Søndagskjøring og Folkehestavslutning

Artikkelbilde
Åsbjørn Tengsareid blir storfavoritt bak Torpa J. i V5B-4 og DD-1 på søndag (begge foto: hesteguiden.com)

DOBBEL V5 SØNDAG 21. OKTOBER:
Hele ti løp står på programmet på en dag da også Super Einar tar farvel med sine andelseiere.

Selvom travstevnet først starter klokken 17:00 vil nok mange av eierne i Folkehesten Jarlsberg møte opp to timer tidligere for å være med på avskjedssamlingen for Super Einar. Trener Geir Flåten vil ta i mot de påmeldte på stallen slik at store og små fans kan hilse på Super News-sønnen. Det vil bli ponniridning og dobbeltsulkykjøring før man begir seg tilbake til travbanen og inntar middag på Ulf Thoresen-rommet.

BLI MED VIDERE PÅ EINAR
Super Einar skal som kjent auksjoneres bort sammen med de elleve andre Folkehestene 14. november, og forhåpentligvis får Jarlsbergtreneren beholde treåringen sammen med de ivrigste tilhengerne. Skader og sykdom har hemmet Super Einar i debutsesongen og Geir tror derfor hesten har mye ugjort i løpsbanen.

Uansett vil Geir stå i sentrum for Stall Jarlsberg også neste år da han har fått oppdraget som vår Folkehest-trener også neste sesong. Salget av Folkehesten 2013-andeler starter 10. november.

TET OG SLUTT?
En annen som har hatt Folkehest i år er Forustrener Åsbjørn Tengsareid og hans Jegerinnen er den av andelshestene som har startet hyppigst med hele fjorten forsøk. Med bl.a. to seire ligger han på tredjeplass på statistikken og har sjansen til å klatre ytterligere på tirsdag. Åsbjørn satser friskt på travsporten og har nylig åpnet en avdeling i Sandefjord - nærmere bestemt på ærverdige Granum Gård der også Hans Petter Tholfsen holder til.

Fra Sandefjordfilialen sender "Tengsen" ut meget gode 2 Torpa J. som blir vanskelig å tukte i kveldens åttende løp. Kanskje kan nettopp Geir Flåten bli verst i mot med sin 10 M.G. Siri som kommer med rykende fersk V65-seier i bagasjen.

Se søndagens komplette baneprogram