Lokale V75-triumfer

Skrevet av Pål Jensen,  07.05.2012
Artikkelbilde
SEIER SOM SMAKTE: Gunnar Eirik Flåten og Geir Flåten hadde all grunn til å smile etter Hesby Kvikks V75-seier.

V75 BERGEN 5. MAI:
Hesby Kvikk og Duen's Photo var herlige vinnere i regnværsbyen lørdag. 

Det var stilt store forventninger til de to Vestfoldhestene som begge var gjort til favoritter av spillerne. Hesby Kvikk tilhørende Jarlsbergbanens smed Gunnar Eirik Flåten sto med fire seire på sine åtte starter, men hadde en ekkel utgangsposisjon i V75-5. Det løste seg dog maksimalt for trener og kusk Geir Flåten som kunne kjøre rett frem i andrespor for runden fra mål å sitte i et perfekt tredje par utvendig.

Flåten avventet angrepet til 600 igjen, og Lome Elden-sønnen var rask fremme hos ledende Skaffer Elden. Jarlsbergtreneren lot 5-åringen hvile litt i rygg gjennom den siste svingen, men da han vred ut i angrep ved utgangen av svingen var det tidlig klart hvor seieren ville havne.Geir Flåtens Hesby Kvikk
På lette ben avgjorde 12 Hesby Kvikk på 28.7 full vei volte - og Flåten kunne tilogmed koste på seg å hilse til publikum.

Dette var eierens første V75-triumf verdt 50 tusenlapper for hesten som dessuten er oppdrettet på Nøtterøy av Tor Erling Johnsen.

OVERLEGEN TILSLUTT
I den sjette avdelingen var det Ramnestraveren Duen's Photo som skulle i ilden.  Fra et fint fjerdespor bak bilen travet S.J.'s Photo-sønnen som fjerdehest gjennom den første svingen. Etter at første femhundre var passert på raske 1.11 tok trener og kusk Bjørn Duestad affære, og ekvipasjen satt raskt i front. 5-åringen fikk dempe til 13.6 på tusenmeteren, men ved inngangen til siste sving fikk han hardt press av Safir.
Bjørn Duestad og Duen's Photo
Ut av siste sving sa dog den rågode vallaken takk for følget og vant helenkelt på ny rekord 1.13.3/1600a. 

Dette var Duen's Photos andre V75-triumf og med nye seksti tusenlapper på konto rundet han 400.000 innkjørt. På kun 24 starter har det blitt hele syv seire for hesten som årsdebuterte med en fin annenplass på Jarlsberg i midten av april. Duen's Photo har slitt endel med helsen, men i vinter har han fått trent kontinuerlig og Bjørn la ikke skjul på at han har ambisjoner med den sterke traveren i år. Neste store siktemål er Shan Rags Æresløp på Leangen 16. juni kunne Duestad fortelle - det er et sprintløp for norskfødte femåringer med hele 175.000 til vinneren.

FAMILIEJUBEL
Duen's Photo er en skikkelig familiehest som er eid og oppdrettet av Bjørns datter Jeanette.
Duenfamilien på seremoniplass
YES: Tone Celine Bergh-Olsen, Jeanette Hegg Duestad og Bjørn hadde all grunn til å smile på seremoniplass.

ANTHONY TILBAKE I VINNERSIRKELEN
Mens verken Flåten eller Duestad har for vane å vinne V75-løp er fylkest største og mest suksessrike trener Frode Hamre bedre vant. Tilbake i fødebyen så det imidlertid ut til å gå den veien høna sparker da han brant med både storfavoritten Ultimate Lindy som igjen galopperte med grepet på oppløpet samt Sexy Dirty Money som måtte nøye seg med fjerde i Duen's Photos seiersløp. I V75-finalen tok han imidlertid sitt monn igjen ved å sende seiersmaskinen Anthony Boko inn til hestens fjerde triumf for året.

Revenue-sønnen som vant 12 av 21 starter i fjor sto uten seier siden januar, men denne gang var det ikke snakk om saken. Som andrevalg i V75-finalen tok han enkelt teten etter en første 500 meter på 11.6. Deretter fikk imidlertid Hamre dempe til svært rolige 16.5/1000. På siste bortre satte dog Eirik Høitomt fart fra andre utvendig med favoritten 8 M.T. Big Business og disse stakk fra feltet.
Anthony Boko og Frode Hamre vinner V75-7
Det ble en herlig fight ned oppløpet der 3 Anthony Boko holdt unna med en halv lengde på 14.8/2100a.

Seieren var verdt hele 75.000 kroner og dermed har Anthony Boko tatt tre V75-seire i år. Sammen med stallkameraten Acolyte Hanover samt Tord Viking og Torpa J leder de dermed den statistikken.

SUVEREN PÅ TOPPEN
Som trener var dette Frodes trettende V75-triumf i 2012 noe som er syv flere enn Åsbjørn Tengsareid, mens Per Gottling ligger på tredje plass med fem lørdagsseire. Hamrestallen har altså vunnet mer enn de to neste tilsammen, og ingenting tyder på at de ikke skal hente hjem den gjeve tittelen i år igjen.

På V75-kuskestatistikken troner også Frode Hamre øverst da han har styrt inn tolv vinnere, men her er det adskillig jevnere med Tom Erik Solberg og Kai Johansen bare en seier bak. Jarlsberg er som alltid godt representert med Lars Anvar Kolle på fjerdeplass med sine åtte fulltreffere, mens både Vidar Hop og Eirik Høitomt kan skilte med fem V75-triumfer så langt i år.

Klikk for lørdagens spillresultater samt fullstendig premieliste (alle foto: hesteguiden.com)

TIL HELGEN ER DET DAGS FOR OSLO GRAND PRIX MED STOR SPORT OG V75 BÅDE LØRDAG OG SØNDAG