Simply The Best

Skrevet av Pål Jensen,  19.02.2012
Artikkelbilde
INGEN OVER INGEN VED SIDEN: Ultimate Lindy er fortsatt ubeseiret for sin trener og kusk Frode Hamre som troner alene på V75-toppen (fotos: hesteguiden.com)

Suksessen vil ingen ende ta og på Bjerke signerte Frode Hamre nok en V75-dobbel.

Med mildvær, tett tåke og en sølete bane var ikke forutsetningene de beste, men det affiserte ikke våre aktive som igjen hadde en flott lørdag. Frode Hamre bare fortsetter fremgangene, og etter sesongens fjerde V75-dobbel kan eksilbergenseren allerede skilte med ti triumfer.

I fjor tjente Stall Hamre hele 3.2 av totalt 7.4 millioner kroner i V75-løp og var med det best i landet. Totalt tjue V75-seire ble bokført under jubelsesongen - da er det nærmest sensasjonelt å allerede ha 10 V75-triumfer å vise til etter kun syv avviklede lørdagsomganger.

IKKE HELT SOM PLANLAGT
Hamre hadde en storfavoritt allerede i V75-innledningen i seiersmaskinen Acolyte Hanover. De fleste hadde imidlertid regnet med at femåringen ville få overta teten tidlig, men Windsong's Legacy-sønnen ble avspist med dødens på C.C. Seventy Five som overraskende forsvarte innersporet. Nå ble Acolyte frelst av Relax Jet som var tidlig fremme hos lederen, men Frode valgte å bli sittende når angriperne kom i tredjespor. Når man kjører i flyt løser dog det meste seg og ut i oppløpet kom luken - da speedet 11-traveren enormt og avgjorde Sølvdivisjonskvalet på få steg.

Med nye 60.000 kroner på konto rundet den toppstammede hingsten også millionen innkjørt. Acolyte Hanover sto uten seier på sine fem starter i Danmark før Hamre overtok treningsansvaret.

.....men siden debuten på dagens arena 1. desember 2010 har det blitt 15 seiersdefileringer på 26 starter!

UTEN KONKURRANSE
Enda større favoritt var en annen danskregistrert amerikaimport eid av Euro-Vets AB - og også Ultimate Lindy var seiersløs før han kom til Ulleberg Gård. Den fireårige Chocolatier-sønnen hadde lekt seg til tre enkle seier på knallsterke tider før det denne gang var dags for V75-debut. På det tunge føret var det flere av favorittene som hadde slitt på innersporet og det gjorde kanskje favorittspillerne litt nervøse. Enda mer skeptiske ble de nok da flere hester så ut til å passere ham på startsiden. Igjen kan man si at en kusk i flyt også har flaksen på sin side da Ultimate Lindy ble reddet av vifteform og likevel kunne forsvare sporet. Dermed var løpet kjørt, og da Hamre ba om fartsøkning i den siste svingen bare reiste den stilige traveren unna til nok en knusende overlegen seier.

Onsdag fullbyrder stortalentet trolig stolpe i programmet når han igjen drar på hovedstadsbesøk.

OVERLEGEN GUBBE
En annen som er ubeseiret og nå står med fire strake triumfer er Geir Flåtens svært lovende fireåring Tyri Gubben.

I et grunnlagsløp før V75-spillet holdt han igjen lekestue med konkurrentene og lenset unna på solide 30.3/2100a.

Flåten kunne ikke legge skjul på at han store forventninger til Röste Bo-avkommet fremover - kanskje Jarlsbergtreneren har en hest for årgangsløpene?

Forrige lørdag vant våre kusker fem av V75-løpene, men denne gangen ble vi avspist med kun fire. I tillegg til Hamre-dobbelen hadde Lars Anvar Kolle nok en god dag på jobb. Han måtte riktignok seg seg knepent slått bak storfavoritten Slåttodin i V75-2, men tok sitt monn igjen i den fjerde avdelingen. Femtevalget Halling Riga viste flott form på Jarlsberg sist, og Pål Even-datteren likte tydeligvis de tunge baneforholdene og slugget seg inn til klar seier.

HERLIG DUELL
I V75-finalen fikk vi så en herlig fight i et Sølvdivisjonskval. Sandefjordseide Jærvsø Ole inntok føringen - denne gang med Eirik Høitomt i sulkyen for første gang. Tom Erik Solberg hadde nemlig valgt Romtveit-trente Alm Taragon som også fikk en flott start fra sitt springspor på tillegg. Fra tredje utvendig angrep de i den siste svingen, og Taragon så ut til å kunne nedkjempe sin tidligere stallkamerat.

Den Gottling-trente Järvsöfaks-sønnen strakk imidlertid på seg og kunne holde unna med minst mulig margin.

Hedda Assevs Tonar smøg flott med og ble klar tredje. Jærvsø Ole var forøvrig dyktige Per Gottlings femte V75-seier i år - han er dermed nærmest Frode Hamre som dog leder V75-trenerligaen suverent med dobbelt så mange triumfer.

Dagens hovedoppslag var Johan Widdings Minneløp der Thor Borgs favoritt Tobrosboy Augustinu feilet i fortsatt ledelse ut i oppløpet. Seiersløs og med kun 16.000 på konto spurtet Holtung-trente Redneck til storløpstriumf verdt 100 tusen etter en nydelig sparereise signert Kai Johansen. Hjemmekusken vant også med Super Fest Boy og ligger dermed på annenplass i V75 kuskeligaen sammen med Tom Erik Solberg, men Frode Hamre leder soleklart da han med sine ti triumfer har vunnet like mange som de to tilsammen.

Klikk for spillresultater samt fullstendig premieliste 

NESTE LØRDAG ER DET BERGEN TRAVPARK SOM STÅR FOR V75-UNDERHOLDNINGEN