Fortjente Gallavinnere

Skrevet av Pål Jensen,  22.01.2012
Artikkelbilde
Frode Hamre ble kåret til Årets Trener 2011 under Hestegallaen i Oslo lørdag (alle foto: hesteguiden.com)

Eirik Høitomt og Frode Hamre fikk ikke uventet pris for beste kusk og trener på Hestegallaen lørdag.

Eirik Høitomt har dermed tatt hjem årets kusk i alle de tre årene prisen har vært utdelt, og denne gang var han nominert sammen med sine to Jarlsbergkolleger Lars Anvar Kolle og Tom Erik Solberg. Det var selvsagt en fornøyd rogalending som entret podiet i et fullsatt Oslo Plaza, og på sedvanlig vis kommenterte han sine tre strake hederspriser i svært beskjedne ordelag:

- Ja, det har gått fint uttalte 42-åringen som har blitt landschampion syv år på rad.

Under fjorårets tildeling var ikke Eirik tilstede grunnet ferie, men likevel rakk den Vearbosatte 42-åringen å bli den første som kjørte over to tusen løp på en sesong.
Eirik Høitomt har mottatt årets kusk 2011
Eirik så frem til en ny ferie, men sa at han elsket travkjøringen og var glad han kunne ha "hobbyen" som levebrød.

ENORM SESONG
Om Høitomt var overlegen blant kuskene i 2011 hadde nok ikke nominasjonskomitèn store problemer med å kåre vinneren blant travtrenerne heller. Frode Hamre har nemlig gjort voldsomme fremskritt med sin virksomhet på Ulleberg Gård i Brunlanes. Totalt 133 stallseire hvorav hele tjue i V75 var smått fantastisk i en sesong der kun et fåtall av hestene ikke var innom seremoniplass -  jubelsesongen innbrakte 7.5 millioner kroner og hestene kjørte i snitt inn hele 12.500 kroner pr. start.

Frode kunne fortelle at det var flere årsaker til de gode resultatene. Dyktige ansatte, gode treningsforhold samt et jevnt hestematriell forskånet fra sykdom har medvirket til at stallen tangerte norgesrekorden på 132 stallseire på norske baner under fjoråret.

TRE AV FIRE TIL VESTFOLD
Siden Jan Kristian Waaler vant i 2008 og Lars O. Romtveit i fjor har Årets trener havnet hos Jarlsberg-trenerne i tre av de fire årene gallaen har eksistert.

Slått av Frode i kampen om trenertittelen var vinneren fra 2009 Øystein Tjomsland samt Trond Anderssen, men de to stortrenerne hang ikke med nebbet. Førstnevnte opplevde nemlig at 3-årsunikummet Tekno Odin ble kåret til både Årets unghest og Årets kaldblods. Sørlendingen fikk salen til å humre da han på sitt lunefulle sett besvarte den svenske programleder Jessica Almenäs spørsmål om Tekno Odins tap i den siste starten bekymret;

- Nei, det var på samme måten som den eneste sjansen svenskene har å slå oss i langrenn, nemlig en smøretabbe. Tekno Odin var feilskodd den dagen, men holder helsen og humøret har han det som trengs for å utvikle seg til en elitetraver.

YARRAH ÅRETS HEST
Trond Anderssen og hans team deltok på festen selvom stallens flaggskip Yarrah Boko skulle ut i verdens største travritt på Vincennes dagen etter. Stjernetraveren ble selvsagt hedret for sine fjorårsprestasjoner. Først som årets travhest, og da kvelden ble avsluttet med at Coktail Jet-sønnen også fikk den gjeveste prisen Årets hest ble det for mye for en svært følelsesladdet trener.
Jan-Erik Andresen, Jessica Almenäs og Trond Anderssen
En gråtkvalt Buller'n gjentok seg selv tre-fire ganger før han måtte gi opp forsøkene på å takke for prisen. 

Årets Hest i 2010 Muscles Wiking B.R. tok den siste travprisen da han i kamp med Waaler-trente Viking Frecel ble kåret til Årets norskfødte varmblod - les mer om gallaen her

 

Bilder fra gallaen:


Kurt Nilsen underholdt en fullsatt sal


der over 500 feststemte deltakere var tilstede

Per Anders Gråberg, Siril Helljesen og Eirik Høitomt ble kåret til årets jockey, rytter og kusk
men fikk utdelt feil hestehode - dermed måtte det byttehandel til i kulissene.

Frode Hamre hadde derimot et godt grep om sin pris
og så sammen med dyktig konfransier Jessica Almenäs ut til å stortrives i rampelyset.