Spennende gamlinger

Skrevet av Pål Jensen,  13.03.2012
Artikkelbilde
Max Thunder og Lars Anvar Kolle vant helenkelt i 3-årsdebuten på Drammen i august 2008. I en alder av syv år har seiersmaskinen nå havnet i Cato Michelsens trening (foto: hesteguiden.com)

TRENINGSLISTENE:
Blant elleve nykommere er to eldre travere med høy seiersprosent. 

Det har vært god aktivitet den siste uka der elleve hester har gått inn og like mange ut hos våre A-trenere.

NYE HESTER pr. 13. mars

Hedda Assev:
Delicious Queen (6 år)
Romeo Pershing (5)

Tor Olaf Halle:
Pretty Des (7)

Frode Hamre:
Cabaret Dream (4)
Hitchcock (6)

Eirik Høitomt:
Viva Vici (3)
Viva La Diva (4)   

Geir Kihle:
Moe Faxa (2)
Norheim Odine (2)

Cato Michelsen:
Max Thunder (7)

Lars Magne Søvik:
Super Boy (8)

I tillegg har Kåre Andersen fått inn en rekke hester til innkjøring på sitt unghestsenter.

70 i SEIERSPROSENT
Mest interessant blant de nye er kanskje norskfødte Max Thunder som har kommet til Cato Michelsens stall på Tjodalyng. Syvåringen til Rune og Helge Bergsvand (også fra Tjodalyng) startet karrieren hos Jan Morten Hansen på Jarlsberg. Etter et prøveløp på 18.8 som treåring ble det med bare èn start som dog resulterte i en overlegen seier før problemene dukket opp. Ferden gikk etterhvert til suksessrike Flemming Jensen. Hos dansken bokførte S.J.'s Caviar-sønnen hele seks seire i femårssesongen, og tjente 150.000 kroner etter bl.a. to Åbytriumfer. Med 7 seire på bare 10 starter skal det bli spennende å se om Cato (og samboer Bente Halland) kan få Max Thunder tilbake i banen.

Cato bor i likhet med tidligere arbeidskollega Lars Magne Søvik i Sandefjord. Søvik har også fått inn en gammel traver med solide prestasjoner. Super Boy er en tyskfødt åtteåring som står med fire seire i raden - dog sålangt tilbake som i 2009. I regi Åke Svanstedt vant Baltic Bet-sønnen bl.a. til 1.5 i odds på Solvalla. Hesten er i likhet med Max Thunder eid i Tjodalyng og står i DNT's database med 14.1-rekord og 328.293 kroner i grunnlag. Statistikken viser 7 seire på 14 starter, men hos Søta Bror (travsport.se) opererer man med 12 seire på 24 starter. Uansett er det en interessant hest bergenseren har fått inn på stallen.

Ellers ser vi at Geir Kihle fortsetter å satse på norske ungdommer - nylig ankommet er to 2-årige hopper med Moe Odin som far kombinert med tiltalende morstammer.

 

HESTER UT DEN SISTE UKA:

Kåre Andersen:
Lome Vinni (2 år)
Odin Frøkna (2)
Artic Liam (3)

Hedda Assev:
Åsvangs Jo (4)

Connie Engebråthen:
Thai Jasmine (5)

Eivind Gravdal:
Drill (8)

Frode Hamre:
Beloved Fortuna (4)
Playful Win (5)
Mavril SAS (6)

Geir Kihle:
Stjerne Jerkla (4)

Øystein Kruse:
Dag Storm (7)

Klikk her for å komme til alle treningslistene.