Det vokser på Ulleberg

Skrevet av Pål Jensen,  07.02.2012
Artikkelbilde
Det fylles stadig på med fintstammede varmblodstravere på Ulleberg Gård i Brunlanes (foto: hesteguiden.com)

Årets trener 2011 har ikke problemer med å fylle opp stallen med gode travere og pr. i dag har Frode Hamre treneransvaret for hele 48 hester - desidert flest i fylket.

Ved dagens ukentlige oppdatering av treningslistene til våre A-trenere ser vi at det har kommet inn totalt åtte nye hester - seks av dem har havnet hos Hamre. I tillegg har Håkon Johannes Nordland fått inn en ustartet femårig kaldblodshoppe, mens Hedda Assevs nyankomne er en 6-årig søster til elitetraveren Neslands Loke.

NYE HESTER PR. 7. FEBRUAR (trykk trener for å komme til treningsliste):

Hedda Assev:
Neslands Tyra (6 år)

Frode Hamre:
Underpaid Hanover (3)
Xquisite Chocolate (3)
Beloved Fortuna (4)
Miraflores (4)
K.L.M. Brooklyn (6)
Donatello (7)

Håkon Johannes Nordland:
Gullmille (5)

SYV UT
Den siste uken har Atle Newport (5) og Yankee Rapida (7) forlatt Tor Olaf Halles stall, mens Frode har vinket farvel til Bungalow Bill (4) og D.J.'s Lover (6). På Jarlsberg har Jet Va Bene (3) gått ut fra Jan Morten Hansen, mens K.L.M. Brooklyn (6) har flyttet tilbake til Hamre fra Eirik Høitomt. Tilslutt er niårige Gullgruva tatt ut av Geir Kihles trening.

Ser vi nærmere på hestene på Hamrestallen finner vi som tidligere at det er mye ungt blod. Av de 48 hestene er hele 77 prosent 3, 4 eller nyblivne 5-åringer.

Se forøvrig aldersanalyse av alle Vestfoldstallene utført i april i fjor - les 55 prosent under fem år.

HALVPARTEN UTENLANDSREGISTERT
Like hyggelig for norsk travsport er det dog ikke at svært mange av Hamre-nykommerne ikke blir norskregistrerte. Hele 23 av stallens travere har stjerne bak navnet - det betyr at de er registrert i utlandet og at det ikke foreligger eier eller løpsinfo på dem i DNT's database.

Klikk her for å komme til alle treningslistene.