Herlig V75-dominans

Skrevet av Pål Jensen,  10.10.2011
Artikkelbilde
Torill Gran, Pretty Photo og Asbjørn Mehla smilte fornøyd på seremoniplass (alle foto: hesteguiden.com)

Tre trenerseire samt fem kusketriumfer ble fasiten under helgens V75 på Sørlandet.

Asbjørn Mehla satte punktum for en fantastisk V75-lørdag da han styrte familiehesten Pretty Photo inn til enkel seier i DNT's hoppeserie verdt 100.000 kroner. Telemarkingen som for noen år siden bosatte seg i Ramnes har sluttet å kjøre annet enn egne hester, og 61-åringen med over fem tusen seire på samvittigheten hadde bare kjørt tolv løp denne sesongen.

Det så imidlertid ikke ut som kuskeformen var rusten, og etter å ha overtatt teten tidlig tross tillegg hadde Pretty Photo full kontroll på oppløpet. Femårshoppa som hele karrieren har tilhørt årgangstoppen kom tilbake etter litt pause og behandling vant på 15.3/2680 volte, og S.J.'s Photo-datteren mangler dermed bare to tusenlapper på å bli millionær.   

DOBLET GRUNNLAGET

En annen som nok vil hevde seg i årgangsløpene neste år er Geir Kihle-trente Bogle Superb som tok seg av DNT's 3-årsserie med 50.000 i førstepremie.

Ganymede-sønnen sto ille til i ellevtesporet bak bilen, men med høyt tempo i front ble det likevel helenkel seier etter en råsterk avslutning via tredjespor i siste sving. Sammen med Lars Anvar Kolle travet Bogle Superb sterke 15.7/2100a i det som bare var hestens fjerde start - mer moro venter denne krabaten som er oppdrettet av Ingar Hagen fra Ramnes.

FANTASTISK TARAGON
En hest som ikke har fått være med på unghestsirkuset er Lars O. Romtveit-trente Alm Taragon som først kom til start som femåring. Etter et utrolig prøveløp hjemme på Jarlsberg 1. april der Lome Kongen-sønnen travet 29.7 full vei volte fulgte fire strake seire før det "bare" ble en annenplass i V75 på Sørlandet 20. august. Hesten slet tross fremgangene litt med travet, men så fulgte to flotte rikstototriumfer der han sist perset med tre sekunder til 26.1/2160 volte.

Før lørdagens sprintløp var rapportene fra Skoppum eventyrlige, og Alm Taragon skuffet ikke.


Etter å ha fått overtatt teten fra stallkamerat Dragon passerte Tom Erik Solberg tusenmeteren på 26.3 før han bare lenset unna og landet på råsterke 24.3/1640v (mens Dragon kapret tredjeplassen og satte banerekord for treåringer med 25.7).

Den toppstammede hingsten har dermed vunnet syv av åtte starter og tjent 280.000 kroner - det stopper ikke der!

I TRENERTOPPEN
Dette var forøvrig Romtveits femtende V75-seier denne sesongen, og han kjemper dermed utrolig nok helt i toppen av V75-ligaen tross langt færre starthester enn stortrenerne. 

Trener Banetilhørighet V75-seire
1 Bo Westergaard Sørlandet 16
2 Lars O. Romtveit Jarlsberg 15
3 Trond Anderssen Drammen 13
4 Frode Hamre Jarlsberg 12
5 Øystein Tjomsland Sørlandet   8

 

HØITOMT-DOBBEL
Vår overlegne landschampion lå heller ikke på latsiden på sin gamle hjemmebane og bokførte to ny V75-seire. I den fjerde avdelingen var han lite påaktet med Lex Lodney i et treårsløp, men tross galopp i siste sving fikk mesterkusken kastet hesten først i en jevn målpassering.

I dagens hovedoppslag kjørte han så slalom på oppløpet slik at Moe Brage kunne ta sin første norgesmestertittel.

På kuskestatistikken dominerer Jarlsbergkuskene fullstendig med fire av dem fem beste:

Kusk Bane V75-seire
1 Eirik Høitomt Jarlsberg 34
2 Tom Erik Solberg Jarlsberg 24
3 Lars Anvar Kolle Jarlsberg 22
4 Geir Vegard Gundersen Bjerke 17
5 Frode Hamre Jarlsberg 14

 

Neste lørdag går V75-løpene på Leangen, mens Jarlsberg har èn V75-omgang igjen i år - nemlig 5. november.