Vant i elitedebuten

Skrevet av Pål Jensen,  16.01.2012
Artikkelbilde
En fornøyd Frode Hamre etter storløpsseier med Winmecredit lørdag (alle foto: hesteguiden.com)

Hamretraveren Winmecredit spurtet inn til seier i Gunnar Opsahls Æresløp på Forus lørdag.

Den garvede elitehesten Garland Kronos var storfavoritt til å vinne V75-6 med 100.000 kroner til vinneren. Midtfjeld-traveren fikk da også overta teten fra 5-årige Winmecredit, og etter å ha dempet til billige 16.2 på tusenmeteren trodde de fleste at løpet var kjørt. Ut i oppløpet ga imidlertid dødenstravende Inzaghi opp og det betød fritt frem for Frode Hamres Credit Winner-sønn.
Frode Hamre og Winmecredit
På få steg speedet Winmecredit til seier første gang mot eliten og fikk velfortjent klapp på rompa av trener og kusk.

Winmecredit kjørte med sine 784.000 inn mest av alle på den suksessrike Hamrestallen i fjor, og startet den nye sesongen på beste vis - vinnertiden ble 14.9/2040a. Frode Hamre vant forøvrig dette løpet også i fjor med Cream Of Arnie - se storløpsvinnere 2011.

STOLPE FOR ANTHONY
Fleste seire i hele landet under 2011 bokførte Anthony Boko med sine 12 triumfer, og dette året har begynt på beste vis for Revenue-sønnen. Etter å ha tetvunnet som 1-oddser på Sørlandet søndag var Frode Hamre meget optimistisk før V75-1. Fra spor to kjørte Hamre for tet, men der ville Jeppe Juel sitte med Kif Kif, og etter første 500 på 10.9 la Anthony seg rolig i dødens.
Anthony Boko og Frode HamreDerfra styrte den nyblivne femåringen hendelsene fullstendig og lekte seg til 60.000 kroner på 16.0/2040a.

SATSER PÅ LØRDAGENE
Frode Hamre var selvsagt storfornøyd med begge sine stallhester og la ikke skjul på at V75-trenerligaen er et hovedmål denne sesongen. Det har da også startet på beste vis da Ulleberg-stallen allerede har fire V75-triumfer å vise til etter årets to første V75-runder - i fjor havnet man på 20 stallseire som var to bak Romtveit og Westergaard.

Dagens største favoritt var Sandefjordeide Jærvsø Ole, men femåringen som varmet opp med lunsjtriumf på Jarlsberg var i galopphumør denne gang.

TIL LØRDAG ER DET BJERKE SOM ER V75-ARRANGØR - se startliste