOLDER HELT HJEM DENNE GANG?
Mens Kampen Blessen blir megafavoritt er mitt andre singelkryss adskillig dristigere. 8 GILMAS HANSINE er nemlig kun et andrevalg streket på mindre enn halvparten av favoritten 11 Espe Trym. At jeg likevel tror unge Ingeborg Engen tar seg av den fjerde avdelingen skyldes selvsagt sporfordelen. Disse to møttes her på Jarlsberg i sommer og da stakk Engen enkelt til tet fra samme utgangsposisjon, men da..

fikk Espe Trym lifte med i lederrygg i knallhardt tempo (23.5/1000) og kunne ta seg forbi rett før mål på gnistrende 1.24.3.

Med spor i andre rekke blir det verre for favoritten denne gang, og også mye bedrodde 10 Løve Pål har trukket bakspor (attpåtil bak to slowstartere). Gilmas Hansine har imponert i flere starter i år, og startrask som hun er tror jeg teten blir peilet inn allerede i første sving (6 Engesve Odin slipper garantert). Dersom kusken kjører litt roligere underveis denne gang bør vinnersjansene være solide for Spikeld-datteren som kun er streket på hver tredje bong. Har vært ute i harde selskap, og en liten pause etter mange tøffe løp har trolig gjort godt for åtteringen som jakter årets tredje pinne.

TAR ÅRETS FØRSTE?
Favoritt i montèløpet i V65-2 blir 9 KLING JENS som var meget tapper i nederlaget i sin travrittdebut her på Jarlsberg. Den startraske 8-åringen kom flott til fra dobbelt tillegg, og mot siste sving dro han og gode Havtroll unna feltet. Havtroll ble for sterk mot mål, men Kling Jens gjorde en solid figur på fine 29.7/2140v. Jeg snakket med trener Bente Dramstad (Gøran Antonsens mor) som kunne fortelle at de kjøpte hesten i sommer og kun har trent hjemme. Hun hadde god tro på hesten, men var litt skeptisk dersom det ble flere omstarter. Den startraske Nordli Svarten-vallaken har nemlig lett for å hisse seg opp - isåfall kan han bli snill til slutt.

I et svært ruglete felt der galoppene trolig vil florere er travsikre Kling Jens helt klart den jeg tror mest på. Har nærmest et perfekt løp på papiret, og dessuten en rutinert rytter i Lene Nilsen. Flere av de mer betrodde er svært galopplystne, mens gode Rigel Pål debuterer i grenen og har en meget urutinert jente på ryggen. Skulle Kling Jens skuffe føles det vidåpent, og det kan faktisk komme en bombe - på det store systemet tyr jeg derfor til helgarding.

SYLSPURTER TIL HØY ODDS?
Et flott løp venter oss i V65-3, og her tror jeg fort Gunnar Austevoll kan dukke opp som troll av eske med superluringen 12 LUCKY CARPENTER. Det ligger nemlig at til svært høy fart i dette sprintløpet, og det kreves da også for å kunne runde fra et iskaldt startspor. Faktum er dog at rørleggerhesten er meget god dersom han kan ligge på rulle. Med flere gode hester i dårlige spor kan Super Arnie-vallaken også få den nødvendige drahjelpen rundt siste sving, og da kan det fort si pang fra 11-prosenteren på oppløpet.

Lucky Carpenter liker seg også fortreffelig i Tønsberg, og av fjorårets fire seire ble tre tatt på rappen på omtrent sammen tid i fjor - les hat-trick av Carpenter.

Åtteåringen har nå fått tre løp i kroppen etter fem måneders pause, og sist sto han på flott til knepent tap. Får hesten litt mer drahjelp i kveld er fort forslagene til både TGN og Stallskriket ute av sekserdansen. Carpenter blir min helfrekke utgangshest på systemforslaget, men jeg tør ikke avskrive noen i dette herlige oppgjøret. 

LURER I SIVET - OG SCORER?
Mens fotballspiller Moa scorer jevnt og trutt i Hannover og på landslaget har ikke 9 MOA CROWN klart å nette på årets ti forsøk. Fireåringen har dog gjort mange fine innsatser mot tildels hard konkurranse med fire andre og en tredjeplass som fasit. I kveldens hoppeløp synes jeg forutsetningene er brillefine - perfekt inne i grunnlaget og med startraske rygger fra start bør det ligge an til en finfin reise, og siden Super Arnie-datteren går ned en klasse tror jeg sterkt på at årets første pinne kommer her. Når Moa dessuten kun er et femtevalg streket på latterlige 15 prosent er selvsagt hesten hyperinteressant i alle spilleformer.

At hestens dyktige kusk (og trener) Herman Tvedt dessuten melder at hoppa kommer ut med draskylapper for første gang blir ikke akkurat trua svekket.

Det er imidlertid flere kapable travere i feltet, og skulle 1 Ronaldina klare å forsvare sitt innerspor sammen med Geir Flåten skal selvsagt hun regnes - vant lett fra tet nestsist, og kom veldig bra tilbake etter galopp sist. 7 The Taste Of Energy blir like mye betrodd som Flåten-traveren, men har trukket et svært vrient startspor mot bedre hester denne gang. Er dessuten behandlet siden sist og blir kun en outsider denne gang. 20 meter bedre til kontra Gottling-traveren står 10 Orchidea S.L.M. denne gang, og også denne damen kan mye på sitt beste. Vant helenkelt i norgesdebuten, og satt fast med krefter sist. Er i likhet med Moa Crown svært lite spilt som et foreløpig sjettevalg (og en duo med disse to betaler finfint i kveld).

STENSEN HAR JOKEREN
I finalen er det ikke bare quizvinnerne som er spente - de som henger med i V65-spillet kan fort vente seg fine penger om de også makter å løse dette hoppeløpet for hester med inntil 275.000 konto. Og også i DD-2 har jeg en skikkelig luring som fort kan vise seg som en vinner etter en skuffende innsats sist.

11 VÄSTERBO MUDCAKE fikk ikke være med i Axel Jensens hoppeavdelingen grunnet rot med grunnlaget, og kretsen rundt svenskeimporten tok henne istedet ut i knallhardt V75-selskap her på Jarlsberg lørdag. 16.4/2120v er greit tidsmessig, men det sprutet ikke av fireåringen som sto med 50 i seiersprosent tidligere i år. Har bl.a. vunnet på 13.2 på Billund, og når Andre Henning Stensen kommer bare for å kjøre denne i kveld skjønner vi at det er med ambisjoner. Det kan fort bli litt kjøring innledningsvis i dette sprintløpet, og da er nok Kolnes-traveren med langt fremme om formen er gjenfunnet. Streket på bare en av fem bonger må denne spilles i kveld - neste gang er det forsent.

 

SPILLEFORSLAG FREDAG 11. NOVEMBER

V65-FORSLAG (spillestopp kl. 19:05)

Lite, kr. 192,-
8 Kampen Blessen
9 Kling Jens
1,2,3,4,7,8,10,12
8 Gilmas Hansine
1,7,9,10
2,3,6,7,9,11

Stort, kr. 1160,- (ringsystem over tre bonger)

Stamme 3960 rekker (1*15*11*1*4*6)
8 Kampen Blessen
alle 15 (utgang 9 Kling Jens)
alle 11 (utgang 12 Lucky Carpenter)
8 Gilmas Hansine
1,7,9,10
2,3,6,7,9,11 (utgang 11 Västerbo Mudcake)
**Inneholder stammen alle vinnerne får vi 6 rette dersom minst èn av utgangshestene innfrir.

 

V4-FORSLAG (spillestopp 20:05)

Lite, kr. 160,-
8,11
9,10
2,3,6,11
6,7,9,11,12

 

DAGENS DOBBEL (spillestopp kl. 20:25)

Lite, kr. 100,-
9 Moa Crown
11 Västerbo Mudcake

Stort, kr. 800,- (fylles ut på to bonger) 

Bong 1, kr. 400,- (4 rekker à 100,-)
9 Moa Crown
2,3,6,11

Bong 2, kr. 400,- (4 rekker à kr. 100,-)
1,7,9,10
11 Västerbo Mudcake

LYKKE TIL - tipsene er oppdatert pr. kl. 15:10