Årets 25. for Siv Emilie

Skrevet av Pål Jensen,  25.10.2011
Artikkelbilde
GIRLPOWER: 5 Aaby Borken og Siv Emile Løvvold holder unna for 4 Tyri Best/Josefine Eilertsen samt sterkt spurtende 7 Bings Smokken og Anette Frønes på Drammen i går kveld (begge foto: hesteguiden.com)

Da Vearjenta Siv Emilie Løvvold tok seg av Ungdomsløpet på Drammen i går var det hennes 49. karriereseier samt den åttende i sulky.

At 19-åringen er en av landets største talenter hersker det liten tvil om, og årets Nordiske mester i montè begynner også å få oppsitt i travløp - det gir resultater. I går kjørte hun Aaby Borken for andre gang, og den syvårige vallaken tok sin andre strake for den friske ungjenta. Siv Emilie sendte nemlig Aaby Borken rett til tet, og selvom hun fikk hardt press av Jarlsbergkollega Josefine Eilertsen underveis holdt ekvipasjen unna helt til målstreken.

På baneintervjuerens spørsmål av hva hun syntes var artigst av å ri og kjøre svarte hun førstnevnte, men la til at det var veldig gøy med trav også nå som hun har fått bedre hester å kjøre. Det er ikke vanskelig å være enig med henne når vi studerer årets oppsitt.

VUNNET 5 AV 12
I september og oktober har hun nemlig kjørt tolv travløp med hele fem seire som resultat:

Dato Hest Resultat Evt. odds
  8. september Zamotie Heikant     1     2.5
17. september Orion Hindø     1     1.6
19. september Bebe Va Bene     1   10.8
30. september Zamotie Heikant     0     4.8
  3. oktober Løkki Vilma     3     9.1
  4. oktober Raymans Pride     5 101.4
  7. oktober Clove Bud     3     2.2
10. oktober Zamotie Heikant     6   17.0
12. oktober Løkki Vilma     4   12.8
17. oktober Aaby Borken     1   18.3
19. oktober Clove Bud     0   16.5
24. oktober Aaby Borken     1     4.2

 

I årets åtte første måneder kjørte hun også tolv travløp, men da kun med en tredjeplass som best - ikke så rart når vi ser på de oddsene de sto i:

11, 13, 15, 16, 33, 38, 41, 45, 57, 70, 81 samt Lady Di Hill til 7,40 som den eneste under 10.

FINAL DREAM
I sin første sesong som 16-åring i 2008 kjørte hun ingen travløp, men vant to av seksten travritt. Den neste sesongen vant hun fem travritt, mens hun fikk prøve seg ni ganger med vogn med en fjerdeplass bak 72-oddseren Final Dream som beste plassering. Nettopp denne hesten skulle gi Siv Emilie hennes første travseier under fjorårssesongen.

På Drammen 9. mai 2010 tok den ti-årige vallaken sin første seier på fire år til 35 ganger pengene for en glad kusk.

Og stalljenta til Jarlsberg-trener Jan Morten Hansen var ikke snauere enn at hun vant med samme hest på Sørlandet fire måneder senere - denne gang til 36 i vinnerodds! Hun kjørte ti travløp under fjoråret og selvom de fleste var med høyoddsere vant hun tre løp da også Final Game seiret til 17 ganger pengene på tampen av sesongen.

Nå ser det altså ut til at Siv Emilie får stadig bedre hester å kjøre, og da venter nok adskillig flere seire i årene fremover - se hennes foreløpige statistikk her

REKRUTTERING VIKTIG
Mens travsporten sliter med rekruttering av både nye spillere og eiere er det positivt å se at mange ungdommer velger å satse på travsporten. Det er i år kjørt femten løp i Buskerud og Vestfold Travforbunds ungdomsserie (for kusker i alderen 16-23 år) og hele 38 unge har vært i aksjon. Det er ekstra gledelig at tjue av disse er jenter, og i går gjorde de rent bord ved å besette hele trippelen. Anette Frønes måtte altså se seg knepent slått av Løvvold i går, men Skiensjenta kjemper helt i toppen i sammendraget bak de etterhvert garvede gutta Dalen, Østre og Kjenner.