Ny spennende V65-omgang

Artikkelbilde
Traver Frode Hamres Vasadu først over målstreken for 10. gang i år? (foto: hesteguiden.com)

V65 FREDAG 23. NOVEMBER:
For tredje gang på rad står vi som alenearrangør på fredagskvelden.

Det er kun fire kjøredager igjen av travåret 2012 som avsluttes med tre stevner i julemåneden med travkjøring både lille juleaften og fjerde juledag på programmet. Denne kjøringen er dog etter vanlig mønster med ni løp inneholdene både V5, V65 og DD-spill - se baneprogram

LOVENDE UNGDOMMER
Kvelden innledes med årets første toårsløp her på Jarlsberg, og svært suksessrike Frode Hamre blir favoritt med toppstammede 7 Tristar Merci. Lillebroren til årets danske Derbyvinner Repay Merci står flott til i springspor, men støter på flere gode konkurrenter - bl.a. 4 Ramona's Fighter som feilet som vinner mot favoritten sist.

V65-spillet sparkes igang i andre løp kl. 19:00 og her har Nordland-traveren 5 Horgen Don en fin oppgave. Fireåringen er vant til å møte gode hester, og var dessuten tapper toer på ny rekord her sist - at ringreven Magnus Helland overtar tømmene er også interessant.

2 Photo Va Bene jakter årets fjerde triumf sammen med deleier Marius Høitomt som fortiden jobber hos Frode Hamre. Den fintstammede fireåringen har en finfin oppgave på papiret og er normalt en vinner uten tull.

NY SEIER?
I V65-3 skal tretten kaldblodshester ut i et montèløp fra fire distanser. På strek står 1 Prins Hardy som har vært god sammen med sin gode rytter Malin Berås, mens 4 Seier Kongen kommer fra to strake og imponerende seire i trav.
Mjølnerød-traveren får dessuten årets overlegne montèchampion Siv Emilie Løvvold på ryggen og blir klar favoritt.

Det er snakk om stayerdistanse og dermed kan også millionærene på lengste tillegg komme inn i matchen. Både 11 Horgen Kinge og Gravdal-trente 13 Skibber har vist at de duger under sal.

I det femte løpet starter også V5-spillet og favoritt blir 8 Ann`s Kor T. som har gjort det meget bra i ny regi. Selv fra dette sporet tror Simen Bremseth Jessen på seier for den tidligere Westergård-traveren.

TOSIFRET?
I V65-5 og DD-1 jakter 8 Vasadu årets tiende seier sammen med sin trener Frode Hamre, og selv fra bakspor bør treåringen ha solide muligheter til å runde til ny triumf.

V65-spillet avsluttes med et herlig spintløp for hester med inntil halvmillionen innkjørt. Best på kapasitet er trolig fireårige 9 Cherry Va Bene samt Desserud-traveren 12 Victor Invalley, men sporene er ikke akkurat gull. En forventet luftig startsiden kan dog gjøre oppgaven enklere.

VIDÅPEN V5-AVSLUTNING
Kveldens to siste løp er som vanlig de siste V5-løpene, og den fjerde avdelingen burde strengt tatt aldri inngå i et V-spill. Her stiller faktisk ustartede kaldblodshester på startstreken, og det gjør jo bingofaktoren komplett. 4 Brenne Viking er en slik og treåringen etter Järvsöviking kan være en billig løsning - å være tilstede på banen og sjekke varminger kan vise seg inntektsbringende her. Heller ikke det niende og siste løpet er særlig lett å løse - om da ikke 10 Engtun Blesen fortsetter den fine fremgangen og står på helt til mål også denne gang.

VELKOMMEN TIL KVELDSHYGGE PÅ JARLSBERG!