Briljant godkjent prøveløp

13.05.2013

Geir Flåten:Dette var skikkelig moro!

Lite minnet om en mild vårkveld i mai da Briljant var ute for å kvalifisere seg til totoløp på hjemmebanen Jarlsberg fredag aften.

"Jeg var spent foran Briljants prøveløp og valgte å være forsiktig fra start. Vi tok det ganske rolig ut og la oss ned i rygg på en annen prøveløpsdeltager. Da la han seg fint til og kom riktig i gang. Vi kjørte i ganske moderat tempo den første halve kilometeren. Farten ble gradvis øket, og da vi la ut på siste bortre langside, valgte jeg å angripe jevngamle Alm Kasper som jeg til da hadde kjørt i rygg på. Han svarte opp, og Briljant kom ikke forbi. Vi avbrøt angrepet og gikk ned i rygg igjen. Det ble et nytt taktomslag inn på oppløpet, og han fullførte flott helt til mål. Kilometertiden i prøveløpet ble anstendige 1.35.4. og det er jeg godt fornøyd med. Ikke minst er jeg fornøyd med at siste tusen meter gikk i underkant av 1.31.0 tempo, og at han taklet tempovekslinger både opp og ned og var regulerbar.

Start allerede til lørdag?

Er Briljant like pigg og glad som han var både under og etter prøveløpet når helgen er passert og vi skriver mandag, så er det stor sannsynlighet for at jeg melder ham til hans første totoløp på Jarlsberg's V75 stevne førskommende lørdag 18.mai.

Vi kommer tilbake når avgjørelsen endelig er tatt på mandag

 

Hilsen Briljant, Geir Flåten og Jarlsberg Travbane