Kvalitetsfylt lunsj innleder året

Skrevet av Pål Jensen,  02.01.2012
Artikkelbilde
Nøkkelkusk Frode Hamre kan få bruk for seierssmilet opptil flere ganger i lunsjen tirsdag (foto: hesteguiden.com)

Vi ønsker alle våre travvenner et riktig godt nyttår og tjuvstarter den nye sesongen med lunsjtrav allerede i morgen tirsdag.

Som vi har skrevet tidligere blir det relativt store endringer i terminlisten for de fleste baner i Norge da antallet travstevner reduseres med drøye 5% i forhold til 2011. På Jarlsberg vil det ikke bare bli fem færre løpsdager - mixen blir også markant endret.

Les: 24 Alenefredager neste år

TO LUNSJER VARMER OPP
Helt øverst under fanen for Sport finner dere nå terminliste 2012 og her får dere en fin oversikt over alle kjøringene på Jarlsberg dette året. Her vil vi også fortløpende legge inn pdf-fil til baneprogrammet samt link til våre innholdsrike løpsreferater. I fjor arrangerte vi kun tre lunsjstevner, mens vi i år faktisk starter opp med to kjappe (av totalt ni). Ofte er disse løpene preget av endel dårligere hester enn på vanlige kveldskjøringer, men selvom feltene ikke er fulltallige denne gang er det svært så mange gode travere på farten. Hestene på tipslinjene ville nok kjempet i toppen også i løp med høyere førstepremie enn lunsjtravets 14 tusen. 

Klikk for komplett baneprogram

Lunsjen har som alltid stevnestart klokken tretten, mens det første løpet sparkes i gang kl. 13:37 - ellers greit å huske at V5-løpene alltid kjøres med autostart og med lynkjapp avvikling er V5-finalen er i mål før halv tre.

HVOR MANGE VINNER FRODE?
Frode Hamre og hans kvalitetsfylte stall på Ulleberg Gård i Brunlanes har nettopp avsluttet en formidabel sesong som innbrakte hele 133 triumfer. Exilbergenseren kan få en kjempestart på det nye året da han seler ut vinnerkandidater i samtlige løp denne tirsdags ettermiddagen.
Først ut er 2 ULTIMATE LINDY som imponerte storligen i norgesdebuten på lille julaften (foto: hesteguiden.com).

Med bare noen skarve tusenlapper på kontoen, men etter sigende et kvalløp på 11.5 fra USA lekte Chocolatier-sønnen med konkurrentene og vant på råsterke 16.1/1609a. Ingen var i nærheten av å trave så raskt den kvelden, og selvom den nyblivne 4-åringen var litt hissig underveis var det helt tydelig at dette er en hest som kan klatre veldig fort i grunnlagene. Nå er det full distanse i kveld, og det mangler ikke på konkurranse da en annen import også imponerte første gangen ut.
1 Atomic Migliore viste seg nemlig som en ukomplisert og rask traver da nederlandimporten i sin første start for Karoline Krogh-Hanssen hadde lett spill på Klosterskogen. Fra et perfekt førstespor brygger det opp til en herlig duell i V5-innledningen. God på sitt beste er også 4 Zidane Transs R. som travet 15.7 full vei fra dødens på forsommeren og som fikk en fin gjennomkjøring etter tre måneders løpsavbrekk til fjerde på Bjerke før jul. Også Per Gottling-trente 5 Next Catarina har vist seg som en kapabel, men galopplysten traver - i den femte starten kom seieren sist. 9 Emilie Dreams var sjanseløs mot Ultimate Lindy sist, men Harstad-traveren avsluttet flott til annen første gang i ny regi - får dessuten Høitomt opp denne gang fra et perfekt smygspor.

LEDER RUNDT OM?
I V5-2 sitter Frode Hamre opp bak en annen nybliven 4-åring med Chocolatier som far. 1 CHOCOPOLOGIE har dog ikke imponert like mye, men gjort jevne fine innsatser hver gang. Måtte se seg slått på målstreken i et lignende løp på Mysen i romjula, men med de verste konkurrentene i bakspor kan hesten fort starte året på beste måte.
Morten M. Ottersen er en sjelden gjest på Jarlsberg, men nå som Biri og Jarlsberg ikke kjører samtidig lenger får vi håpe den dyktige hestekaren tar turen litt oftere. I 9 The Face har han ihvertfall en god hoppe som bør ha gode muligheter til å øke grunnlaget denne sesongen - vant tre løp og travet 15.4 som best i fjor. Avsluttet året med å spurte til helenkel seier hjemme på Biri lille julaften. 10 Beak's Princess er en annen plussvariant som har trukket et leit utgangspunkt, men kapasiteten er fin. Vant et lignende løp på Bjerke på 15.9 nestsist, og kusk Malmin var ganske stor optimist før V75-løpet i romjula. Da ble det galopp når åpningen endelig kom på oppløpet - må strekes! 5 Chevy Man vant i sin siste start, men møter litt tøffere hester nå. 8 Diamant Håleryd møter riktig selskap, men spor åtte på sprint forringer sjansene betraktelig for Midtfjeld-traveren.

FULLBYRDER STOLPEN?
Kveldens største favoritt kommer ut i V5-3 der Frode skal prøve å bokføre den femte strake bak 1 ORCHIDEA S.L.M.

Windsong Legacy-hoppa ble overfløyet fra lignende forutsetninger her sist, men da valgte kusken å safe da han viste han ville få åpning - overtok teten og vant igjen sprettlett (foto: hesteguiden.com).

Det er snakk om en rask og sterk 4-årshoppe som nok vil tjene grådig mye penger denne sesongen, og i et lunsjløp skal selvsagt sjansene være meget fine igjen. Skulle hoppa mot formodning bli sittende fast eller ha en dårlig dag er det flere gode hester på farten. Både 3 Spirit Rider K. og 7 French Superb er hester med høy kapasitet, men begge kommer ut etter lengre pauser og holder således usikker form. Knallgod i sine to starter her på Jarlsberg i oktober var 5 Sunray Shadow, men Bjørnstad-traveren ble strøket fra løpene her på Jarlsberg sist. Er den råsterke hoppa tilbake i slag blir hun farlig for noen og enhver - spesielt siden det er meldt regnvær og mulighetene for tunge baneforhold absolutt er tilstede. 

NY US-VINNER?
Om Frode mot formodning står uten seier før DD-løpene tar til kan det rettes seg i V5-4 der han norgesdebuterer med hyperspennende 3 I WISH ICOULD FLY. Det er snakk om en toppstammet fireåring som kommer tilbake etter langt skadeopphold. Glidemaster-sønnen vant på 13.6 i sin første start som toåring i USA, og treneren melder om en meget startrask traver som gikk 16 siste tusen i prøveløpet - på enkelt vis. Det er selvfølgelig umulig å si hvor god denne er, men Hamre-stallen pleier alltid å ha hestene seiersklare når de entrer banen.
En vi har sett er god er imidlertid 8 Skjald. Feilet jo bort en klar seier og en lav 14-tid her på Jarlsberg 2. desember, men kapasitetstraveren til Kristian Malmin fikk snarlig revansje da han lekte hjem et billig løp gangen etter. Fra spor ytterst bak bilen blir det sjanseartet, men Super Arnie-sønnen er i toppform. Det kan også løse seg med tempo da det står to tetglade sprintere innenfor storfavoritten. 1 Victor D'Estino kommer ut etter pause, men Heisholt-traveren er meget god på sitt beste - ledet jo hele veien da han vant på 14.0 her i sommer. Startrask er også 2 Ringo Playmate som er en typisk frontrunner som sammen med Tom Erik Solberg neppe står med lua i hånda - vant enkelt på 14.6 i et lignende løp her i oktober.

PEKER IKKE NESE?
I V5-finalen avslutter Frode sitt lunsjtokt med 6 NOSE OUT som nok er den med minst sjanse tirsdag. Scarlet Knight-sønnen travet 11.8 som femte i Sprintmesteren som fireåring i 2010, men har ikke imponert etter at han gjorde nordmann av seg. Vallaken har faktisk bare vunnet en av femten starter i Hamre-regi, og såsent som 29. desember skuffet han ved å ikke avgjøre som storfavoritt på Klosterskogen. Hesten er dog litt variabel og selskapet er ikke verre enn at den startraske 6-åringen kan seierstride på en god dag.
På tetjakt er trolig Lars Anvar Kolle bak 3 Skogans Drömtös som var god tredje i V75-løpet A.T.M. Angie vant i romjula. Får hoppa tet kan hun ta en etterlengtet seier. En som fikk en etterlengtet seier forleden var 4 Antonio D'Estino som overrasket ved å vinne Grunndivisjonsfinalen og 150 tusen på Forus 14. desember. Feilet i hardt lag sist og må selvsagt regnes i en feilfri utgave. 9 Hot Rocky ser ut til å ha ni liv, og den sterke Anderssen-traveren vant direkte etter pause sist - står i likhet med 10 Showmethecigar fint inne på pengene. Hedda Assev har to kapable damer til start, men formtoppede 2 Delicious Daughter har bare vunnet en gang på 40 starter (mens lynraske 7 Lonely Story fortsetter å skuffe).

VI ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS FØRSTE TRAVKJØRING PÅ JARLSBERG