Nøkkelhest igjen

Skrevet av Pål Jensen,  30.09.2011
Artikkelbilde
Etter at Eirik Høitomt fikk Ovedølen i trening har hesten vunnet syv av fjorten starter (alle foto: hesteguiden.com)

Ovedølen sviktet som megafavoritt forrige fredag - blir det revansje i V5-innledningen i kveld?

Etter forrige fredags eventyrlige jackpotomgang der V65-omsetningen ble nesten 4.6 millioner er det syv løp og kun ett V5-spill det handler om i kveld. Folkebankeren sist var Eirik Høitomts vinnermaskin Ovedølen som dog fikk et tungt løp i dødens første gang ut etter litt pause - og akkurat som den sindige treneren uttalte på forhånd var ikke hesten helt i toppform. Bork Rigel-sønnen gjorde slett ikke noe dårlig løp og kom i mål på 27.1 full vei, men på full form hadde ikke Ovedølen tapt det løpet.

Med den gjennomkjøringen i kroppen varsler Høitomt nå om en piggere hest, og da er vi ikke i tvil om at det blir favorittseier i V5-1 i kveld. 2 OVEDØLEN er rett og slett en klasse bedre enn konkurrentene den borkete femåringen støter på, og normalt bokføres årets åttende triumf på enkleste vis - husk at hesten vant på 25.6v på dagens stayerdistanse da han lekte med svært gode V75-hester i juli.

EN POKERSJANSE
Vår andre banker for kvelden kommer i V5-finalen som på forhånd er omgangens mest uoversiktlige og strekkrevende løp. Med formtoppede Windfighter og Zamothie Heikant i spor åtte og tolv synes vi det er spennede å satse alle kronene på startraske 1 POKER SIEM.
Fireåringen til Geir Lerbo fra Sandefjord viste meget lovende takter innledningsvis på karrieren og Lerbo trodde nok kanskje han hadde en arvtaker til hans mange svært gode Siem-importer. 3-årssesongen ble dog ikke helt som forventet, men tre seire på fjorten starter og 15.4-rekord full vei som tredje i dansk Kriteriekval var absolutt godkjent.

NY REGI
I år har det ikke blitt seier på åtte starter, men nå kommer danskeimporten ut i regi Hedda Assev. I likhet med Høitomt er hun ikke den som skriker høyest om stallhestene, men det skinner igjennom at hun har svært god tro på seier direkte. Kvelde-treneren er meget fornøyd med hva storebroren til UTM-vinnerne En Lille Siem og Hr. Siem presterer i trening, og uttaler at de akter å sitte i føringen. Det er dyktige Truls Glittum som sitter ved spakene i dette ungdomsløpet, og har Poker Siem fått den sedvanlige nytenningen i nye omgivelser tror vi Vic Torre-vallaken leder rundt om.

TRE "HELDEKK"
Med to bankere kan vi smøre godt på i de tre midterste avdelingene, og vi kjører likegodt vegg til vegg-teppe i håp om å få inn en skrell eller to. Majoriteten av spillerne satser på flate bonger og da koster det veldig mye å helgardere. Vi spiller istedet et enkelt utganghestsystem på 1728 rekker der vi spiller to utganger i hver av de tre dekkeløpene - og krever at minst èn av dem innfrir.

GREGERS FØRSTE?
I V5-2 synes vi 4 Bleiklijoker'n er en naturlig utgangshest. Gam Vinter-sønnen har vunnet 3 av sine 5 starter, og står fint til igjen. Er startrask, men kanskje aller best med ryggløp da fireåringen spurter meget fort med løp på vent. 1 Mysil er favoritt, men det er ikke snakk om noen løve. Selvom sprint og førstespor er midt i blinken synes 10-prosenteren 10 Torpa mye mer interessant. Den fintstammede Sjefen-hoppa kom ut etter flere års pause sist, og gjorde en flott innsats til tredje på ny rekord 30.9 med galopp. Nettopp galoppene kommer veldig hyppig, men fra bakspor kan syvåringen kanskje løse i trav, og da ser vi ikke bort fra at Greger Forberg kan ta sin første totoseier.

ENDELIG FEILFRITT?
Nok en naturlig favoritt og utgang på vårt system er 6 Playful Win og Frode Hamre i den tredje avdelingen.

Fireåringen imponerte ved sine to triumfer i august - bl.a. her på Jarlsberg da han vant helenkelt fra dødens.

Var tynt jobbet før sin siste start, og måtte se seg slått til annen. Er nok forbedret i kveld, og da skal seierssjansen være god for den store favoritten. Like god eller kanskje bedre er imidlertid håpløst usikre 3 International Lover. Det handler om en meget flott Love You-sønn som har tullet i alle sine fire løp i Trond Anderssen-regi. Nestsist tapte hesten enormt fra start, men kom tilbake til tredje på 18.6/2100a. Klarer formkusk Lars Anvar Kolle å holde hesten på beina denne gang er trolig vinneren nevnt - rensker dessuten bort 3 av 4 bonger!

SPENNENDE USA-IMPORT
I V5-4 får vi stifte bekjentskap med en svært interessant 3-åring som nyss er ankommet Hans Petter Tholfsens stall i Sandefjord. Det dreier seg om et Jahre-oppdrett med selveste Yankee Glide som far. 1 Sizzling Volo er imidlertid totalt ukjent for oss som de fleste andre, og vi synes strengt tatt alle importer bør gå prøveløp før de sendes ut i totoen. Hans Petter ligger alltid lavt, og når hesten kommer med tre smultringer i raden hopper vi over ham og satser på to formsterke damer istedet. 8 Movie Q.C. er en lørdagshest som vant helenkelt i V65 sist. Står perfekt inne på pengene, og selvom sporet er langt ute er annetvalget så rask i vei at mester Høitomt nok satser fra start. Ikke umulig at han kan får overta fra Tholfsen som pleier å være forsiktig med hestene - spesielt når de holder usikker form. En som også holder flott form og som dessuten har trukket et fint spor er 4 C.C. Athene. Romtveit-traveren er foreløpig bare streket på 1 av 3 bonger, og med de to siste innsatsene frisk i minne kan det vise seg som en feilvurdering. Kings Sugarboy-datteren (som vant 4 av 8 i fjor) har nemlig fått tunge reiser, men gjennomført råsterkt begge ganger. Herfra bør det bli en lettere reise og da kan Tom Erik Solberg fort spurte ned alle på oppløpet.

1000 KRONER "SPART"
Ved å sette opp dette som et system blir innleveringsprisen redusert med nøyaktig en tusenlapp til mer levelige 728 kroner. Skulle smellene utebli kan det dog bli fine penger likevel dersom en eller flere av våre lite spilte utganger vinner - vi spiller derfor en samlebong på 8 rekker inntil.

SPILLEFORSLAG (innleveringsfrist kl. 18:30)

Lite, kr. 160,- (8 rekker 20 ganger)
2 Ovedølen
4,10
3,6
4,8
1 Poker Siem

Stort, kr. 928,- (system pluss samlebong)

System, kr. 728,- (fylles ut på tre bonger) 

Stamme 1728 rekker (1*12*12*12*1)
2 Ovedølen
alle 12 (utgang 4 og 10)
alle 12 (utgang 3 og 6)
alle 12 (utgang 4 og 8)
1 Poker Siem
*Dersom stammen inneholder alle vinnerne får vi 5 rette dersom minst èn utgangshest innfrir.

Utfylling system:

Bong 1, kr. 288,-
2 Ovedølen
4,10
alle 12
alle 12
1 Poker Siem

Bong 2, kr. 240,-
2 Ovedølen
alle minus 4,10
3,6
alle 12
1 Poker Siem

Bong 3, kr. 200,-
2 Ovedølen
alle minus 4,10
alle minus 3,6
4,8
1 Poker Siem

Samlebong, kr. 200,- (8 rekker 25 ganger)

LYKKE TIL!