Briljant sesongavslutning

Artikkelbilde
Geir Flåten vil vise frem sin folkehest Briljant mellom første og andre løp fredag (fotos: hesteguiden.com)

V65 FREDAG 28. DESEMBER:
Vi tipper mange vil benytte anledningen til å ta Stall Jarlsbergs flotte folkehest nærmere i øyesyn.

Geir Flåten er den eneste som tar fatt på sin andre strake sesong som Folkehesttrener. I 2012 hadde han store forhåpninger med varmblodstraveren Super Einar, men tross at hesten viste fin kapasitet og travet 16.4 full vei var nok 30.500 kroner innkjørt  langt mindre enn Jarlsbergtreneren hadde håpet og trodd før sesongen.
Kommende sesong vil Geir som eneste av de tolv trenerne satse på en kaldblodshest i toppstammede Briljant (e Spikeld u Vivendel). Nesten halvparten av de 1000 andelene er solgt og både de som allerede har kjøpt eller er i tenkeboksen bør ta turen på Jarlsberg fredag - da vil nemlig Flåten vise frem sin fine toåring.

Klikk for fredagens komplette baneprogram

DAVY EN VINNER DIREKTE?
Folkehesten er en fin måte å få travsporten ut til folket på, men det spørs om ikke kjendiser er et enda mer effektivt reklametriks. I kveldens første løp med start kl. 18:30 avlegger TV 2 SPORTENS egen travhest sin debut. Det er snakk om en ustartet fireårig tyskerimport i regi Glenn Kramer Stenberg med det velklingende navnet Davy W. - oppkalt etter den populære bergenseren med etternavn Wathne. Den vil helt sikkert gjøre at mange sportsglade TV-tittere vil fatte interesse for hestesporten.Davy Wathne og Davy W.
Allsidige Davy Wathne må nok belage seg på å stå på sidelinjen når Davy W. entrer travbanene. 

FULLE FELTER
V65-spillet starter som vanlig i det andre løpet med spillestopp kl. nitten - og det er slett ingen lettløst rebus spillerne skal løse. For selvom vinteren forlengst har kommet til Vestfold er innmeldingene strålende. Våre ni løp denne fredagen består nemlig av åtte fulle felter samt ti hester i V5-2 - da er grunnlaget for høye utbetalinger lagt.

HAMRE MED GOD TRIO
Som vanlig er Frode Hamre godt forspent med vinnerhester på hjemmebane. Forrige løpsdag ble han dog nummer to i fire løp, og dermed avgjorde nok Tom Erik Solberg kuskechampionatet siden han i tillegg til å lede med tre seire også har flest andreplasser. Hamre kan dog fort bokføre flere seire da nykommerne Danseur Rapide og Mrs. Mrs. Jones har fine oppgaver i V65-spillet, mens Ultimate Lindy jakter årets tiende fulltreffer i V5-4.

TO FOR SIV EMILIE?
Siv Emilie Løvvold har allerede sikret seg sitt første landschampionat i travritt og på hjemmebane har hun vært helt outstanding med fantastiske 12 triumfer på 27 oppsitt. Hun kan faktisk også bli amatørchampion selvom hun ikke skal i ilden selv, men dermed har både Anette Frønes og Øystein Bjørnstad mulighet å ta igjen Veargjenta. Blant de stallansatte har Østfoldingen Ole Johan Østre vært overlegen med syv seire - fem mer enn neste på statistikken

Neste sesong starter forøvrig med lunsjtrav torsdag 3. januar samt V75 to dager senere!