Finfin sport i vente

Skrevet av Pål Jensen,  31.10.2011
Artikkelbilde
Alm Taragon og Tom Erik Solberg jakter sin femte strake V75-triumf på Jarlsberg (alle foto: hesteguiden.com)

Lørdagens V75 inneholder flere spennende og pengestinne oppgjør.

Det er klart for årets siste V75-omgang på Jarlsberg og vi byr på hele fire storløp samt mulighet til å kamme hjem 42 millioner på banen med desidert flest storutbetalinger.

TAPER NEPPE
Moroa begynner allerede i V75-innledningen der Lars O. Romtveit-trente 5 Alm Taragon jakter sin niende seier i den 10. starten. Det eneste tapet kom i hans første V75-opptreden på Sørlandet 20. august, men nå jakter femåringen sin femte strake lørdagstriumf. Dette er det tredje kvalet i Bronsedivisjonen, og siden man starter etter grunnlaget fra en måned tilbake står Taragon helt perfekt inne på strek med like mye på konto som tillegghestene - hester han havnet bak etter startgalopp sist, men likevel var foran når de 60 tusenlappene skulle deles ut.

FLOTT SPILLELØP
Bronsedivisjonen for varmblods er forbeholdt de norskfødte hestene, og er et spillemessig herlig oppgjør hvor 60.000 venter vinneren. Her kan mange vinne, men det spørs om noen kan stå i mot Frode Hamres 9 Mr. X.F. Royal om denne holder seg til rett gangart.

HVEM HENTER 150.000?
I den tredje avdelingen er det igjen de norskfødte hestene som skal i ilden i DNT's Høstfinale der den beste treåringen kan plusse 150 tusen på konto. Det er fjerde året dette løpet kjøres, og de to siste årene har vinnerne Magnetic Line og Triple Crown rundet fra tillegg.

Fra trøndelag kommer Noralf Brækken med sin ferske banerekordholder 15 Juliano Rags, men det står en mengde gode hester på strek som Ulf Thoresen-deltakeren må tukte.

37 MELDTE
I V75-4 ville hele 37 hester være med i hoppedivisjonen og man måtte ha over 800 poeng for å bli blant de femten i kamp om seksti tusen. 3 Up To Date var ute mot knallgode hester i Axel Jensens hoppeavdeling sist, og står fint til på strek lørdag. Fra tillegg jakter 6 Movie Q.C. som står med tre strake og jakter årets niende triumf sammen med champion Høitomt. Bo Westergaard leder trenerstatistikken mht antall V75-seire og har hele tre damer med - deriblant 5 Michelle De Champs som tapte knepent for Movie Q.C. på Leangen sist.

TRADISJONSRIKE
Nils Østbys Minneløp er kjørt siden 1969 og forbeholdt våre fireårige kaldblodshester med maks 200.000 på konto. Fra Rogaland kommer to kapable ungdommer i strekhesten 3 Våler Odin og tilleggsbelastede 13 Doktor Jaros. Fra førti meter blir Vidar Hop hardt betrodd med med Wigdal-traveren 15 Gylden Kongen som bokførte årets sjette seier på ny rekord 27.1 sist. Vinneren i det femten hesters store feltet kan vente seg 75.000 kroner.

UNGDOMMEN TUKTER GAMLEGUTTA?
I den sjette avdelingen møtes kaldblodseliten i Arnt Haakestads Minneløp som de fleste av våre gamle helter har vunnet - bl.a. Spikeld som seiret fem år på rad.

Årets Derbyvinner 11 Wik Stjernen var solid toer i NM bak 1 Moe Brage sist, men har vært uheldig med sporet.

Det har ikke fjorårets doble Derbyvinner 4 Norheim Faksen som har et fint lege denne gang - kanskje prøver Solberg seg i front med speedkulen? 3 Åsajerven som måtte se seg slått av Moe Brage i Derby 2006 samt årets Elitkampvinner 6 Feseth Lynet gjør dette til et pangoppgjør der vinneren henter hundre tusenlapper.

Samme sum venter i V75-finalen som er varmblodshestenes eliteoppgjør, og også her er det fire-fem klare vinnerkandidater. 1 Mysterious har vunnet sportrekningen sammen med 2 Playful, men får uansett hard kamp av de garvede elitetraverne 6 Navy Seal og 7 Garland Kronos. Fjorårets Derbyvinner 9 Makarov er en joker i leken for Eirik Høitomt i Th. Martinsens Æresløp som selveste Yarrah Boko tok seg av i fjor.

VI KOMMER MED MER V75-STOFF UTOVER I UKEN - klikk for startliste