Flotte løp

Skrevet av Pål Jensen,  15.03.2012
Artikkelbilde
Startraske Rossi blir en nøkkelhest sammen med Tor Wollebæk i V65-2 i morgen (alle foto: hesteguiden.com)

JARLSBERG FREDAG:
Det er fulle felt og meget fin kvalitet på løpene i morgen.

Vinteren ser ut til å ha sluppet taket og med sommerlige temperaturer dukker stadig flere gode hester opp i løpsbanen. Etter endel omganger med relativt svak innmelding er det meget godt nivå på de ni travløpene vi byr på denne fredagskvelden. Det betyr også at det spillende publikum blir satt på flere prøver i både V5, V65 og DD-spillet.

Det første løpet går klokken 18:00 - komplett baneprogram finner du her

SOLIDE MØDRE GIR FREMTIDIGE STJERNER?
Kvelden innledes med et 3-årsløp der kun to av de tolv deltakerne har startet. Det er selvsagt en utfordring for spillerne, men det er alltid spennende å se nye hester entre banen - kanskje noen av disse vil være med i de pengestinne årgangsløpene senere i sesongen?

Ser vi på morstammene på deltakerne er det mye interessant å finne. 1 Noble Rite er en søster til Pascal 14.6 - 288.000 (ni seire), mens Bjørnerød-traveren 2 Happy Trigger er C.C. Girls førstefødte - hun tjente selv 623.000 og travet 14.0. Dårlig var heller ikke Gary's Donna (14.3 - 551.037) som er mor til 3 Gary Volcano. Biris Folkehesttrener Morten M. Ottersen kommer på besøk med 7 Benedicte B.R. (e Juliano Star) som er en lillesøster til knallgode Passphoto B.R. samt Waaler-traveren Abdul B.R. Forhåpninger har nok også Tom Horpestad til 9 Working On A Dream som med Petrina Land som mor er søster til den avdøde ungheststjernen Cash And Carry (7 seire på 12 starter). Kadabra-vallaken 10 Support Justice har flere gode søsken med den knalltøffe seksårshoppa Support Vacation (12.7 - 723.495) som ener. Eller kanskje Jan-Ivar Johansen har en ny motorsykkelkanon i 12 Electra Glide med Laverda (e Bicycle) som mor.

FREKK BANKER?
V5-spillet begynner kl. 18:30 og i et løp for varmblodshester med maks 30 tusenlapper på kontoen er det ikke lett å plukke vinneren. De som så avslutningen til 9 Armani B.R. forrige fredag setter nok 4-åringen til Simen Bremseth Jessen tidlig på bongen - en banker for de dristige?

TORPA IGJEN?
I den andre avdelingen blir 2 Torpa Jo igjen hardt betrodd etter at H.G. Balder-sønnen lekte seg til årets tredje triumf her på Jarlsberg sist. Høitomt sikter nok mot føringen igjen, men det er etpar svært kapable hester for grunnlaget i mot denne gang. Fungerer 5 Megårds Knekten, 6 Frøyu Tuva eller 8 Tordin for dagen er de absolutt i stand til å kneble storfavoritten.
Mari Sørensen vinner med Striks på Momarken
Det er nok også 3 Striks som var imponerende god ved 28.2-seieren for Mari Sørensen på Momarken i fjor. Treneren ligger riktignok lavt etter pause, men Antonsen-produktet står jo perfekt til og får dessuten Vidar Hop i vogna. 

Kveldens tredje løp er starten på V65-spillet og de som vil være med må levere bongen innen 19:25.

TUKTER UTLENDINGENE?
Favoritt blir 5 Mister Pepper som kom seint i gang med karrieren, men den norskfødte femåringen har vist seg som en skikkelig plussvariant med tre seire og en annen sålangt. Det er snakk om et stayerløp, men Mister Pepper har jo vist seg som en meget sterk traver. Hot Chili Pepper-vallaken må nok rekordforbedre seg da han støter på tre spennende pausehester som er vant til å flytte beina. Horpestad-traveren 1 Staro Fighter har vunnet på 16.8 full vei og står med rekord 15.7/2140a, og kommer i likhet med en annen svenskfødt fireåring ut etter pause siden september. 4 Inspired Love debuterer for Sigbjørn Kolnes og Love You-sønnen som har gjort fire av sine fem starter starter på Solvalla (debutvant på 17.1/2140v) blir garantert å regne med. Stall Hamre er imidlertid de som importerer desidert flest hester til landet - spesielt fra USA. Hva treårige 10 Vasadu kan er dog et åpent spørsmål, men Frode pleier aldri å ta ut hester som ikke er løpsklare - et must på bongene med andre ord. 

PERFEKT FOR ROSSI
I V65-2 kommer altså banerekordholder 3 Rossi ut og vil nok bli bankerspilt av mange sammen med ringreven Tor Wollebæk. Det er sjelden kornbonden fra Stange besøker oss på hverdagstrav, og når han bare skal kjøre 6-åringen er nok ambisjonene solide. Den lynkjappe traveren var god som unghest, og nå ser formen ut til å være helt på topp igjen. Skulle Rossi svikte er det flere kapable hester som står klar til å overta - deriblant to lokale travere. 1 Skibber holder dog usikker form, men Gravdal-traveren står perfekt til både spor- og grunnlagsmessig. 2 Bjønnum Odin fikk endelig en seier sist, og den startraske tiåringen kan kanskje overraske? 10 Timian Best er mer enn god nok på sine beste dager, og Killingmo-hestene er jo i hysterisk form om dagen. Leter litt etter formen gjør både 5 Skogbryn Svarten og 6 Jotun, men begge er gode nok på sitt beste. 

HØITOMT PÅ OFFENSIVEN
I den tredje avdelingen blir Christian Lid Kaasa's gode seksåring 6 One More Flight klar favoritt til å sikre seg seierssjekken på 16.000 kroner. Golden Globe-vallaken gjør solide løp hver gang, men har ofte fått tøffe reiser fra dårlige utgangsposisjoner. Nå har unggutten latt landschampionen få overta tømmene, og det ga resultater direkte.
One More Flight og Eirik Høitomt
På Klosterskogen forserte Høitomt One More Flight til tet fra samme spor som i kveld - siden var det spill mot et mål.

Sist i V75 slet hesten med høvene i en skoløs utgave, og sladdet fra start. Avslutningen fortalte at formen fortsatt er på topp og når kusken varsler ladding fra start er det stor sannsynlighet for at ekvipasjen sitter tidlig i føringen. Uansett posisjon har hesten vist at den duger, og normalt er dette en solid sjanse.

God i sin årsdebut var 12-traveren 1 Fifty Cent som neppe er noe dårligere med det løpet i kroppen. Selvom Grønbekk-traveren er litt oppmeldt er hesten herdet fra harde V75-løp, og et klart garderingskryss for de som ikke stoler på favoritten. Gode er også 3 X.O. Hornline og 5 Saturn Blue Chip som har trukket fine utgangsposisjoner, mens 9 Jamilia og 10 Olympic Pine er plussvarianter med løp i kroppen - begge kan spurte fort og er rensere med overpace. Svært spennende er også fjorårets vinner av Aktaion Grand Prix 7 Tabu B.R. Jessen-traveren avlegger årsdebut, og vi husker jo at hun var overlegen 13.3-vinner i hennes andre start i fjor - kusken varsler dog et rolig opplegg første gang ut.

GEA TROSS BAKSPOR?
I V65-4 gjør vi spillerne oppmerksom på at det handler om voltestart. 10 Gea var ikke på trippelen på ni starter i fjor, men i år har seksårshoppa bokført tre seire på like mange forsøk. Hadde litt tur ved den første triumfen, men i de to siste løpene har Röste Bo-avkommet vunnet enkelt. Kan absolutt vinne igjen, men kommer ikke til dekket bord. 2 Granfaks er en kapabel fireåring som vant enkelt i årsdebuten, mens det ble tidlig galopp sist. Den fintstammede Voje Faks-sønnen reparerte imidlertid solid til andre bak gode Eskelands Bror - en vinner feilfritt! God har også 9 Hesby Kvikk vært i sine fem starter hittil i karrieren. Lome Elden-sønnen til banens smed Gunnar Eirik Flåten møter konkurrenter han er på talefot med i en feilfri utgave. Gode nok er også springsporhestene 7 Lyssjø Eldi og 12 Lind Frigg som dog må legge galoppskoene igjen i stallen.

Verdt å merke seg er trener Morten Antonsen uttalelser i TGN vedrørende 1 Fiks - "vinner dette løpet, det føler jeg meg rimelig sikker på". Nå har ikke seksåringen vunnet på sine tjue starter hittil i karrieren, men med solide treningsrapporter og perfekte forutsetninger må jo hoppa strekes - Stallskriket utelater 30-traveren på tre hester.

FIN KLASSE
er det på den femte avdelingen forbeholdt norskfødte varmblodshester med høyest 235.000 kroner inntjent. Yankee's Photo etter V75-seier på Bjerke i september 2011Aller best er trolig 11 Yankee's Photo som trener Odd Arne Sagholen har Derbyforhåpninger med denne sesongen.

S.J.'s Photo-sønnen travet 16.0 full vei allerede i fjor som treåring, og sist spurtet han meget fort etter en trøblete reise i køen. Igjen må Sagholen belage seg på å runde feltet, men det tror vi han klarer om det blir tempo i front. Flere kapable, men galopplystne hester er med i dette fine løpet - både 2 Wixi Laylock og 3 Bilbao står dessuten meget fordelaktig til spormessig. 7 Riverside Alone var tilbake i godt slag sist, men har trukket et vanskelig startspor nok engang. 12 Fritz Othello tar turen fra Sverige, men også Per Ludvig Nilsen hadde nok håpet på et bedre spor. Hesten er dog meget sterk og kan ikke avskrives i dette flotte oppgjøret der ingen kan betegnes som sjanseløse. 

RUTH I FINALEN?
I V65-finalen kommer 8 Ruth Reerstrup ut med stolpe i programmet. Den tidligere Westergård-hoppa har vunnet begge sine starter i Undem-regi, men sist slet hun på de trange Klostersvingene og vant med minst mulig margin. Har trukket bakspor i dette hoppeløpet der flere plussvarianter vil gjøre det vanskelig for Carmody Lobell-datteren denne gang. 5 Sassy Lane var rågod til 15.6-seier full vei her på Jarlsberg i januar. Gangen etter måtte dog Høitomt-traveren gi seg for 9 Priceforme G.T. som har gjort sine saker meget bra. 11 Miraflores var god annen i Hamre-debuten, men står også hun vanskelig til i likhet med 10 Spirit Of Forests. Langt bedre forutsetninger har variable, men startraske 1 Silva Star Nevele, mens springsporhestene 6 Lady Va Bene og 7 Gazzas Image normalt er med i fremste rekke herfra.

Har du ikke vært på banen på en stund er bør du benytte anledningen fredag - det er faktisk hele fire uker til neste kjøring her på Jarlsberg. 

VEL MØTT TIL FIN TRAVSPORT OG SPENNENDE SPILL PÅ JARLSBERG