Gravdal sentral i V5

Artikkelbilde
Elegant tok sin første seier på enkleste vis for Eivind Gravdal sist (alle foto: hesteguiden.com)

DOBBEL V5 TORSDAG 30. AUGUST:
Hof-trener Eivind Gravdal kjører en storfavoritt samt en superdyping A-spillet denne torsdagskvelden.

Ni løp inneholdende to V5-spill står på programmet med stevnestart kl. 18 - se komplett baneprogram

UNGDOMMELIG INNLEDNING
De som liker å se unghester bør møte opp tidlig da vi kjører fire mønstringsløp med tilsammen 52 toåringer samt to prøveløp i tidsrommet 16:40-17:20. Kveldens første totalisatorløp med start klokken atten er dessuten forbeholdt kaldblods treåringer med høyest 5.000 kroner på konto - her er det mange stammesterke krabater på farten.

VINNER IGJEN?
V5A-spillet starter opp med en storfavoritt i 1 Amir B.R. som etter et flott prøveløp på 18.1/2100v seiret lett i debuten på Klosterskogen så sent som forrige torsdag. Daguet Rapide-vallaken til trener Per Gottling har trukket et perfekt startspor og bør ha en solid sjanse til å lede hele veien sammen med dyktige Tom Erik Solberg.

Nevnte Eivind Gravdal blir storfavoritt i den andre avdelingen med sin 3 Elegant. Hof-treneren som ble kåret til årets oppdretter i fjor ventet å starte Lome Elden-sønnen til han ble fem år. Det har gått bedre og bedre med hesten som er et ekte Gravdal-produkt med Hof Lundin som morfar - tre strake andreplasser ble bokført før det ble lett seier foran Nordby Ask i Skien sist. En annen femåring som har kommet sent i gang med karrieren er dog 10 Solberg Rasken, og også denne Lome Elden-sønnen har gjort sine saker meget bra. Fem starter har alle endt på trippelen med to seire å skryte av. En farlig motstander kan også en feilfri 7 Vang Viking være - fireåringen slo Elegant tredje sist, og får denne gang mester-Høitomt i vogna. 

ÅPENT STAYERLØP
Den populære ungdomsserien er dessverre en saga blott, men i V5A-3 skal ti ungdommer ut å kjempe over 2609 meter bilstart. Fire av hestene kan skilte med seier i raden, og her er det flere om beinet. 1 Obi Van Kanobi har funnet formen i en alder av ti år, og står perfekt til sammen med dyktige Ole-Christian Kjenner, mens ditto lovende Dag-Sveinung Dalen sitter opp bak distansegynnede 7 Pine King L. (med Prix d`Ameriquevinner Queen L. som mor). Våre lokale kusker er heller ikke sjansesløse da Marius Høitomt har et fint oppsitt i 2 Photo Va Bene som har vunnet 3 av 7 i år, samt Truls Glittum som kjører solide 10 Alone Man S.T. som travet 16.6 på distansen sist. Lure dem alle fra tet kan dog Cato Michelsen-trente 4 Bartali som ledet hele veien sist han startet på Jarlsberg - fireåringen står perfekt til sammen med Hamre-ansatte Tina Storetvedt.

Kveldens femte løp som er V5A-4 og starten på B-spillet er et hoppeløp med fem hester på strek og fem på tillegg. Fra grunndistansen 2100 meter bør formtoppede 2 Tun Lykka ha fine muligheter til å legge på til den tredje strake triumfen. Sammen med sin trener Odd Arne Sagholen vant de forholdsvis enkelt i V65 på Bjerke sist. En nøtt å knekke kan dog raske 3 Eldpia bli, mens Gravdal her setter sin lit til sprinterbetonte 8 Irma som vant enkelt fra tet på 27-tid sist. Løpet virker vidåpent og som ofte med hoppeløp kan det vise seg smart å streke så langt lommeboka tåler.

LURER STORFAVORITTEN?
Stor favoritt i begge V5-spill blir 1 Slåttodin i A-finalen. Måtte fire fra tet i V65 sist, men det var mot adskillig tøffere kamerater. Denne gang er motstanden enklere, og Kolle får trolig lov å dirigere tempoet etter behag denne gang. To raske damer kan dog lure Moe Odin-sønnen for konfekten. 9 Jarli Mai kan få det perfekte løpet i rygg på Slåttodin, og kommer åpningen vet nok Vidar Hop å dra ut et spor med den superspeedige Bokli Eld-datteren. Rask er også Eivind Gravdals 4 Hafell Linn som neppe får mange strekene på seg denne torsdagen. Da kan det være på sin plass å minne om at hoppa kom ut etter sommerhvile og sjokkerte Jarlsbergspillerne på samme tid i fjor - til 66 ganger pengene.

Hafell Linn var i storslag etter pause og spurtet til sjokkseier for Gravdal 26. august i fjor - dacapo i år?

TYNT HOPPELØP MED SOLID FAVORITT
Hesteeierne skriker etter startmuligheter, men i V5B-3 har kun åtte hopper med høyest 35.000 kroner på konto funnet det bryet verdt å kjempe om fjorten tusenlapper. 7 Oline Hovmand blir soleklar favoritt etter at danskeimporten har gjort to flotte innsatser i Norge. Great Challenger-datteren til Sørlandstrener Jenny Thygesen vant lett på 17.5 full vei i debuten, mens hun kun hadde en meget god Sejr Gammelsbæk foran seg sist - da travet seksåringen 15.8/2140a! Stor sjanse til å lede rundt om sammen med alltid seiershungrige Lars Anvar Kolle.

FLOTT INFO FRA HAMMERS
Dagens Dobbel-løpene holder igjen veldig fin klasse, og trener og kusk Steinar Hammersborg kommer med (seiersgivende?) opplysninger på 2 Writing Hall som han melder skal gå skoløs for første gang i år. Angus Hall-datteren har et perfekt løp på papiret i DD-1 i jakten på sesongens første pinne - i fjor tok femåringen tre seire.

Slik så det ut da Hammersborg ledet hele veien og vant helenkelt på Jarlsberg i juli i fjor.

Det skorter dog ikke på motstand, og 1 Rocky Plush er i likhet med 4 Tinka to effektive tetløpere. Verre til står sterke 9 Belmont samt Michelsen-trente 10 Riverside Alone som vi imidlertid mistenker nærmer seg vinnerform igjen. Dårlig spor på denne sprinten har også kapable 7 I`m Ken, mens 3 Beak`s Super News står fint til og er god nok på sitt beste.

BERTIE AVSLUTTER?
Også V5B-finalen er et fint sportslig og spillemessig løp der dog 6 Bertie Invalley må finne seg i å bekle favorittstempelet. Dyktige Truls Desserud har hatt stor suksess med Fachi som har avlet frem flere meget gode Invalley-avkom, og 12-traveren Bertie er intet unntak. Her vil nok Gunnar Austevoll sette fart direkte med den sterke seksåringen som i motsetning til de fleste i dette grunnlaget tåler å trave utvendig hele veien. Fra tet er det en solid vinnermulighet, men fra dødens kan det muligens bli tøft å holde unna for 11 French Destiny - Killingmo-traveren seiret til 27 ganger pengene i svensk V75 sist og holder stålform. God form holder også 7 Obtain og 12 Gigant Dream, men fra disse sporene er det ikke lett å vinne travløp. Et godt spor har derimot Grønbekk-trente 1 Fifty Cent endelig fått, og på sitt beste er S.J.`s Photo-sønnen meget god. En plussvariant er også 5 Script Kiddy S.C., mens også 4 Victory Bone har vist fine takter i Kolnes-regi. 8 Olympic Pine opptrer variabelt, men kan være et sjokk med fullklaff.

VELKOMMEN TIL TORSDAGSTRAV PÅ JARLSBERG