Ingen start for Super Einar

Skrevet av Pål Jensen,  21.03.2012
Artikkelbilde
Super Einar med friske fraspark tidligere i år - nå er Folkehesten syk og må utsette debuten (foto: hesteguiden.com)

Super Einar har pådratt seg en luftveisinfeksjon og må følgelig sto over lørdagens Bjerkestart.

Pressemelding:

Super Einar har pådratt seg luftveisinfeksjon og starter ikke på Bjerke til lørdag!

 

Da kom dessverre beskjeden vi aller minst ville ha. Super Einar har blitt syk og kan av den grunn ikke gjennomføre den planlagte starten på Bjerke lørdag 24.mars.

Det var en skuffet trener Geir Flåten som kom med beskjeden onsdag formiddag. I oppkjøringsfasen mot lørdagens løp startet Geir Super Einar i rutineløp mot andre hester på Jarlsberg tirsdag kveld. Dette for å gi hesten rutine i å løpe sammen med flere hester og i tillegg trene på voltestart med ham. Super Einar oppførte seg eksemplarisk, men etter rutineløpet merket Geir at Super Einar var litt snørrete i nesa. Onsdag morgen hadde situasjonen forverret seg, nå var ikke Super Einar bare litt snørrete i nesa, men mye. Dermed bar det til veterinær som raskt konstaterte at han hadde pådratt seg luftveisinfeksjon. Veterinæren beordret medisinering i form av en penecillinkur.

Super Einar må ta det rolig i et par uker, men Geir tror ikke han taper seg så mye formmessig av den grunn. Jeg er veldig lei meg, men det er sånt som skjer med dyr fra tid til annen. Vi kommer sterkere tilbake, gir Geir klar beskjed om.