Nye V75-triumfer

Skrevet av Pål Jensen,  05.02.2012
Artikkelbilde
Frode Hamre konstaterer at Windshear sikrer dobbeltseier på Klosterskogen lørdag (begge foto: hesteguiden.com)

Mens Lars O. Romtveit bokførte årets første V75-triumf sikret Acolyte Hanover Frode Hamres femte.

Acolyte Hanover vant hele 11 av 21 starter under fjoråret, men den nyblivne femåringen skuffet en smule ved å gi seg fra tet i årsdebuten. Denne gang var Windscong Legacy-sønnen adskillg mer opplagt, men han hadde overraskende nok ingen muligheter på å forsvare innersporet denne gang. Istedet var det stallkamerat Windshear som føyk til føringen i V75-innledningen for vikarkusk Tom Erik Solberg. Etter en første femhundre meter på 12.5 slapp dog konkurrentene ut storfavoritten, og dermed satt Hamre trygt i føringen. Han fikk kjøre etter behag den neste kilometeren, og da var motstanderne sjakk matt på oppløpet. Acolyte vant helenkelt på billige 16.8/2100a og tjente 60.000 som vinner av Sølvdivisjonens andre kval. - finalen går forøvrig i Bergen 31. mars med 200 tusen til vinneren.

Frode innledet forøvrig Klosterskogen-kjøringen med å vinne et hoppeløp med Sandefjordshesten Wixi Laylock (e S.J.'s Photo u Werica Laylock).  5-årshoppa til Sverre Johnsen fikk en perfekt reise i lederrygg og spurtet enkelt ned Hedda Assev-trente Delicious Daughter på oppløpet. I dagens hovedoppslag - Prince Royals Minneløp - gjorde dessuten Winmecredit et nytt toppløp mot eliten. Fra dødens knakk han favoritten Sweet Case, men måtte se seg spurtslått av Garland Kronos. Annenplassen var verdt 50.000 og sørget for nok en toppdag for Hamre-stallen.

1 AV 3 FOR LARS
Romtveit som vant hele tjueto V75-seire i fjor sto uten en eneste lørdagstriumf før kjøringen i Skien - der hadde Skoppum-treneren tre favoritter til start. Det startet dårlig da Dragon feilet seg bort tidlig, men i V75-5 var det dags.Romtveit, Lome Jokeren og Solberg
Den femårige H.G. Balder-sønnen Lome Jokeren ordnet biffen sammen med velkjørende Tom Erik Solberg.

Etter en rolig start satt ekvipasjen i føringen etter en halv runde og kunne siden dirigere i lusetempo frem mot en tusenmeter på 33.0. Etter en sisterunde på tretti blank var konkurrentene sjanseløse og Lome Jokeren bokførte dermed sin fjerde triumf ved å trave 31.5/2100v. Seieren var verdt 50 tusenlapper og den Erling Hasle-oppdrettede Lomepila-sønnen har dermed tjent 110.000 på bare seks starter hittil i karrieren.

STOPPET PÅ NI
Alm Taragon var dagens aller største favoritt, men seiersmaskinen klarte ikke å ta sin tiende strake seier i V75-finalen. Lome Kongen-sønnen fikk en strevsom innledning før han havnet utenfor Romtveits tidligere stallhest Jærvsø Ole. Det skulle vise seg å bli for tøft og Taragon måtte nøye seg med en tredjeplass denne gang. Vant gjorde dagens eneste overraskelse Prins Marius som ble gitt en kremreise av Vidar Hop. 11-åringen som ikke hadde vunnet på halvannet år fikk perfekt åpning fra fjerde innvendig på siste borte og kom frem i rygg på Alm Taragon. På oppløpet tok Rigel Jo-vallaken seg ganske enkelt forbi de to duellantene og sørget for at det nesten ble en 30-dobling av V75-verdien til snaue 19.000.

Klikk for spillresultater Klosterskogen lørdag

NESTE LØRDAG ER DET V75 I TRONDHEIM MED TO STORLØP PÅ PROGRAMMET