Geir velger Briljant?

Artikkelbilde
Etter å ha blitt frirøntget i dag er Briljant Geir Flåtens utvalgte Folkehest. Dette bildet er fra hestens andre mønstringsløp på Jarlsberg 10. august i år (foto: hesteguiden.com)

FOLKEHESTEN 2013:
Geir Flåten har siktet innstilt på en fintstammet toåring til neste års konkurranse.

En edelsten blir Jarlsbergs FOLKEHEST 2013?

I skrivende stund er det mye som tyder på at den 2-årige hingsten BRILJANT (Spikeld-Vivendel) blir Jarlsbergs FOLKEHEST for sesongen 2013. Det er inngått intensjonsavtale om kjøp, og kun røntgenfotografering av hesten gjenstår. Dersom røntgenbildene viser at hingsten er fri for løse beinsplinter i koder, haser og bakknær, samt for cyster i bakknærne, og at DNT’s konkurransekomite godkjenner hingsten, er det overveiende sannsynlig at innkjøpet blir sluttført.

Jarlsbergs Folkehesttrener Geir Flåten har bygget mye av sitt gode omdømme i norsk travsport på sine flotte resultater med nettopp kaldblodshester. Det var en meget godt fornøyd trener som nylig kunne opplyse at han hadde funnet sin ønskekandidat til FOLKEHESTEN Jarlsberg 2013. «Ærlig talt trodde jeg ikke at jeg skulle greie å få kjøpt han, men jeg har et godt samarbeid med hestens nåværende eiere som jeg tror ble avgjørende. Blant annet kjørte jeg begge mønstringsløpene med ham tidligere i sommer, og det var også i samråd med eierne  planlagt at han allikevel skulle kommet i min trening på vårparten neste år. Nå er jeg veldig spent på resultatet av røntgen undersøkelsen han har på Jarlsberg Hesteklinikk i dag tirsdag. Det er en kjempespennende unghest med sterk stamme dette her, og han viste flotte fartsressurser i mønstringsløpene i sommer» kan Geir fortelle.

BRILJANT er etter Spikeld og Vivendel. Vivendel er fra det kjente Borstad slaget med foreldrene Viljesterk og Alta. Alta er igjen etter Finstadmort og Atoma, som har flere meget gode avkom etter seg. Mest kjent er Ymer (født 86 – kr. 400.200), Atomine (født 87 – kr. 251.302), Høntorp Laila (født 93 – kr. 215.542), Alta (født 84 – kr. 189.160) OG Ymo (født 90 – kr. 149.585).

VIVENDEL har også flere gode og kjente avkom. Best har utvilsomt Frakast (etter Moe Odin, født 2004, gr.lag 693.481) vært med sine 25 seire på 37 forsøk i karrieren. Vieri (etter Moe Odin, født 2005, gr.lag 238.161) og Tamarin (etter Elding, født 2006, gr.lag 133.147) er også kjente travere etter Vivendel.