Super fredag i vente

Skrevet av Pål Jensen,  23.04.2012
Artikkelbilde
Super Einar og Geir Flåten avlegger sin løpsdebut på hjemmebane fredag (foto: hesteguiden.com)

Høydepunktene står i kø når Super Einar løpsdebuterer og årgangseneren Viking Frecel gjør sin første start på hjemmebane. 

De planlagte startene for Stall Jarlsbergs Folkehest har som kjent blitt utsatt grunnet halsonde - nå er dog endelig Geir Flåtens treåring klar for å entrè løpsbanen. Det har vært stor interesse for Einar både når han har vist seg frem under våre V75-dager samt under Kick-offet i mars. Vi gleder oss til å se mange av eierne på tråkka fredag og ønsker alle rundt vår Folkehest lykke til.

Det er imidlertid mye god sport før Super Einar avslutter kvelden i V5-finalen i det niende løpet kl. 21:15.

Klikk for komplett baneprogram

VIKING FRECEL
Fredagens sportslige høydepunkt dukker opp i kveldens syvende løp der vi endelig får sjansen til å se Jan Kristian Waalers herlige 4-åring Viking Frecel. Viking Kronos-sønnen har vært enerådende i 2008-årgangen, og startet årets sesong på samme måte som han avsluttet som treåring. I Habibs Minneløp i påsken hadde Frecel full kontroll og ble første norskfødte til å vinne storløpet. Hesten har tjent 1.5 millioner på sine ti starter, og bruker fredagens løp som oppkjøring mot langt tøffere matching i mai måneds storløp i Oslo og på Solvalla.

Løpet er stengt ved 250.000 kroner, men åpent for fireåringer med høyere grunnlag. Dermed er også annenhesten fra fjorårets Kriterie J.T.'s Crown å finne på startstreken i V65-finalen. Den Geir Kihle-trente Buckaroo K.-sønnen årsdebuterte også i Habibs med en flott fjerdeplass. Begge disse lokaltrente fireåringene har også Jarlsberg Grand Prix under sommertravet som et delmål denne sesongen.

ROGNFAKS MOT STOLPE
En annen 4-åring som imponerte på Klosterskogen var Rognfaks som sammen med Thor Borg tuktet årgangsener Tekno Odin på flotte 27.3/2100v. I V65-4 møter Øverdal-traveren eldre konkurrenter med fargerike Daymon Thomas Minors Spang Jotroll i spissen.

Som kjent blir et nytt avviklingsskjema innført fra denne kjøredagen slik at første løp starter først klokken 18:30 - et montèløp med femten hester, mens V65-spillet starter i andre løp en halv time senere. Dette er forøvrig et ungdomsløp der rutinerte Dag-Sveinung Dalen skal styre favoritten Bartali som vant enkelt på forrige kjøredag. Selvom V65-2 er et løp for hester med under 30.000 på konto har hele syv av deltakerne allerede vært på seremoniplass. Odd-Arne Sagholen kommer med Gandolf som har vunnet begge sine starter, mens Øystein Tjomsland er en sjeldnere gjest - han har med seg Grude Jenta som vant begge sine løp som 3-åring i fjor.

VINNERE FRA MALMIN?
I V65-3 kommer Kristian Malmin med sin lovende fireårige Love You-sønn Standing Ovation - lillebroren til S.J.' s Gold årsdebuterer etter å ha vunnet tre av fem løp i fjor. Malmin har også en interessant stallhest i den femte avdelingen i form av Kick Hanover i et flott sprintløp for hester med høyest 425.000 på konto.

De som liker å se unge lovende travere bør møte opp tidlig. Hele syv prøveløp skal kjøres inneholdende en mengde treåringer som jakter "mønstringsløpsbonusen" - første start 16:50.

VEL MØTT TIL JARLSBERG