Snarlig revansje?

Artikkelbilde
6 Pembroke ledet klart ut i oppløpet forrige fredag, men via en rakettspurt rakk Frode Hamre frem med stallhesten 5 Viktor Frei. Hvem bryter målsnøret først i V5-2 på mandag? (foto: hesteguiden.com)

LUNSJ-V5 MANDAG 15. OKTOBER:
Pembroke ble innhentet av Viktor Frei i siste steget for ti dager siden - mandag møtes de igjen.

Sesongens niende og siste lunsjtrav går av stabelen denne mandagsettermiddagen der første løp som vanlig starter presis klokken 13:37 - se komplett baneprogram

Det er mange kapable favoritter på ferde denne gang, men flere av dem er langtfra stødige på labben. I V5-innledningen skal Gottling-trente 11 Alamo Boko prøve å bokføre årets fjerde triumf, men femåringen har galoppert i fire av de fem siste startene. Har ikke tid til noe tull på en kjapp sprint, og 4 Kenny Pine kan uansett bli vond å fange sammen med landschampion Høitomt.

I V5-2 er det altså et revansjeoppgjør mellom 3 Pembroke og 7 Viktor Frei på trappene, men det er etpar andre gode travere i det lille åtte hestersfeltet. 6 Pingo Spring holdt unna for 2 Renoir etter pause sist, og begge kan ventes enda vassere denne gang. 

ÅPEN JAKT
I den tredje avdelingen skal hester med maks 300 startpoeng i ilden, og her kan flere vinne. En som sjelden vinner, men som har et flott løp på papiret er 3 Spirit Scot. Steinseth-traveren får denne gang Vidar Hop i vogna, og det er kanskje det som skal til for at antivinneren tar karrierens andre triumf (kun en seier tross 21 trippelplasser).

I NY REGI
I V5-4 (og DD-1) kommer to kapable hester ut for nye trenere, og selvom Erik Killingmo ligger superlavt med 7 Ulfaks vil det være rimelig sjanseartet å ikke streke for 5-åringen som har vunnet 8 av 23 starter. Killingmo er kjent for å være rene tryllekunstneren, men Åkre Lurifax-sønnen er en humørsyk traver som treneren nesten avskriver seierssjansene til i et fagblad. 9 Ylvin har ikke startet på over tre år, men har Lars O. Romtveit fått skikk på åtteåringen kan det bli moro direkte - hesten kan bl.a. vise til en overlegen V75-seier. Dokumentert form har imidlertid både 1 Løten Nilla og 8 Korat, mens 2 Kile Sjefen har et perfekt løp på papiret.

JEVN FINALE
Også i V5-avslutningen er det mange om beinet. Da forgrunnsfigurene 8 Pablo La Marc og 11 Vicky`s Voice står vrient til spormessig kan det fort komme en smell. Det er flere av deltakerne som er mer enn gode nok til å stikke snuten først over mål på en god dag - deriblant 4 Nanny Silvio og 6 Readytorhumble