Sportssjefens vurdering av V65-løpene

30.01.2013

Jarlsberg fredag 1.februar

 

V65-1.avdeling

Spillerne settes på prøve allerede i V65-innledningen. Her kan bred gardering vise seg å bli lønnsomt! Vår favoritt blir 5 Theobærta som vant greit sist. Hun har mere inne uttaler Eirik Høitomt. Stor outsider er 4 Frøyu Trym som nå slipper tillegget han hadde på Theobærta sist de møttes på Bjerke i slutten av november. Imidlertid ingen fordel å stå i et trangt fjerdespor for en såpass galopplysten hest som Frøyu Trym er. 8 Prinse Stil har flere ganger levert 33-tider på full distanse. Han er spartsomt startet og kan overraske selv fra stengt startspor. Gikk bra etter galopp i Sverige i siste start. 7 Faksus står interessant til i springspor. Bra kapasitet, men ditto usikker. Feilfritt kjemper han i toppen tror vi. Se heller ikke helt bort i fra at 1 Huldre Malvin (urutinert, flott spor), 11 Vethe Jerven (tung reise siste, positiv) og 6 Frisli Lomi (vant kontrollert sist) kan legge inn bud på seieren har de dagen. Konklusjon: garderingsløp.

 

V65-2.avdeling

Vi bruker 3 kryss i montèløpet. 5 King Of My Heart er en gammel montè kjempe som virket å være klart på gang sist han startet på Biri. Han er utstyrt med topp rytterske og slik vi vurderer det jevngod med 9 Delmerica. Sist de møttes i montè på Biri spurtslo hun King Of My Heart etter at denne hadde gjort grovjobben i løpet. Spormessig er de klar fordel King Of My Heart, men vi venter en tett duell mellom landets to beste montè ryttere i kveld. Vi velger også å sette et kryss på 8 Neon som har formen prikket inn. Vallaken er meldt opp i klassene og møter tøffere motstand enn han normalt gjør i sitt eget grunnlag. Vi spekulerer i at han ypper seg mot de to største favorittene. Fisker du på dypt vann, kan 4 Kings Centaurus være et bud, men han trives bedre på lengre distanser. Konklusjon: 3 hester på bongen

 

V65-3.avdeling

Flere om beinet tror vi. Kapasitetsmessig rager 12 Millgoer høyest i feltet, men han har trukket et problematisk tolvtespor på sprint og det reduserer hans sjanser mye. I tillegg har han ikke vært stabil i travet i det siste. Vinn eller forsvinn i dag? 4 Next Photo Diamant er hovedopponenten. Fra et fint startspor kan han få tet og lede helt inn. Var positiv sist, og vi tror en seier er rett rundt hjørnet. 7 Everest har heller ikke truffet maks i sportrekningen. Ei fin hoppe som hevder seg i dette grunnlaget, men dagsformen er et spørsmålstegn da hun ikke har vært til start på en stund.  Et stort spørsmålstegn også ved 2 Giant Nero kommer ut etter lang pause nå fra et ypperlig startspor. Lukter du skrell, tar du med 10 Terrestial, 11 Scatcat og 9 Oil Burner på bred gardering. Konklusjon: Millgoer eller 5-6 kryss i tillegg. Vi velger den safe varianten.

 

V65-4.avdeling

En lovende unghest på farten. Sandefjordshesten 6 Nordby Ask går en spennende 4-årssesong i møte, og kan være med å spise kirsebær med de beste i årgangen er vårt håp sett med lokale øyne. Vi tror han vinner feilfritt, men hingsten er såpass ustabil i travet at vi ikke tør å singelkrysse ham. I tillegg tar vi med formsterke 7 Horgen Sverre som gjorde en god figur i seiersløpet på Jarlsberg for snart en måned siden. Han kan også galoppere, så det blir et visst risikopreg på vårt kryssvalg i 4.avdeling. Konklusjon: Bære eller briste på to hester.

 

V65-5.avdeling

Et nytt to-hesters oppgjør på gang igjen tror vi. Kampen om tetposisjonen vil nok avgjøre mye. 6 Gigant Queen har en utfordring skal hun overfly konkurrentene fra sitt spor langt ute på vingen, men vi tror hun mestrer den startrask som hun er. 1 Taste Of Energy står fint til i dette lille feltet med hopper. På Momarken vant hun sist etter å ha ledet hele veien. Et slikt scenario kan fort bli tilfelle igjen greier hun å nekte Gigant Queen teten. Leter du etter garderinger utover våre to favoritter, er det vel først og fremst 2 Dayzy Ek (flott spor, fin form) og 3 Pretty Cowboyland (kapasitet, men vinner ikke ofte) som er hoppene å konsentrere seg om. Konklusjon: To kryss på bongen.

 

V65-6.avdeling

Vi spiller banker. Det er først og fremst to hester som gjør opp om seieren tror vi. Tom Erik Solberg var meldt som kusk på begge og valgte å kjøre 10 Arwen. Vi tar rygg på ham og singelkrysser. Arwen leverte meget sterke løp på slutten av fjorårsesongen, og har trukket et gunstig springspor på volten her i kveld. Denne kombinasjonen kombinert med Solbergs valg av hest å kjøre ble for fristende for oss i letingen på en banker. Konklusjon: Vi står og faller med banker i V65-finalen.

 

V65-forslag kr. 420,-

1.avd: 5-4-8-7-6-1-11

2.avd: 5-9-8

3.avd: 12-4-7-2-10

4.avd: 6-7

5.avd: 6-1

6.avd: 10

 

LYKKE TIL!