Jarlsberg fredag 26.april

26.04.2013

Sportssjefens vurdering av V65-løpene

 

V65-1.avd

Innledningsløpet i fredagens V65-omgang tror vi krever 4-5 kryss på bongen. 2 Pål Svint er et sjansetips. Han har ikke vunnet løp hittil i år, men har levert flere gode prestasjoner og liker sprintdistansen. Et gunstig startspor øker vår tro på ham, og kusk Vidar Hop er kjent for å få fart på hestene i startøyeblikket. 3 S.T.C.C. Faksa behersker kort distanse godt, og har også trukket et gunstig startspor. Hun avsluttet sterkt i sprintløpet på Bjerke 3.april hvor hun satte sin rekord på 1.27.2. Må på bongen. 10 Engtun Blesen har vært bra i år og møtt gode hester ved flere anledninger. Hingsten er nok moden for en solid rekordforbedring på sprint, men stengt spor i kveld trekker ned. 11 Balderian har også vært uheldig i sportrekningen, men han skal allikevel passes. Har levert solide avslutninger, og får han et riktig løp, kan han dukke opp i seiersstriden. 6 Horgen Don var positiv sist, men står hardt inne i løpet grunnlagsmessig. Konklusjon: Moderat gardering.

 

V65-2.avd

Dette løpet krever også 4-5 kryss. 12 Restless Explosion ankom stall Hamre ved nyttårs skiftet, og har gjort sine saker på en utmerket måte siden. Sist galopperte han som annen i mål bak Beverly B.R. som vant på 16.1/2100a. En sannsynlig vinner i kveld, men det må klaffe fra spor tolv. 8 Fendt Arvells kan heller ikke si seg fornøyd med startsporet. Sist vant han på lette ben, og greier han å utnytte sin hurtighet fra start, kan han allikevel få en gunstig posisjon underveis. Må på bongen. 10 Mr. Viento var god i seiersløpet på Sørlandet sist, og skal krysses tidlig. 6 Midnight Plane tok karrierens første seier på Jarlsberg sist. Har gått gode løp, og vi blir ikke overrasket om han dukker opp langt framme igjen. Ønsker du bred gardering, ta med 7 Epower J. (feilet sist), 2 Herr Balthazar (flott spor) og 3 Arn (på mistanke). Konklusjon: Moderat gardering

 

V65-3.avd

Debut på norsk jord gjør 9 Prayer Ås på Jarlsberg i kveld. Vallaken van fire av fjorten løp i fjor, og tok rekord 13.5a i seiersløpet på Jägersro i slutten av februar. I sin siste start på Solvalla feilet han som spillefavoritt. Rapportene fra hestens nye trener Frode Hamre er oppløftende, og man tror hesten er seiersaktuell selv fra bakspor. Vi tar rygg og singelkrysser. Sjanser du på favorittfall, er det flere om beinet. 2 Petter Rags har gått gode løp etter pausen, og står innbydende til i spor to. Der framme hvis favoritten gjør seg bort. 4 Prince Moonlight Fun er en plussvariant. Fra et gunstig spor er han aktuell på tidlig gardering. 10 Mr. Cantab leverte en sterk spurt til sølv sist på Bjerke. Skal ikke undervurderes.

 

V65-4.avd

Kvalifisringsløpet i Spikelds Hoppeserie har samlet fin deltagelse. Vi synes ei hoppe hever seg litt over resten. 12 Spik Pålly har vunnet fem av sine åtte løp hittil i karrieren. Hun er i flott utvikling og viser rett innstilling. Skal hente tillegg, men med den på papiret hardeste opponenten strøket (Lannem Sølvi), øker troen på henne. Vi singelkrysser. Bak vår favoritt er det ganske jevnt. 6 Tundra (stabilt med langt framme), 1 Eos Marinka (fint spor, men usikker),8 Kringelandsolina (ny regi), 10 Kap Tulla (god i fjor), 13 Frisli Lomi (kan mye), 14 Gunda (god i seiersløpet 15/3) og 15 Gulheim Raia (satt fast sist). Konklusjon: Jevnt, men vi sjanser på banker. Konklusjon: sjansebanker Spik Pålly.

 

V65-5.avd

Mange gode hester i grunnlaget på farten i V65-5/DD-1. Kapasitetshesten framfor noen i feltet heter 10 Touched By Lindy, men han har levert ustabile prestasjoner i det siste, og det gjør oss litt betenkte. Fra stallen meldes det om fine treningsarbeider. Outsideren i feltet heter 6 Oscar Ribb. Sandefjords hesten er meldt opp i grunnlaget, men har kapasitet til å være med allikevel. Var bra sist, selv om han ble knapt spurtslått sist. 2 Stjerne Steensgård har ikke vunnet løp hittil i år, men levert stabilt gode prestasjoner. Står fin til spormessig. 1 Global Nansen står interessant til i innerspor. Vi tror han greier å forsvare sporet dersom det er ønskelig, eller blir det et løp rygg og det er ikke fy skam. 5 Millgoer har tullet seg bort med galopp i det siste. Normalt en hest som kan hevde seg her feilfritt. 7 Royal Chocolate , 9 Mr. Ratzeputz og 11 Kamilla Am tas med på bred gardering. Konklusjon: ganske bred gardering.

 

V65-6.avd

I V65-finalen lukter det tet fra spor tre for startraske 3 Negotiable. Hun er meget rask ut og tar normalt føringen. I Drammen sist ble seieren av det meget lette slaget, og gangen før var hun helt nede på 13.8 på sprint på Bjerke. Bare gode Juliano Diamond var foran henne med knapp margin. Det er gode motstander hun møter i kveld, og vi har blinket oss ut en spesiell som vi mener det kan være verdt å ta med ved siden av på bongen. 9 Gigant Queen besøket Bergen på banens V75-kjøring 13.april. Hun liker ikke å reise, og tullet seg bort med galopp i løpet. Gangen før var hun meget god i seiersløpet på Bjerke. Hun vant et ungdomssløp for Marius Høitomt. Møter klart hardere konkurrenter nå, men er som sagt meget god selv også.

Interessant årsdebut gjør 1 Thai Holiday. Fjorårets toer i hoppekriteriet er et stykke unna toppformen signaliseres det fra stallen, men hun har klasse denne 4-årshoppa. Konklusjon: To hester på bongen.

 

V65-forslag kr. 320,-

1.avd:  2-3-10-11-6

2.avd:  12-8-10-6

3.avd:  9

4.avd:  12

5.avd:  10-6-2-1-5-7-9-11

6.avd:  3-9

 

LYKKE TIL!