V5 med ny rangering

Skrevet av Pål Jensen,  23.11.2011
Artikkelbilde
Innfrir Cato Antonsen og Rokketroll favorittstempelet i V5-3 på fredag? (foto: hesteguiden.com)

Vi er B-bane denne fredagen med kun syv løp på menyen der en spennende nyhet dukker opp.

Norsk Rikstoto jobber stadig for å bedre informasjonen til spillerne, og siste nytt er en tilleggsopplysning på markeringsoversiktene i V-spillene. Tidligere fikk man oppgitt hestenes markeringer i antall og prosent - fra inneværende uke får man også opplyst hvor mange prosent innsatsen på hver hest representerer.

Det betyr at en hest som er markert på 30% av bongene kan ha flere kroner på seg enn en hest med flere markeringer. Dette fordi en banker på en 100-kroners bong bare blir "verdsatt" 1/10 av en tilsvarende på en 1000-kroners bong. Dette vil helt klart gi folkerangeringen en ny dimensjon. To favoritter streket på 80 prosent kan ha ganske stor innsatsforskjell, mens et femtevalg kan ha flere kroner på seg enn tredjevalget i samme løp.

Biri er V65-arrangør denne gang hvilket betyr at vi nøyer oss med kun et V5-veddemål. Bleiklijoker'n med fire seire i raden samt Rokketroll med tre pinner blir trolig hardest betrodd, men nå kan du altså også se hvordan innsatsen er plassert på alle hestene.

QUIZ OG TIPS
kommer som vanlig på løpsdagen der Folkehest-quizen publiseres kl. 10, mens ferske V5-tips er klare i 14-tiden.