Høydramatisk i Bergen

Skrevet av Pål Jensen,  23.10.2011
Artikkelbilde
Hans Petter Tholfsen tok seg av Bergens 3-års Festival med Jahre-hoppa Sizzling Volo (alle foto: hesteguiden.com)

Da kruttrøyken hadde lagt seg kunne Vestfold-trenerne for tredje helg på rad juble over tre V75-seire.

For fjorten dager siden var det Pretty Photo, Alm Taragon og Bogle Superb som hentet seg flotte triumfer på Sørlandet, mens det sist helg var Stiv Kuling, Acolyte Hanover og Frk. Daniella som sikret seg V75-seire på Leangen.

STARTBILEN SVIKTET
Lørdagens omgang i Bergen ble mildt sagt begivenhetsrik. Det hele startet oppskriftsmessig ved at årgansener Tekno Odin tok sin åttende seier i sin niende start - og ble millionær på solide 25.6/2140v. I den andre avdelingen ledet så Muscles Wiking B.R.'s lillebror Andy B.R. fra start til mål i de varme treåringenes oppgjør - så røyk startbilen og tre storløp måtte kjøres med linjestart. 

FEST FOR THOLFSEN
Dagens hovedoppslag var Bergens 3-års Festival med 200.000 kroner til vinneren. Løpet som har havnet hos Stall Hamre de to siste årene skulle igjen finne veien til vårt fylke, men denne gang til Sandefjord. Jahre-traveren SIZZLING VOLO ga et flott inntrykk første gang ut her i landet, men i kamp med hingstene var Yankee Glide-datteren kun gjort til fjerdevalg i V75-3. Fra tredje utvendig angrep Hans Petter Tholfsen på siste bortre, og holdt farten flott helt til mål. Selvom danskegjesten Robin Laser fikk åpning fra lederrygg klarte Tholfsen-traveren å holde unna på billige 17.0/2100a.

GALOPP FOR FAKSEN
I den fjerde avdelingen ble linjestarten et farse, og begge favorittene Moe Brage og Norheim Faksen var tidlig borte i galopp. Dermed var det Feseth Lynet som kunne ære Jacob Meland, mens Moe Odin ble sliten fra tet. 14-åringen holdt dog til femte i løpet unikummet har vunnet tre ganger tidligere, og rundet dermed utrolige 10 millioner innkjørt i en fantastisk karriere.

ENORM OPPHENTING

ALM TARAGON er en hest trener Lars O. Romtveit holder veldig høyt, men første gang ut på langreise så det ut til at femåringen hadde spolert seiersmulighetene med en dundrende startgalopp. Men Lome Kongen-sønnen virker helt overlegen i bronsedivisjonen, og storfavoritten kom tilbake og kunne vinne knepent sammen med fast makker Tom Erik Solberg. Det var samtidig hestens åttende seier denne sesongen, og ingen har vunnet flere enn Taragons fire V75-seire - ingenting tyder på at det stopper der.

TO FOR SOLBERG
Tom Erik Solberg lå som nummer to på V75-kuskestatistikken og trygget den posisjonen med en pen dobbel da Bergenseren også tok seg av Kniksens Æresløp. Det var dog svært mye dramatikk også her da Navy Seal U.S. feilet håpløst i starten, men denne gang ble det ganske uforståelig blåst for omstart. Storfavoritten Tinita Love ledet an, men dødenstravende Makarov/Eirik Høitomt kneblet denne enkelt.

Ute i banen kom så Thor Borg med en sugende avslutning og så ut til å gå mot sjokkseier bak Sweet Case - da dukket Solberg opp med Navy Seal som hadde tråklet seg frem innvendig og spurtet til klar seier.

Dramaet var dog ikke over da det så ut som Solberg hadde brutt seg ut med Westergaard-traveren i siste sving. Dommerne valgte til Ove Wassbergs forundring å frikjenne Solberg som dermed står med tjuefire V75-seire i år (fire foran Kolle, men hele ti bak Høitomt).

LEON INNFRIDDE
I finalen var Lars Magne Søvik-trente LEON WEST hardt betrodd, men Gidde Palema-sønnen klarte ikke å innta føringen. Den Vear-eide fireåringen måtte ta til takke med lederryggen, men Vidar Hop fant åpningen i siste sving og kunne spurte til vallakens tredje strake seier. Hesten som er oppdrettet av Lise Hjardar fra Hof og eid av Stall Leon West med Tom Andersen i spissen innledet karrieren i Waaler-regi, og etter en periode hos Westergaard har hesten virkelig slått ut i full blomst hos Søvik.

Vinnertiden ble fine 16.0/2100v og seieren i grunndivisjonsforsøket var verdt hele 60.000 kroner.

Dagen ble dessuten innledet med at Siv Emilie Løvvold red Tjodalyng-traveren Digital Recorder inn til seier verdt 30.000 kroner - det var nittenåringens 24 totoseier denne sesongen.

Neste V75-runde går allerede på onsdag med Axel Jensen som hovedoppslag før det til helgen er V75 fra Jägersro - deretter er det Jarlsbergs tur 5. november med fire storløp på menyen!