Flotte oppgjør i vente

Artikkelbilde
Erik Killingmo-trente Carpe Emmanova blir hardt betrodd i V65-finalen fredag (fotos: hesteguiden.com)

V65 FREDAG 24. AUGUST:
Det er høy klasse på Dagens Dobbel-løpene mens vi også byr på to travritt innenfor V65-rammen.

Tidene forandrer seg og "Jarlsberg hver fredag" er forlengst en saga blott - forrige uke hadde vi lunsjtrav på mandag, mens vi neste uke arrangerer kveldstrav på en torsdag. Denne uken er det imidlertid som i gamle dager der vi byr på ni fredagsløp med stevnestart kl. 18:00.

SAMSAIA DEBUTERER
Kveldens første løp er forbeholdt 3-årige varmblodshester, og her får eierne av Folkehesten Drammen endelig se sin øyensten i løp. Trond Anderssen-trente 4 Samsaia har slitt med skade, og dermed ble Magnetic Power-datteren den siste av de tolv folkehestene til start. Vi regner med at de tålmodige eierne møter opp i stort antall for å heie frem hoppa som i følge treneren har en 18-tid i kroppen. Takler den hun det trange startsporet bør hun derfor kjempe i toppen, men suksesstreneren har også to stallvenniner på startstreken i fintstammede 1 C.C. Queen Weber og 6 Wanna B. With U.
Samsaia og Gunnar Austevoll i prøveløp på Bjerke
Her ser vi Samsaia strekke ut for en folkehestkledd Gunnar Austevoll i prøveløpet på Bjerke i forrige uke.  

V65-spillet starter som vanlig i det andre løpet med spillestopp kl. 19:00 - se komplett baneprogram .

UNGDOMMEN GJØR OPP?
Den første avdelingen er for varmblodshester med inntil 150.000 på konto og her blir hjemmebanens Siv Emilie Løvvold igjen spillernes favoritt. 19-åringen har inntatt montètronen denne sesongen, og med hele 28 triumfer på 88 starter ligger hun syv seire foran evigunge Liv Pedersen. Fredag skal Siv Emilie ri Petter Glittum-trente 7 Pantini som vant sin travrittdebut etter et perfekt ritt signet Siv Emilie. Verst i mot blir en annen fremadstormende ungdom i Malin Berås. Sørlandsjenta kjempet også hun om championtittelen til the bitter end i fjor, og sikter nok på å ta årets syttende triumf bak 5 Staro Dream On som også den avla en meget tillitvekkende debut under sal.

I V65-2 skal 4 Gaupen Nina og 5 Hornnes Siri forsøke å ta årets tredje pinne. Femåringene står fint til på strek i et hoppeløp der også ett år yngre 6 Nebbenes Helen jakter sesongens tredje seier. Hjemmetrener Geir Flåten vil nok også ha et ord med i laget med sin 8 Kengu som står uten seier i år. Moe Odin-datteren har dog vært ute i harde selskap - sist travet hun solide 28.5/2100v i DNT's 5-årsserie i Drammen, og blir skummel feilfri.

MER HISTORIESKRIVING
Jarlsberg ble i fjor første bane med travritt i V65, og i kveld skal spillerne altså bryne seg på to løp som avgjøres med ryttere på ryggen. Den tredje avdelingen virker på forhånd adskillig åpnere enn innledningen, og her vil det ikke være noe overraskelse om sjettevalget vinner. Siv Emilie prøver seg igjen på en Glittum-hest i 1 Orion K., mens tidligere NM-vinner Johanne U. Øveraasen nok har den beste hesten i 9 Now Or Never som dog sliter med galoppene. God og rutinert rytter er også Hanne Borgli som skal prøve å legge på til to strake med stabile 7 Cherry Sheriff - det samme kan sies om 5 Lovely Story og Liv Pedersen, men hesten er ikke like vinnervillig som ryttersken. En spennende montèdebut avlegger 10 Super Saico sammen med dyktige Line Gundersen. 7-åringen viste flott form da han feilet fra seg en trolig seier på Klosterskogen i siste start. 4 Colombo Sign er rask bak bilvingen, og her har Sanne Svinningen Vereide muligheten til å lede lenge og kanskje avlegge sitt maidenship.

GLEDE FOR VA BENE?
V65-4 med start kl. 20:05 er også innledningen på V5-spillet og her møtes tolv norskfødte hopper av litt ymse kvalitet. Det er kun svært galopplystne 9 Be Beautiful som har vunnet denne sesongen. Hesten er sprutredd og dermed er ikke bakspor det beste for femåringen som dog vant fra lignende forutsetninger sist.

Best på kapasitet er trolig S.J.'s Photo-datteren 10 Joy Va Bene som jakter karrierens første triumf.

Her ser vi hoppa bli tredje for sin trener Brede Ø. Refsdal på Jarlsberg for fjorten dager siden.  

Mot klart overkommelig motstand og med landschampion Høitomt i vogna bør det være fine muligheter for at femåringen avlegger sitt maidenship i den femtende starten. Jarlsbergkollega Vidar Hop står fint til i førstespor med 1 Fancy Tile, mens også Bjørn Larsen-trente 5 Never Walk Alone jakter sin første pinne - med Liverpools svake sesongdebut friskt i minne er det kanskje langsøkt å tro at vi får høre denne over høytaleranlegget fredag.  

FINFINE SPRINTLØP
Kvaliteten heves betraktelig i de to siste avdelingene der halvparten av deltakerne er lørdagshester som skal kjempe om 16 tusenlapper. I den femte avdelingen som også er DD-1 ligger det an til en luftig startside, men Vidar Hop varsler ryggløp medstartraske 3 Osingen. Den røde seksåringen med 15 seire på 38 starter er isåfall avhengig av litt tur for å vinne, men med mange gode hester i feltet blir det ofte åpninger tilslutt. Lokale 2 Bjønnum Odin skuffet sist, men var rågod før det. Knallgod toer sist var 5 Røyns Skatt, mens variable 6 Kjeltringen var i godlune og tok en enkel V65-seier sist. 1 Eld Lynet står til for et optimalt opplegg fra innersporet, mens heller ikke 8 Storm Eld er sjanseløs om det skulle klaffe.

EMMA IGJEN?
Om Hop signaliserer et ryggløp bak Osingen er treneren bak hans oppsitt i V65-finalen adskillig mer offensiv. Erik Killingmo håper nemlig at Vidar kjører rett til tet og leder hele veien med hans 5 Carpe Emmanova. Home Alone-datteren har vunnet sine to siste starter i Tønsberg og har en fin oppgave foran seg også denne gang. Flere gode hopper kommer imidlertid på besøk og Momarkentrener Odd Arne Sagholen har hatt skikkelig flyt på stallhestene de siste måneder. Han lar mysenkollega Cato Antonsen kjøre 2 Overture F.H., mens han selv sitter opp bak 8 Patricia Hastrup. Sistnevnte vant som kjent sitt kval til Ulf Thoresens utslagningsløp, og gjorde nok et fint løp til fjerde fra tillegg i V75 sist. Står faktisk tjue meter bedre til enn storfavoritten Carpe Emmanova som tetvant det løpet, men sporet er en utfordring for 5-åringen denne gang. Steinar Holm tar turen med kapable 3 Embakasi, mens Sigbjørn Kolnes starter 7 Væsterbo Mudcake etter pause. Raske 6 Wee Nita ble første vinner av et montèløp i V75, og kan i likhet med gode baksporshester overraske om favoritten skulle svikte.

Kvelden avsluttes med de to siste V5-løpene og i den fjerde avdelingen blir 5 Vasadu og Frode Hamre megafavoritter i stayerløp med bare syv hester på startstreken. Geir Kihle-trente 2 Torpa Loke trolig leder finalen veldig lenge - pass dog opp for 12 Kolnes Stjerna som galopperte bort en klar seier sist samt 5 Steinrig som kan mye feilfritt.

VEL MØTT TIL SPENNENDE TRAVLØP FREDAG