Sportssjefens vurdering av V65-løpene 1. mars

28.02.2013

 

V65-1.avd

Et jevnt og uoversiktlig felt med kaldblodshester på stayerdistanse setter store krav til spillerne på allerede i V65-innledningen. Her kan det fort bli høye bølger i kuponghaugen. 4 år gamle 10 Melbyjerven profiterer på styrke og har fordel av lang distanse. Han er imidlertid ikke helt til å stole på i gangarten. En annen interessant 4-åring er 5 Gregorius. Han har ikke vært ute i løp siden tidlig i september i fjor, men kommer til start med fine treningsrapporter. 4 Knutli Blesen vant med galopp sist, men er en notorisk galloppør. Bør tidlig på bongen. Ellers er det bred gardering som gjelder. Hestene 9 Arveprinsen, 7 Oddvar, 11 Kapten Scott og 3 Dorrsvarten er naturlige garderingskryss etter vår mening. Konklusjon: et typisk garderingsløp

 

V65-2.avd

Her nøyer vi oss med 3 hester på bongen. Spormessig er det fordel for 2 Prins Omer, og han er løpets naturlige favoritt. Har vært ute i tøffere konkurranse de siste par-tre løpene enn han møter her i kveld og formen er det lite å utsette på. Det ble dødt løp om seieren mellom 3 Spikspretten og 4 Dæmro Gutten sist de møttes på Bjerke. Vi har mest tro på førstnevnte i et feilfritt løp. Begge har fin dagsform. Spikspretten leverte en sterk sisterunde i det delte seiersløpet, mens Dæmro Gutten kapret den delte seieren fra lederygg. Konklusjon: 3 hester på bongen.

 

V65-3.avd

Mange gullkandidater i dette åpne sprintløpet. Mye blir avgjort på startsiden. Vi gir et forsiktig vinnertips på 1 Beak’s News. Hovedgrunnen til det er startspor 1. han er kjapp ut, og greier han å forsvare sporet, tror vi han er med og kjemper om seieren. 2 Espresso fosset til tet i montè løpet her på banen for en måned siden. Vi er litt usikre på om hingsten er like god bak sulky, men holder han samme form som sist, blir han uansett å regne med. 6 Victory Bone er i flott form om dagen og leverte en sterk prestasjon i V75 i Bergen sist. Enklere motstand han møter nå enn sist. 11 Kendrick Jr. er i bunn en meget god hest, men det er vanskelig å vinne direkte etter pause fra bakspor. 8 Vegas Yankee åpner raskt og liker sprint, men er vel bare som en liten outsider å regne fra sitt vanskelige åttendespor. Konklusjon: garderinger påkrevd.

 

V65-4.avd

Det hører med til sjeldenhetene at Stall Hamre ikke bokfører en seier eller fler når det er V65 på hjemmebanen. Vi har stor tro på at det skjer igjen. Frodes to hester i dette løpet stikker seg litt ut i forhold til de øvrige synes vi. Helst ville vi hatt begge på bongen, men må velge en for å holde innleveringsprisen på et akseptabelt nivå. Valget faller på 3 Lightsonlightsoff som mest sannsynlig blir holdepunktet for de fleste, inklusive oss, i denne vriene V65-omgangen. Hamre hesten er rask ut, og vi tror han stikker til tet fra start for å bli der til mål er passert. Konklusjon: Vi singelkrysser.

 

V65-5.avd

Et åpent hoppeløp i Thai Tanic serien. Formhoppa i løpet heter 11 Raiza, og hun er jevn og stabil. Bakspor er aldri noen fordel, men hun går fra alle posisjoner bare det blir tempo i løpet. 1 Nyssia Va Bene vinner ikke ofte, men kan kjempe langt fremme fra sitt fine startspor her tror vi. Galoppen felte henne sist. Vi krysser tidlig nå. 3 Absolutely Fabulous skal også tidlig med i vurderingen. Fint spor nå, og hun travet hele sisterunden uten rygg i et Lunsjtrav løp på Biri sist hun var til start. 9 Runaway C.N. kan få et løp på vent fra sitt bakspor. Vant fra samme startspor på Bjerke midt i januar. Da gikk hun til tet etter en snau runde, og tok en meget overbevisende seier fra dødens. Hoppa har skiftet treningskvarter siden. 2 Amber Line og 10 Ådra Hornline er garderingsobjekter for dem som ønsker å plassere mange kryss i V65-5. Konklusjon: Nok et garderingsløp.

 

V65-6.avd

Ny i regi Stall Hamre er 4-årige 7 Sejr Gammelsbæk. Hingsten kommer fra en lovende 3-årssesong hos trener Geir Mikkelsen. Mangler litt rutine, men 3 seire på sju starter i karrieren lover godt. Vant sin fjerde start på 1.15.2a på full distanse i midten av august. Det dreier seg mest sannsynlig om en vinner i kveld. Treningsrapportene fra hingstens nye trener er optimistiske; man forventer at han kjemper om seieren selv etter lang løpspause. Vi har imidlertid hengt oss litt opp i Sandefjordhesten 5 Oscar Ribb. Kapasitet mangler ikke der i gården, og selv om han er hardt meldt i dette løpet, spandere vi et garderingskryss på ham ved siden av den store favoritten. Konklusjon: 2 hester på bongen.

 

V65-forslag kr. 576,-

1.avd: 10-5-4-9-7-11

2.avd: 2-3-4

3.avd: 1-2-6-11

4.avd: 3

5.avd: 11-1-3-9

6.avd: 7-5

 

LYKKE TIL!