Sportssjefens vurdering av V65-løpene

18.08.2013

Jarlsberg søndag 18.august

 

V65-1.avd

Dette er pr. definisjon en vaskeekte spillenøtt. Vi kan vanskelig utelate noen uten å føle oss på tynn is. Mest tro har vi på 6 Nibley L.B. som har bra resultater å vise til i de to siste løpene han har gått. Anders Jahre er i tillegg en meget habil amatørkusk. 8 Carina Pride skal normalt kunne hevde seg i et slikt løp. Sporet trekker selvfølgelig ned, men hun kan en del denne hoppa. 2 Thunderstruck går jevnt i pengene og har trukket et perfekt spor. En trippelkandidat i våre øyne. 1 Max Stensbæk starter for første gang i regi trener Bjørn Larsen. Kan være sterkt forbedret og må krysses tidlig. Konklusjon: Helgardering

 

V65-2.avd

Heller ikke et lett løp å finne ut av for spillerne. Selv om sporet er bedrøvelig, bør 12 Chili Augustinu være bra nok til å kjempe om seieren i dette åpne løpet. Hun har levert solid i de siste startene. 3 Global Martell har ingen pen programrad, men avsluttet sterkt sist. Hun ble hindret underveis. Må tidlig på bongen. Svenskegjesten 9 Liberty V.H. rapporteres å være i fin framgang. En fersk, men spennende 3-åring i disse omgivelsene. 4 Hickomissexcellence kommer til start med fine treningsrapporter i bagasjen. Det har ikke vært suksess i løp enn, men løser det seg er hun god nok til en topp plassering her.  Koklusjon: Garder så mye lommeboka tillater.

 

V65-3.avd

Med behov for bred gardering i flere av V65-avdelingene, må vi også være ditto måteholdene i to-tre av de øvrige løpene. 10 Riverside Touchman er i flott form om dagen, og har gått flere gode løp på Jarlsberg i år. Det sier seg selv at han må ha full klaff fra bakspor på sprint skal han gå helt til topps. Vi stoler på at lederen i årets landschampionat Vidar Hop loser ham sikkert i mål. Velger du å gardere løpet er de flere aktuelle kandidater. 1 Chip Va Bene (fint spor), 9 J.C. Supersun (i form), 11 Mirabell Choice (bra sist) og 7 Saturday Speed er garderingsforslagene våre. Konklusjon: Vi singel krysser.

 

V65-4.avd

Nok et uoversiktlig løp. Vinnertipset går til 4 Ness Tjo Jervo som kan slå til om hun holder seg på beina. Hun er imidlertid langt fra travsikker, så garderinger er påkrevd. Hun galopperte fra seg en bronsemedalje sist mot bedre hester enn hun møter i dag. 5 Moas Hibban Viking rapporteres å være meget startrask. Kommer hun seg til tet, kan hun lede hele veien. 6 Nume Vår kapret hele 5 sølvmedaljer på ni forsøk i fjor. Hun har kapasitet, men i år har hun ikke fått tatt ut potensialet ordentlig. 7 Seile Jerva må på alle bonger som garderes. Hun har vært ute mot hardere konkurrenter enn hun møter i dag. Er heller ikke helt travsikker, men kan mye på en god dag. Konklusjon: garder så mye lommeboka tillater.

 

V65-5.avd

Vår banker nr. to kommer her. 2 Frøen Oda har hatt fin form i lengre tid, og sist kom seieren i et langløp på 2500 meter. Hun tok en sterk seier etter å ha travet vekselvis i annet par utvendig og dødens. Hun har trukket et fint startspor i dag og har landets beste kusk for øyeblikket i sulkyen. Det er en bra kombinasjon synes vi. Leter du etter garderingsobjekter, bør du ta en titt på 6 Kodina (farlig feilfri), 3 Ty Lea (jevn og god), 1 Odanina (fint spor, i toppen feilfritt), 8 Solami (sporet hemmer) for å nevne de vi mener har best sjanse skulle vår favoritt svikte. Konklusjon: Vi singelkrysser

 

V65-6.avd

Vi satser på at 5 Whata Buz utnytter sin ekstreme starthurtighet og kaprer teten i V6-finalen. Da tror vi han kontrollerer løpet fra start til mål. Sist ble han for heit i et løp på full distanse i et løp som Thai Passion til slutt vant. Kort distanse er perfekt forutsetning for Hamre hesten. Vi singel krysser. Velger du å gardere, er det flere gode opponenter i feltet. Først og fremst 3 View Love som står med 3 strake seire i raden. Men han har ikke vært til start siden midten av mai, og trenger antagelig løp i kroppen før toppformen innfinner seg. 8 G.H. Trotter kommer også til start etter lang løpspause. Treningsrapportene er fine og han viste hyggelig klasse i fjor. 5 Ringo Playmate gjør ofte gode løp på Jarlsberg, et skrellbud. Konklusjon: Vi plasserer vår tredje banker på bongen.

 

V65-forslag kr. 385,-

1.avd: Alle

2.avd: 12-3-9-4-7

3.avd: 10

4.avd: 4-5-6-7-3-10-12

5.avd: 2

6.avd: 5

 

LYKKE TIL!