Klart for mandagstrav

14.06.2012
Artikkelbilde
Tar Kringelandlovinda en ny Jarlsbergseier for sin trener Alexander Heisholt i V5-1? (foto: hesteguiden.com)

JARLSBERG 18. JUNI:
Etter å ha startet sesongen med to lunsjtrav er det mandag klart for årets tredje av ni lunsjer.

Grand Prix-travet nærmer seg med stormskritt og banen går nå inn i en meget hektisk periode. I de tre kommende ukene skal det nemlig avvikles to stevner i uken før det er dags for maratonarrangementet med travløp fem dager til ende den andre uken i juli.

Førstkommende mandag er det altså årets tredje lunsj som står for tur, mens det er vanlig V65-runde på fredagen.

Klikk for komplett program mandag 18. juni

OVER PÅ UNDER EN TIME
Det er som kjent superrask avvikling når det er snakk om lunsjtrav. I første avdeling med start kl. 13:37 skal tolv kaldblodstravere med høyest 105.000 kroner på konto sette hverandre i stevne - favoritt blir den kapable, men usikre Eldinghoppa 7 Kringelandlovinda som vant sist hun gjestet Tønsberg.

FEMTE GANGEN GILDT?
Jarlsbergs Folkehest Super Einar har sviktet med galopp i sin tre siste starter og har tilgode å være på trippelen på fire forsøk. Har dog vist gryende form, og fra et perfekt andrespor bør Flåten-traveren kjempe helt i toppen om galoppskoene blir lagt igjen i stallen denne gang. Verst å slå blir nok Jan Kristian Waalers toppstammede 12 Thai Chaiyo som var god annen på 18.0 full vei volte her sist.  

MALMIN I DYTTEN
Kristian Malmin har hatt meget god flyt på stallhestene de siste månedene, og i den tredje avdelingen kan 10 Dumdumboy fort ta årets første pinne. Løpet er forbeholdt hester med maks 300 startpoeng, og det er kun 4 Johnny V. som har vunnet denne sesongen.

DOBBEL HØITOMT?

Vår mangeårige landschampion Eirik Høitomt startet sesongen litt svakere enn vanlig, men nå er 43-åringen igjen øverst på landsstatistikken - trolig for godt.

Mandag har han flere fine sjanser, og i V5-4 som også er starten på DD-spillet sitter han bak en spennende traver i 3 Pavie Vang. Femåringen med 7 seire på 35 starter debuterer nemlig for suksessrike Sigbjørn Kolnes, og S.J.'s Photo-sønnen har en finfin oppgave på papiret.

I V5-finalen får Høitomt sjansen bak kapable 2 Safe Amour siden Kristian Malmin velger å kjøre stallkameraten 9 Beak's Mr. Toby. Trener Steinar Bye melder at førstnevnte er klassen bedre, og fra et perfekt startspor er "tet och slut" et ikke usannsynlig scenario for Love You-vallaken.

TA LUNSJEN PÅ JARLSBERG DA VEL