Briljant starter på lunsjtravet på Bjerke tirsdag 13.august

09.08.2013

Sist Briljant startet på Kala, ble det galopp fra start i det startbilen slapp feltet. Han tapte mye terreng. Det ble en ny galopp da det gjensto ca. 6-700 meterr av løpet, men han kom flott tilbake og ble femte og satt faktisk ny rekord med to galopper!! Han hadde god fart over mål, og Geir Flåten var på tross av doble galopper fornøyd med prestasjonen.

Til tirsdag starter Briljant i et lunsjtrav løp for kaldblodshester i grunnlag under kr. 30.000 på Bjerke. Løpet starter kl. 14.00. Det er et jevnt løp hvor snittet på startpoeng blant deltagerne ligger på 322. Briljanthar selv 505 startpoeng og er den med tredje mest poeng i feltet. Dette faktum kombinert med at han har vært heldig og trukket spor en, gjør at det er grunn til å håpe på en god plassering.

" Siden forrige start har jeg kjørt et rutineløp på Jarlsberg med Briljant sist tirsdag. Alt var i skjønneste orden og han gjennomførte løpet feilfritt på 1.32 på distanse 2100 meter. I dag fredag har jeg gitt ham trening bak startbil slik at han skal kunne lære seg å bli kjent med dette momentet av et travløp. Når det gjelder løpet på Bjerke til tirsdag, vet jeg ikke helt om han er rask nok fra start til å kunne forsvare førstesporet. Selv om det er flere gode konkurrenter i løpet, mener jeg at Briljant har gode muligheter til å kjempe langt framme hvis han ikke finner på å galoppere. Jeg krysser fingrene og håper på ytterligere femgang" avslutter en optimistisk Geir Flåten  

Med hilsen

Briljant og Geir Flåten