Fin fredags-Meny

Artikkelbilde
Gjentar Kick Hanover og Kristian Malmin 12.3-triumfen fra juni i V65-finalen fredag? (fotos: hesteguiden.com)

V65 FREDAG 12. OKTOBER:
Hele ti løp står på programmet der spesielt Dagens Dobbel-løpene holder høy klasse.

Med Tønsberg og Omegn Travforening som initiativtager er kveldens løp sponset av lokale Meny-kjøpmenn som sørger for fine ekstrapremier til såvel eiere som aktive.

Stevnestart er som vanlig 18:00 med første løp en halvtime senere - se komplett program 

KVARTETT GJØR OPP?
V65-spillet begynner i det andre løpet med spillestopp klokken nitten, og her ser det ut til at fire hester som står perfekt inne på pengene skiller seg litt ut fra mengden.
Mest interessant er helt klart 3 Løkki Dino som kommer ut etter et halvt års pause med strålende rapporter i ryggen. Fireåringen til Vilde M. Kals har innledet lovende med to seire på tretten starter. I år har Moe Odin-sønnen fire andreplasser å vise til, men det er svært gode Solvang Balder og Rognfaks som har vunnet disse løpene. Nå melder kusk og trener om svært fine treningsarbeider, og fungerer denne i varmingen kan det kanskje være en helfrekk sjansebanker. Dokumentert god form holder imidlertid både 4 Mai Vilde og 5 Bokli Storm som begge står fint til spormessig, mens også 9 Gangtrøtt trolig vil ha et ord med i laget når oppløpskampen tar til.

TRIO ETTER PAUSE
Kvaliteten på de norskfødte hestene i V65-2 er ganske nedslående, men 10 Lady Centennial har rukket å vise fin kapasitet, og vant lett fra tet på finfine 16.6 full vei i sommer. Kommer ut etter pause som en stor outsider nå. 12 Felix S. er ni år, men har kun startet fem ganger. Det har dog gitt to seire, og med et fint prøveløp å vise til blir hesten å regne med tross laaang pause. 3 Shocking Andover er en toppstammet traver etter Andover Hall og banerekordholder Bernadette's Cat. Treåringen gjorde to fine løp bak gode hester før han har rotet seg bort tre ganger på rad. Har trener Trond Anderssen funnet ut av denne bør seierssjansene være meget gode. 

VISER SEG BEST?
I den tredje avdelingen synes to kapable hester fra to av landets beste trenere å være kneppet over konkurrentene kapasitetsmessig. Både Trond Anderssen-trente 4 Original P. og Frode Hamres 7 Opening Day kan vise til tre seire på bare syv starter denne sesongen, og mye tyder på at denne duoen gjør opp om de 14 tusenlappene.

VINNER IGJEN?
To hester skiller seg også kraftig ut i V65-4, men det spørs om selv V75-vinneren 11 Vasadu med 8 seire på 12 starter kan tukte tidligere kollega Lars Magne Søviks nye reklamehest. 9 Remee La Marc har nemlig imponert kolossalt i tre strake triumfer - de to siste på 13-tider på hjemmebane. Denne duellen innleder også kveldens V5-spill som har spillestopp kl. 20:05.

SPILLER FØRSTEFIOLIN
Den femte avdelingen er også DD-1 og her skal flere lørdagshester ut å kjempe om 16.000 kroner i et stayerløp stengt ved 290 tusen inntjent. 2 Opus One F.H. har vært knallgod i regi samboerparet Jessen/Rolandsen, og selvom den sterke S.J.`s Photo-vallaken har hatt en liten pause har den røde traveren et perfekt løp på papiret.

Opus One F.H. var knallgod dødensvinner for Simen Bremseth Jessen her på Jarlsberg i sommer - dacapo fredag?  

Løpet er dog meget godt besatt der kun to hester står uten seier i raden. Frode Hamre har en enorme 28.75 i seiersprosent på Jarlsberg, og startraske og seiersvante 4 Ashford Boko er stallens bud i dette fine løpet. Eirik Høitomt satser ikke like hardt på treningsbiten, men 5 Ante har bokført to seire etter at femåringen kom i landschampionens trening. 6 Andy B.R. har null problemer med distansen, og lillebroren til Muscles Wiking B.R. holder god klasse på sitt beste. Det gjør også stallkameraten 12 Oslo Kronos, men trener Anderssen hadde nok håpet på en bedre utgangsposisjon for hesten som har vunnet 6 av 13 denne sesongen. En som har fått et godt spor er dog formtoppede 1 Iron Side som kan være en luring sammen med plussvarianter som 3 Matchless, 9 Fashion Albert, 10 Noahtheboatman og 11 Games We Play

KJAPP FINALE
Forrige fredag fikk vi se en oppvisning av fireårige Broadway Legs som travet 10.9 i eliteløpet. Like fort kommer det neppe til å gå i V65-finalen denne gang, men 3 Kick Hanover står da med 12.2-triumf i raden. Er en utpreget tetløper og Kristian Malmin akter nok å lede hele veien igjen. Hoppene har grunnlagsfordel og dermed står Asbjørn Mehlas formtoppede 6 Pretty Photo billig inne på pengene - klart motbud. Vondt til står derimot Kihle-trente 8 Bogle Superb, men Derbydeltakeren kommer uansett langt med ungdommens mot. To femåringer med god form er Midtfjeld-duoen 5 Thierry og 10 Vegas Yankee, mens Hamre-trente 9 Boztheman har gjort det meste riktig på slutten. To damer som er gode nok på sitt aller beste er 1 Lily West samt 11.1-traveren 12 Fleetfoot Hanover.

V5-4 får montèspesialisten 1 Umulius med umulige Siv Emilie Løvvold på ryggen som klar forgrunnsfigur, mens det er mer åpent i V5-finalen som er forbeholdt varmblodshopper i lavt grunnlag. Treningsrapportene er dog meget positive på Tvedt-traveren 8 Pamperedmuscles som kan ventes kraftig forbedret etter behandling.

VELKOMMEN TIL EN FLOTT FREDAGSMENY PÅ JARLSBERG