Rettbaneåpning på Melsom

Skrevet av Pål Jensen,  09.09.2011
Artikkelbilde
Fylkesordfører Per-Eivind Johansen klippet snoren sammen med Vestfold Travforbunds leder Arne Herberg (t.v.) og rektor Roar Jenshagen.

Fylkesordføreren var med å åpne den nye rettbanen på Melsom videregående skole i går.

Fylkesordfører Per-Eivind Johansen åpnet onsdag en ny rettbane for trening av hest ved Melsom VS, og sammen med utdanningsdirektør i Vestfold, Øyvind Sørensen var han meget fornøyd med innsatsen fra travforeningene i disktriktet. Den nye rettbanen gjør utdanningstilbudet ved skolen enda mer komplett når det gjelder hestefagene.

 

MVS som ligger på landets nest største gård er på 2500 dekar pluss skoleområde, parker og veier. Skolen har fire kilometer strandlinje, og ligger i Stokke kommune mellom Tønsberg og Sandefjord - Jarlsberg Travbane ligger kun fire km unna.

100 PÅ HESTEFAG
Skolen har fortiden over 300 elever hvorav hundre i forskjellige hestefag. Skolen har oversøking og tar imot elever fra hele landet. Truls Glittum er en av elevene som var med fra starten av travlinjen i 2009, og dette første kullet er ferdig med sin almenutdanning til våren.

De tre travforeningene i Tønsberg, Stokke og Sandefjord har sammen tatt initiativ for å få istand banen som er opparbeidet ved hjelp av dugnad og økonomisk bidrag fra Det Norske Travselskap - samt et godt samarbeid med skolen. Dette er også fra travmiljøet en tydelig anerkjennelse av skolens satsing på toppidrett trav i sin videregående utdanning. Melsom er en pionèr på dette området og startet landets første toppidrettslinje med trav som spesialfelt.

TRENINGSBANE OGSÅ FOR ALLMENHETEN

Rettbanen er en 1000 meter lang grusbane med god plass til to ekvipasjer i bredden. Den har dessuten en svak stigning som gir god trening ved lavere fart og derved mindre belastning på hestens ledd.


Banen vil være tilgjengelig for traventusiaster fra distriktet utenom skolens undervisningstider, og det er oppselings- og parkeringsplasser som kan benyttes av tilreisende.