Fortsetter å vinne?

Skrevet av Pål Jensen,  09.01.2012
Artikkelbilde
Sammen med Vidar Hop overbeviste Riverside Alone til seier på Bjerke i romjula (foto: hesteguiden.com)

Riverside Alone blir storfavoritt i V5-innledningen under lunsjtravet i morgen - tar han sin tredje strake?

Det ble svært så favorittpreget da vi startet opp med årets første kjøring forrige tirsdag, og igjen er det ganske klare forgrunnsfigurer som må slås om det skal bli høy utbetaling i V5-spillet som starter kl. 13:37.

Klikk for komplett baneprogram

Allerede i første avdeling kommer Cato Michelsen-trente 8 Riverside Alone ut i jakten på sin tredje strake seier. Den kapable seksåringen var tidlig en meget lovende traver som bl.a. vant et 50.000-kronersløp for treåringer. Etter etpar meget sterke seire året etter hadde kretsen rundt den Sandefjord-eide Home Alone-sønnen Derbyambisjoner, men hesten slet med helsen. Vallaken ble flyttet til Cato som måtte bruke veldig lang tid på å få den store røde hesten på beina igjen.

- Ja, det tok lang tid å få hesten til å gå rett i vogna igjen, men nå ser det veldig fint ut.

Hesten gjorde to fine innsatser til fjerde før han var under pari i Drammen 24. oktober.

- Riverside hadde hostet litt i forbindelse med det løpet og vi mistenker at det var derfor han ga seg, men han slapp bittet allerede runden igjen så vi ble veldig betenkte.

De to seirene i desember var imidlertid av det imponerende slaget.

- Ja, hesten er veldig sterk og tåler å gjøre jobben selv. Sist vant han lett mot gode hester tross dødens mesteparten av veien.

Hva tror du om sjansene i morgen?

- Går hesten som på slutten skal det være en god sjanse tross et begredelig startspor, men jeg tør ikke stole helt på ham før han gjør flere lignende innsatser. Fortsetter fremgangen er imidlertid hesten god nok for V75 og han står fint inne i Grunndivisjonen som har sin finale i slutten av mars.

Vinteren begynner så smått å komme - går hesten på pigger?

- Riverside har konkurreret på jernsko med pigger i hele sin karriere så det er null problem - vi venter med å lette ham til sommeren. 

Får Vidar noen kjøreordre?

- he he, nei de pleier ikke høre på oss trenere likevel fleiper Michelsen. Hesten er sterk og Vidar kjenner ham så godt at jeg overlater disponeringene til ham.

Du har også 2 Keiko N. til start i V5-4 - ambisjoner med denne?

- Nei, det er foreløpig litt tidlig for ham. Hesten var knallgod før han ble skadet med hovbeinsbrudd og var borte i 15 måneder. Han trenger flere blåsere før han kan gjennomføre løpene slik han gjorde da han tok seks seire i 2010-sesongen.

10-åringen er superkjapp i uttaket.

- Jada, så det ligger an til tet og lederrygg igjen, men foreløpig springer han på seg melkesyre og beina blir stokk stive. Jeg håper og tror det vil bli gradvis bedre, og når formen kommer blir han dessuten roligere og mer regulerbar underveis, avslutter 59-åringen.

Vi kommer med ferske V5-tips i ellevetiden i morgen!