Tet og slutt

Skrevet av Pål Jensen,  07.10.2011
Artikkelbilde
Kristian Malmin har god tro på at stilige Power Photo Girl tar seg av V65-2 i kveld (alle foto: hesteguiden.com)

Jeg satser på at to femmere fyker til føringen og leder helt hjem under kveldens V65-omgang.

Det er en litt småskummel V65-rebus vi står ovenfor denne gang der mange vil sette sin lit til Out Of Nowhere i den femte avdelingen. Ikke mye å si på det med Gottling-traverens siste prestasjoner i minne, men jeg synes det er mer spennende å prøve andre løsninger. Mens Out Of Nowhere trolig har ikke får noe gratis i kveld tror jeg både Power Photo Girl og Real Cosmic styrer hendelsene fra start til mål i andre og tredje avdeling.

5 POWER PHOTO GIRL sviktet som favoritt på Drammen sist etter å ha overbevist til helenkel Bjerketriumf gangen før. Det var i hoppas autodebut, og S.J.'s Photo-datteren var ikke med bak bilen i det hele tatt. Det ble også en galopp i den første svingen, og akkurat som i debuten på Kloster ble hun felt av de krappe svingene på landets 800-metersovaler. Nå er det tilbake på en baneprofil som passer den sterke hoppa bedre, og vi vet også at fireåringen har gjennomført en TOPPFIN startvognprøve forrige fredag. Selvom det er etpar startraske hester på innsiden tror vi Power Photo Girl suser til føringen, og da vil vi gjerne se den i feltet som slår henne. Skulle hun igjen vegre seg for startbilen er uansett ikke løpet kjørt da hesten viste seg meget god ved seieren. De som ikke stoler på den urutinerte damen bør i første rekke streke for kapable 9 Spirit Of Forest  som kommer ut etter lang pause med et fint prøveløp i ryggen samt startraske 4 Flicka Extreme som var meget god ved seieren 9.8 (men som har skuffet etterpå og dessuten får treneren i vogna denne gang).

HØYKAPABEL STARTRAKETT
I V65-3 kan vi ikke gardere 5 REAL COSMIC tross at 6-åringen kommer ut etter langt skadeopphold.

Hesten så nemlig lysende ut i prøveløpet for Gunnar Austevoll, og når denne hesten er frisk er den en lørdagshest.

Den hjemmesnekrede Roos-traveren har vunnet hele 7 av 20 starter, og verdt å legge merke til er at alle seirene et tatt med minst 1 1/4 lengde. Cosmic S.J.'s-sønnen er styggrask bak bilen og sitter etter alle solemerker i tet mer eller mindre direkte. Selvom hesten blir klar favoritt kan jeg ikke spekulere mot Real Cosmic som er minst en klasse bedre enn sine konkurrenter. Nå er det alltid usikkert med hester som kommer ut etter skade, men treneren uttaler at hesten har trent fint lenge, og Austevoll melder dessuten om topp vinnersjanse etter å ha kjørt prøveløpet. Kveldens løp er riktignok et ungdomsløp, men Ole Johan Østre er blant våre aller mest lovende kusker.

BJERRING I STØTET
Tidligere travreporter Jan Martin Bjerring har hatt en strålende utvikling på sin trenervirkomhet, og selvom gromgutten Vinning Kos har lagt skoene på hylla kommer det ut vinnere stup i et med årgangstoppen Tekno Jerken i spissen. I kveld kommer Hokksundkaren til Tønsberg med to gode hopper som begge må sees med fin vinnersjanse .

I V65-innledningen blir usikre 2 Vinning Alfa klar favoritt, og etter å ha vunnet overlegent nestsist ble det en forsmedelig galopp i siste sving her på Jarlsberg forrige fredag - mistet en topplass og en høy 27-tid. Denne gang er Thor Borg tilbake i sulkyen, og på full distanse vil jeg tro at galoppfaren avtar for Moe Odin-datteren. Skulle Vinning Alfa feile igjen synes jeg ytterligere fem hester må på bongen. 3 Stjerne Sofie var svak sist, men god i startene før og står perfekt til sammen med seiershungrige Kolle. 4 Halling Riga kan endel feilfritt og vil ta bort 9 av 10 bonger, mens fireårige 5 Troll Jerva er et soleklart kryss mot riktig motstand. Toppstammede 7 Tamarin fortsetter å skuffe, men har en perfekt oppgave foran seg i kveld. En stor luring er 12 Mellom Perla som med sine 8% er klart underspilt - har fått to løp i kroppen, og den travsikre hoppa har tidligere vist fine ting. 

GRETE EN STOR LURING
I den fjerde avdelingen blir mesteparten av kryssene satt på duoen 4 Kringelandtellus og 10 Ovedølen - begge disse holder imidlertid usikker form. Ovedølen er den klart mest kapable, men etter den svake innsatsen sist må man bli betenkt. Bergensgjesten Kringelandtellus kommer ut etter litt pause, og har bare startet tre ganger i år - treneren ligger lavt selvom han drar på langtur.

Nei, her lanserer jeg 7 Lille Grete som et herlig drag streket på kun 12 prosent. Spikeld-datteren til Bjerring holder meget god form (unnskyldt grunnet utstyrsproblem nestsist), og hoppa står perfekt inne på pengene. Er dessuten såpass startrask at hun kan komme seg tidlig frem i kveld, og med flest smygere på innsiden er det faktisk ikke utenkelig at 7-åringen kan innta føringen - da blir hun ikke enkel å ta ned.

Den fintstammede damen vant helenkelt sammen med sin trener her på Jarlsberg på forsommeren.

Jeg er frekk og banker Lille Grete på det minste forslaget, mens jeg betaler for ytterligere tre hester på systemet. 2 Brødsjø Stina er en lunefull dame som imidlertid kan spurte forrykkende om hun har stått opp på rett ben. Variable 3 Ravnfaks står perfekt til, og viste formforbedring sist. 8 Ingerøvin står verre til, men gjør de heteste favorittene seg bort er løpet åpent, og Flåten-traveren som bare er streket på fem prosent kan endel.

OUT OF......THE BLUE?
Som nevnt blir 6 Out Of Nowhere dagens største favoritt, men når Frode Hamre varsler tetkjøring med sin flotte treåring 3 Saturn Blue Chip blir jeg lysten på favorittfall. Hamre-traveren er meget kapabel og vant bl.a. helenkelt på 15.7 full vei i Drammen 30.8. Satt fast nestsist, og var meget tapper toer på Axevalla i sommer. Out Of Nowhere har nok større og mer pengestinne løp i tankene fremover, og når Hamre varsler offensiv satsing synes jeg det er tethesten som må spilles først her. Skulle de to kjøre galematias kan det også dukke opp andre vinnerkandidater. 4 Script Kiddy S.C. har vært solid i lengre tid, og får 6-åringen det litt servert denne gang er han mer enn god nok - holdt flott stand på ny rekord fra dødens sist. 2 M. Baby kan få det perfekte løpet i rygg på Saturn Blue Chip, og da er ikke Tvedt-traveren dårligere enn at hun kan supersjokke som en foreløpig 8-prosenter med mester-Høitomt. 8 Gigant Dream brant kruttet for tidlig sist - herfra blir det et annet opplegg for den formsterke traveren. I et lite felt blir det ikke for mange å runde, men det krever selvsagt overpace om denne bomben skal detoneres.

VIDÅPEN FINALE
Ja, den som har vinneren i kveldens siste løp har gode kort på hånda både i V65- og DD-spillet. Det er snakk om et stayerløp der strekhestene viser svak form, mens flere kapable men variable travere skal hente tillegg. 15 Lily West har ingen ønskeoppgave på papiret, men holder stålform. Det kan holde til seier mot denne gjengen spesielt om hun opptrer rolig underveis. 12 The Seeker og 13 McCormick er mer enn gode nok på sitt beste i likhet med pausehesten 8 Taylor Suberb som dog i likhet med Gottling-hoppa 9 New Cowboyland har trukket bakspor. En megaluring er 3 Oro jet Zet som Enholm var optimist mer før comebacket sist - er jo mer enn god nok på sitt beste. 10 Buddy og 11 Lingo får også plass på lillebongen mens vi spanderer heldekk på systemet. 

Vi spiller et V65-system på 2700 rekker der vi krever at minst èn av tre utgangshester innfrir. Dermed reduseres innleveringsprisen med femtenhundre til mer levelige 1200 kroner.

V65-FORSLAG (spillestopp kl. 19:35)

Lite, kr. 192,-
2,3,4,5,7,12
5 Power Photo Girl
5 Real Cosmic
7 Lille Grete
2,3,4,6
3,8,9,10,11,12,13,15

Stort, kr. 1.200,- (utgangshestsystem over tre bonger)

Stamme, 2700 rekker (6*1*1*6*5*15)
2,3,4,5,7,12 (utgang 2 Vinning Alfa)
5 Power Photo Girl
5 Real Cosmic
2,3,4,7,8,10 (utgang 7 Lille Grete)
2,3,4,6,8 (utgang 3 Saturn Blue Chip)
Alle femten startende
** Dersom stammen inneholder alle vinnerne får vi seks riktige om minst èn utgangshest vinner.

Utfylling system:

Bong 1, kr. 450,-
2 Vinning Alfa
5 Power Photo Girl
5 Real Cosmic
2,3,4,7,8,10
2,3,4,6,8
alle

Bong 2, kr. 375,-
3,4,5,7,12
5 Power Photo Girl
5 Real Cosmic
7 Lille Grete
2,3,4,6,8
alle

Bong 3, kr. 375,.
3,4,5,7,12
5 Power Photo Girl
5 Real Cosmic
2,3,4,8,10
3 Saturn Blue Chip
alle

 LYKKE TIL!