Innfrir storfavorittene?

Artikkelbilde
Stilige Credicity blir kalasfavoritt i V65-3 sammen med sin trener Frode Hamre (begge foto: hesteguiden.com)

V65 FREDAG 16. NOVEMBER:
Flere hardt betrodde hester stiller på startstreken på Sandefjorddagen fredag.

Ikke før har landets største travforening Stokke avviklet sin dag før en av de eldste foreningene i Norge overtar taktpinnen denne fredagskvelden. Det betyr stinn brakke med sponsorer og gjester på Ulf Thoresen-rommet, flotte ekstrapremier til de aktive og litt ekstra liv på seremoniplass.

Sandefjord Travforening ble stiftet sålangt tilbake som i 1880 og har fostret flere markante travsportskikkelser - disse blir æret allerede i det første løpet med start kl. 18:30. 

En halv time senere begynner det populære V65-spillet - se komplett baneprogram

HÅNDBALL vs FOTBALL
Et artig innslag på lagsdagene er dobbelsulkyløpene, og denne gang vil vi kjøre to heat med fire hester rett etter at syvende løp er i mål. Først skal fire spente representanter fra våre sponsorer i ilden. To av landets største tippekommisjonærer Stanghjørnet og Joker Haukerød skal knive om seieren, men fra Handelsbanken hører vi at de er sågodt som bankers (mens vi også holder døren åpen for Harmonie som har trukket det perfekte førstesporet).

Skikkelig fight blir det også i det andre heatet for her skal to spillere fra opprykksjagende Sandefjord Fotball møte to svensker fra Runars eliteserielag -se artikkel i Sandefjords Blad

NYTT ANDELSLAG I EMNING
Landskjent ble Stall Sandefjord Travforening for endel år tilbake da King Kosmos og Turbo Hovsten herjet med konkurrentene. Nå har travforeningen igjen gått i bresjen for å stimulere travinteressen og kjøpt inn to andelshester satt i trening hos Lars Magne Søvik. Begge hestene blir å se på Jarlsberg i kveld da den norskfødte toåringen Schumba vil bli vist rundt klokken 18, mens danskeimporten Our Girl debuterer i kveldens fjerde løp - har du lyst til å være med ta en titt på www.travsport.no/sandefjordtrav

Og nettopp i V65-3 kommer kveldens kanskje største favoritt ut i 8 Credicity. Hamre-traveren har imponert i harde selskap, og trolig kjører Frode tidlig til tet med Credit Winner-sønnen som satt fast som annen i Bergens 3-årsfestival sist.

TAPER NEPPE
Hardt betrodd blir også Ramnes-traveren 1 Pretty Photo i V65-finalen.
Pretty Photo og Asbjørn Mehla vinner på 12.4 i oktober
Seksåringen var jo smått fantastisk på 12.4 tross tøff utvendig reise sist hun startet hos oss.

Selvom det ikke skorter på konkurranse må selv kusk Asbjørn Mehla innrømme at "det kun er galopp i mot".

NY VINNERMELODI?
En annen god lokal trener er Lars O. Romtveit som fort kan ha en ny seiersmaskin i seksårige 8 Arwen. Hallsta Lotus-datteren imponerte første gang ut i ny regi, og treneren ligger ikke akkurat lavt foran starten i V65-innledningen.
1 Stee Raua og 3 Høibyrauen er begge mer enn gode nok til å vinne V65-2 i feilfrie utgaver, og blir nok et tohesters-lås for mange. Mer åpnet i sprintløpet i den fjerde avdelingen der de på forhånd beste hestene har trukket vriene startspor. Det har imidlertid ikke favoritten i V65-5 som også er første avdeling i Dagens Dobbel-spillet. 2 F.H. Eiken står nemlig perfekt til både spor- og grunnlagsmessig på favorittdistansen sprint.

Kvelden avsluttes med de to siste V5-løpene der 1 Renoir nok akter å kopiere tetseieren fra forrige fredag, mens montèjentene gjør opp i det niende og siste løpet. For en gangs skyld rir ikke vår nye montèdronning Siv Emilie Løvvold en av favorittene, og da kan kanskje hesten med det klingende navnet 8 Baiasen vinne igjen sammen med nykommeren Eirin B. Vinvand - hun red sine to første løp forrige måned og seiret i begge!

VEL MØTT PÅ JARLSBERG FREDAG