- Et kjempetalent

Skrevet av Pål Jensen,  26.10.2011
Artikkelbilde
Hans Petter Tholfsen hadde tilsynelatende alt igjen ved Bjerkeseieren for 14 dager siden (foto: hesteguiden.com)

Rolf Mangelrød har hatt mange gode hester og ser lyst på utsiktene til Street Va Bene som skal prøve å ta sin andre strake i V65-1 på fredag.

V65-innledningen er ingen lettløst affære, men treårige 4 Street Va Bene peker seg ut etter et solid seiersløp i siste start på Bjerke. Vi slo på tråden til eieren som trener sine hester på  Furuheim ved Klosterskogen Travbane.

Det var flott stil på hesten din sist.

- Jo takk, vi har slitt med å finne ut av hesten men nå fungerte han veldig fint.

Hva har forårsaket alle galoppene?

- Jeg kjøpte hesten i fjor som toåring og han har hatt problemer med en has. Den opererte vi i april, men han har trengt litt tid på seg. Vi har også hatt litt problemer med å å finne riktig balanse da han har hatt en tendens til å bli for lett. Sist fungerte han veldig bra med såler og busser samt at vi satte på en murphyblender da han har gått litt skjevt med hodet i løpene. Det er snakk om en urutinert ungdom, men jeg merket fra første stund at det var en traver med meget god kapasitet.

Han taklet andresporet i volten nest sist - er du bekymret for fjerdespor denne gang?

- Nei, egentlig ikke. Det er en fornuftig hest, og vi får heller ta det litt rolig ut. Street hadde mye spart i seiersløpet på 18.4/2100v sist, og er en hest jeg tror kan bli veldig bra.

Så god at han kan være med i årgangsløpene neste år?

- Ja, jeg tror det. Helsen må selvsagt holdes i orden, men hasen ser mye bedre ut og jeg tror vi har kontroll på den nå.

Hva tror du om sjansene fredag?

- Jeg kjenner jo ikke motstanden, men det var som sagt mye å gå på sist. Det er klart jeg har ambisjoner om å vinne. Jeg merker at det er en hest med det lille ekstra (og Mangelrød har trent hester som Enjoythedance, The Seeker og Perfect Crown).

Har du flere hester i trening?

- Jada, i tillegg til The Seeker har jeg en toåring samt at jeg kjøpte Street Va Benes bror (hingst e Banker Hall) på årets åringsauksjon. Jeg har nettopp kjøpt meg en gård ved Holms i Larvik og kommer nok til å flytte hestene dit etterhvert.

Vi takker for intervjuet og ønsker lykke til med hestene og spesielt Street på fredag.

HUSK AT VI KOMMER MED FERSKE V65-TIPS CA KL. 15 PÅ LØPSDAGEN