24 alenefredager neste år

Skrevet av Pål Jensen,  20.10.2011
Artikkelbilde
Sportssjef og konstituert daglig leder Tore Sten-Hansen er mellomfornøyd med terminlisten for neste år.

Det var tildels store forandringer da terminlisten for 2012 ble offentliggjort i dag. 

Det vil bli avviklet 29 færre travstevner i Norge som helhet neste år, og på Jarlsberg kuttes fem kjøredager kontra de to siste årene. Våre 42 stevner fordeler seg slik:

Tjueseks V65-omganger, ni lunsjtrav, fire V75-lørdager samt tre søndager med to V5-spill.

HVER FREDAG EN SAGA BLOTT
Det gamle slagordet med Jarlsberg hver fredag er som man skjønner ikke lenger holdbart, men når vi nå får hele tjuefire alenefredager med V65 (samt det populære V4-spillet) ligger det ihvertfall an til svært god underholdning både sportslig og spillemessig. I tillegg til disse fredagene vil vi som vanlig ha V65 også onsdag og søndag under Grand Prix-travet.

Mens vi i år kun har tre lunsjtrav øker altså det antallet til hele ni kommende sesong - fire mandager og tirsdager i tillegg til torsdagen under trippeltravet. Trippeltravet vil gå etter samme lest som tidligere med trav fem dager til ende onsdag til søndag i perioden 11. - 15. juli (og som kjent er Slottsfjellfestivalen flyttet bort fra vårt sommertrav).

MISTER V75-DAG
Det blir slutt på V75 på onsdager neste år, og siden Bjerke skal ha hele åtte lørdagsomganger mister de andre Østlandsbanene èn V75-omgang hver. Det betyr at vi på Jarlsberg kun arrangerer V75 fire ganger, nemlig 28. januar, 19. mai, 14. juli samt 3. november - vi mister mao V75-runden i august.

Ganske spesielt for Jarlsbergs sin del er at det vil være Dagens Dobbel på samtlige stevner!

BÅDE OG
Hva synes du om terminlisten neste år, sportssjef Tore Sten-Hansen?

- Det er vel både positive og negative sider ved den, og vi har ikke akkurat hatt så mye vi skulle ha sagt i prosessen. Jeg liker selvsagt ikke at vi mister mange fredager, men det er desto hyggeligere at vi får V65 på de utvalgte dagene. Lunsjtrav er heller ikke noe jeg er særlig begeistret for - det er ikke travkjøring i ordets rette forstand. Det er omtrent ikke folk verken i hestering eller på publikumsplass, og under lunsjtravet på tirsdag var omsetningen på stallkroa samt travkafeen kun en brøkdel av en vanlig fredag tross strålende solskinn.

Men vi får se positivt på det og gjøre våre V65-stevner "annenhver fredag" til en liten fest, avslutter Hansen.

Klikk her for å se den totale terminlisten for 2012.

Arkivfoto: hesteguiden.com